Το… καρέ των γκολ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αυτοί οι φετινοί… στυλοβάτες του ΑΡΗ στο σκοράρισμα έως τώρα

Την φετινή σεζόν το γκολ δεν αποτελεί ιδιαίτερο ζήτημα για τον ΑΡΗ, έχοντας 49 γκολ σε 22 αγώνες, στοιχείο που τον κάνει την πιο παραγωγική ομάδα όχι μόνο στον 1ο όμιλο, αλλά σε ολόκληρη την Γ’ Εθνική.

Βέβαια βάσει της ποιότητας των παικτών του μεσοεπιθετικά και των αρκετών χαμένων ευκαιριών, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος. Είναι όμως αρκετός μέχρι στιγμής και έχει συμβάλλει στην παρουσία της ομάδας στην 1η θέση και την εξασφάλιση του στόχου της ανόδου. 

Τώρα, πως έχουν έρθει αυτά τα γκολ; Συνολικά δώδεκα είναι οι παίκτες του ΑΡΗ που έχει βρει δίχτυα φέτος μέχρι στιγμής. Τέσσερις είναι εκείνοι όμως που έχουν σηκώσει το επιθετικό βάρος για τους «κίτρινους». Καπνίδης, Τάτος, Ντούνης και Κυβελίδης έχουν πετύχει τα 34 από τα 49 γκολ της ομάδας, δηλαδή περίπου το 70%. 

Πρώτος και με διαφορά, για την ώρα τουλάχιστον, είναι ο Αντώνης Καπνίδης. Ο 23χρονος επιθετικός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ του ΑΡΗ, με 12 γκολ σε 20 παιχνίδια. Τρία από αυτά έχουν έρθει στον 2ο γύρο, με τελευταίο αυτό απέναντι στον Νέστο Χρυσούπολης, μετά από την ασίστ του Ντούνη που βρίσκεται στην 2η θέση. 

Ο 23χρονος εξτρέμ έχει βρει δίχτυα οκτώ φορές σε 19 παιχνίδια. Αν και αγωνίζεται στις πλευρές, πατάει στην περιοχή περισσότερο από κάθε άλλο πλάγιο μεσοεπιθετικό του ΑΡΗ. Τα δύο από τα οκτώ γκολ που έχει πετύχει είναι στον 2ο γύρο. Τελευταίο, εκείνο που σκόραρε κόντρα στην Καβάλα στις αρχές Φλεβάρη. 

Μαζί με τον Ντούνη. στα οκτώ γκολ βρίσκεται και ο Ανδρέας Τάτος, αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο, δηλαδή σε 20 ματς. Ο αρχηγός του ΑΡΗ έχει πετύχει τα τρία στον 2ο γύρο, ανοίγοντας το σκορ την περασμένη Κυριακή απέναντι στον Νέστο με πέναλτι. 

Το… καρέ συμπληρώνει o Λεωνίδας Κυβελίδης. Ο έμπειρος φορ συνηθίζει να έρχεται από τον πάγκο και να… ξελασπώνει τον ΑΡΗ όταν χρειάζεται. Αυτό δηλαδή που έκανε στον Λαγκαδά, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ της ομάδας. Το δεύτερο του στον 2ο γύρο και έκτο συνολικά φέτος, σε σύνολο 17 συμμετοχών.

Προτεινόμενα Άρθρα