Πήρε το "clasico" η Ρεάλ

από AllAboutARIS

25 πόντους πέτυχε ο Τόμκινς

Με τη νίκη τους, οι Μαδριλένοι ξεπέρασαν το σοκ του αποκλεισμού από την Φενέρ και έφτασαν στο 24-5, την ώρα που η Μπαρτσελόνα παραμένει πρώτη με 25-3. Η κατάσταση θα ανατραπεί πολύ δύσκολα, αφού η Μπαρτσελόνα έχει και την ισοβαθμία.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Τρέι Τόμπκινς με 25 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ 15 πρόσθεσε ο Σέρχι Ροντρίγκεθ. Για την Μπαρτσελόνα που δεν είχε τους Ναβάρο και Ντόρσεϊ ετοιμοπόλεμους, επέστρεψε στη δράση ο Σέιν Λαουάλ και ξεχώρισε ο Τόμιτς με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο Στράτος Περπέρογλου σημείωσε 3 πόντους σε 20′ συμμετοχής, ενώ ο Βεζένκοφ αγωνίστηκε για 19 λεπτά έχοντας 2 πόντους. 

Από πολύ νωρίς στο παιχνίδι, η «Μπάρτσα» κατάφερε να επιβάλει την υπεροχή της και να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Ο Αμπρίνες ήταν «καυτός» και με τρία τρίποντα διαμόρφωσε το 14-8, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους στο+9 (26-17). Στο ίδιο μοτίβο κυμάνθηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τον Τόμιτς να είναι σημείο αναφοράς για την Μπάρτσα. Η Ρεάλ δεν μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 52-43. 

Ρούντι Φερνάντεθ και Τρέι Τόμπκινς ήταν οι παίκτες που κατάφεραν να κρατήσουν «ζωντανούς» τους Μαδριλένους στο τρίτο δεκάλεπτο και, μολονότι δεν μείωσαν, κράτησαν την απόσταση σε σταθερά επίπεδα (71-63). 

Η κατάσταση ήρθε στα ίσα με τρίποντα των Κάρολ και Τόμπκινς για το 74-73. Μάλιστα, νέα «βόμβα» από τον Κάρολ έβαλε μπροστά στην ομάδα του Λάσο. Σε εκείνο το σημείο, όλα πήγαιναν… δεξιά για τους πρωταθλητές που προηγήθηκαν με +6, τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος (74-80). Η Ρεάλ κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι τέλους και έφυγε νικήτρια με σκορ 86-91.

Προτεινόμενα Άρθρα