Συνεχίζει ακάθεκτος

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τάτος (41′) και Καπνίδης (79′) τα γκολ των «κιτρινόμαυρων»

Την πορεία του προς την εξασφάλιση και της μαθηματικής ανόδου του συνεχίζει ο ΑΡΗΣ, που είχε ένα σχετικά εύκολο απόγευμα απέναντι στον Νέστο Χρυσούπολης. Χάρη στα γκολ των Τάτου (41′) και Καπνίδη (79′), οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 2-0 των Καβαλιωτών και ξέφυγαν στο +13 από την 2η θέση της βαθμολογίας και +14 από την ομάδα της Χρυσούπολης.

Καζναφέρης in, Ντούνης off

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε τον ΑΡΗ ο Νίκος Αναστόπουλος, αν εξαιρέσουμε την επιλογή του Καζναφέρη αντί του Ντούνη. Ο 58χρονος τεχνικός ξεκίνησε με τον Σιδεράκη στο τέρμα και τετράδα στην άμυνα τους Γεωργιάδη. Σαμαρά, Ιντζίδη και Τσουμάνη. Ρόβας και Καζναφέρης ήταν τα δύο χαφ, Τάτος και Πόι στις πλευρές, με τον Κόκε να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Καπνίδη.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ανήκε στον ΑΡΗ και ήρθε στο 6ο λεπτό. Ο Τσουμάνης γέμισε από τα αριστερά για τον Κόκε, ο Ισπανός πήρε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι και ανάγκασε τον Καραβελίδη να απομακρύνει δύσκολα στο αριστερό του παραθυράκι. Ενα λεπτό νωρίτερα ο Τσίτσι έπιασε καλή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ για τον Νέστο, η μπάλα όμως πέρασε από την εστία του Σιδεράκη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΑΡΗ στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 17′, με πρωταγωνιστή τον Πόι. Ο Γεωργιάδης σέντρασε από τα δεξιά, ο Αργεντινός πετάχθηκε στο δεύτερο δοκάρι και έκανε την κοντινή προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Παρολίγο να «παγώσει» το «Βικελίδης» ο Νέστος

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Νέστος πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο και με πίεση ψηλά προσπαθούσε να ωθήσει τον ΑΡΗ στο εύκολο λάθος και να εκμεταλλευτεί τους ανοικτούς χώρους.Σε μία τέτοια φάση, στο 18′ ο Μελισσόπουλος πήρε την κεφαλιά μόνος του μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την απόκρουση του Σιδεράκη και ακολούθησε επιθετικό φάουλ πάνω στον 28χρονο πορτιέρε.

Βρήκε την λύση από την βούλα

Ο ΑΡΗΣ πέτυχε τον στόχο του και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα, χάρη στον Ανδρέα Τάτο. Μετά από κλέψιμο στον άξονα και ωραία ατομική προσπάθεια, ο αρχηγός του ΑΡΗ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή(σε προφανή θέση για γκολ) και κέρδισε το πέναλτι, μαζί με την αποβολή του Παυλακάκη, κάνοντας το 1-0 από τα έντεκα βήματα.

Ούτε τώρα ο Κόκε…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για τον ΑΡΗ και πρωταγωνιστή τον Κόκε. Ο Ισπανός επιχείρησε να απειλήσει με σουτ από το ύψος του πέναλτι, το σουτ όμως βρήκε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Δεν απείλησε ο Νέστος, έψαξε το δεύτερο ο ΑΡΗΣ

Ο ΑΡΗΣ στην επανάληψη φρόντισε να κλείσει καλύτερα τους χώρους και περιόρισε την επιθετική δράση του Νέστου που συνέχιζε να ψάχνει κάτι στην κόντρα με κάποια σουτ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο ΑΡΗΣ αναζητούσε από την πλευρά του ένα δεύτερο γκολ για να βάλει τέλος στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων, το οποίο είχε δύο ευκαιρίες για να πετύχει μέχρι το 65′. Η μία με την κεφαλιά του Καπνίδη σο 62′ και η άλλη δύο λεπτά αργότερα, με την κεφαλιά του Τάτου να περνάει μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Το «κλείδωσε» ο Καπνίδης

Το άγχος για τον ΑΡΗ έφυγε στο 79′ με… θύτη τον πρώτο σκόρερ του, Αντώνη Καπνίδη. Ο Ντούνης έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον 23χρονο φορ και ο τελευταίος νίκησε τον Καραβελίδη με σουτ εντός περιοχής, για να διαμορφώσει το τελικό 2-0. Ο ΑΡΗΣ έχασε ευκαιρίες και για ένα τρίτο γκολ, αλλά τελικά το παιχνίδι έληξε στο 2-0 με τον Ζούγρα μάλιστα να…ξεχναέι να κρατήσει τις καθυστερήσεις που ο ίδιος προκάλεσε από την στιγμή που διέκοψε το ματς για 4 λεπτά για υβριστικά εναντίον του Κοντωνή.

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Σιδεράκης, Γεωργιάδης, Κόκε (75′ Ντούνης), Ρόβας (81′ Κυβελίδης), Σαμαράς, Ιντζίδης, Πόι (56′ Ν’ Λουντούλου), Τσουμάνης, Καπνίδης, Τάτος, Καζναφέρης.

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Καραβελίδης, Παυλακάκης, Μπουλγκουράς, Σεφερίδης, Τσίτσι, Μκρτσιάν, Μελισσόπουλος (76′ Δεσύλας), Αβογιάν (86′ Μαρκάκης), Λαζαρίδης (43′ Λάσπατζης), Κούτεφ, Ζγκούρι.

Προτεινόμενα Άρθρα