Ο Τότι στέλνει την Ρόμα στους ομίλους

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ελπίδες και για 2η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους

Η Ρόμα με ηγέτη της τον μεγάλο αρχηγό έκανε τεράστια ανατροπή και πήρε την νίκη στην έδρα της Τζένοα (3-2) διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες για κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί απ’ ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ήθελε μόνο νίκη προκειμένου να περιμένει στραβοπάτημα της Νάπολι για να την προσπεράσει και να βρεθεί στην προνομιούχο δεύτερη θέση.

Οι «πρωτευουσιάνοι» κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 6’ όταν ο Σαλάχ μετά από εξαιρετικό συνδυασμό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα φτάνοντας τα 13 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Παρ’ όλα αυτά, η Ρόμα δεν κράτησε για πολύ το προβάδισμα αφού στο 13’ ο Ταχτσίδης μετά από γύρισμα από τα αριστερά σούταρε στην γωνία του Σέζνι και ισοφάρισε το ματς.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι και προηγήθηκαν με γκολ του Παβολέτι στο 65’. Εκεί όμως ανέλαβε δράση ο μεγάλος «Καπιτάνο». Ο Φρανσέσκο Τότι μπήκε ως αλλαγή στο 68’ και εννέα λεπτά αργότερα με ένα εξαιρετικό γκολ από φάουλ ισοφάρισε το ματς. Την μεγάλη ανατροπή ολοκλήρωσε ο Ελ Σαράουι στο 87’ όταν έγραψε το 3-2 προ κενής εστίας.

Έτσι οι Ρωμαίοι συνέχισαν το κυνήγι της Νάπολι ελπίζοντας σε ένα στραβοπάτημα των «παρτενοπέι» προκειμένου να την προσπεράσουν στην βαθμολογία.

Προτεινόμενα Άρθρα