Το πολύ σε έναν μήνα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μεγαλύτερη η άνεση της ομάδας μετά και την χθεσινή νίκη επί του Νέστου

Η άνοδος του ΑΡΗ στην Φούτμπολ Λιγκ είναι δεδομένη τουλάχιστον εδώ και δύο μήνες. Το μόνο που απομένει πλέον είναι το τυπικό της υπόθεσης με την εξασφάλισή της και βαθμολογικά, κάτι που όπως φαίνεται πλησιάζει. 

Με την χθεσινή νίκη επί του Νέστου, οι «κιτρινόμαυροι» ξέφυγαν στο +13 από την 2η θέση όπου βρίσκεται η Δόξα Δράμας και έχει ένα παιχνίδι περισσότερο. Μετά το πέρας της 24ης αγωνιστικής απομένουν δέκα παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο ΑΡΗΣ όμως αναμένεται να «τελειώσει» μαθηματικά πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα το πολύ σε έναν μήνα. 

Ας πάρουμε ένα από τα λιγότερα πιθανά σενάρια, δηλαδή Δόξα (46) και Νέστος (45) να συνεχίσουν μόνο με νίκες μέχρι και την 30η αγωνιστική, τέσσερις στροφές πριν το φινάλε. Αν το ίδιο ισχύσει και για τον ΑΡΗ, τότε το +13 θα παραμείνει ως έχει και οι «κιτρινόμαυροι» θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την άνοδο τους στις 10 Απριλίου. Δηλαδή σε έναν μήνα. Το πρόγραμμα του ΑΡΗ άλλωστε μέχρι τότε είναι αρκετά βατό, αν εξαιρέσουμε τον αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου στην Καλαμαριά. 

Δεν αποκλείεται φυσικά η βαθμολογική άνοδος της ομάδας να έρθει πιο γρήγορα, αν αυτή συνεχίσει με νίκες και από την άλλη Δόξα και Νέστος έχουν απώλειες. Κάτι που είναι αρκετά πιθανό. Τότε ίσως ο στόχος να επιτευχθεί στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Βέβαια υπάρχει και το χειρότερο σενάριο που θέλει τον ΑΡΗ να χάνει μέρος της διαφοράς που έχει οικοδομήσει και να ξεπερνάμε τα μέσα Απρίλη, αλλά φαντάζει πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή. 

Αυτό το +13 μπορεί ναι μεν να προσφέρει μία άνεση στην ομάδα, αλλά παράλληλα της δίνει και το κίνητρο να τελειώνει γρήγορα με την άνοδο της και τυπικά. Είναι άλλωστε κάτι που περιμένουν όλοι και κυρίως ο Αναστόπουλος, για να «τσεκάρει» κάποιους παίκτες από το υπάρχον ρόστερ, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Προτεινόμενα Άρθρα