«Υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στους οπαδούς ΑΡΗ και Ντόρτμουντ»

από AllAboutARIS

«Πολλοί συνδεσμίτες της Ντόρτμουντ φοράνε φανέλες του ΑΡΗ και φέρνουν στο γήπεδο λάβαρα το ΑΡΗ»

Στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero 107,4 fm  φιλοξενήθηκε ο  Πρόεδρος του Dortmund Hellenic supporters club, Αλέξανδρος Μανιός, όπου μίλησε για το club  αλλά και γις τις σχέσεις των δυο ομάδων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το site:

«Είναι κάτι το οποίο πρέπει να έχει κάθε club κυρίως ξένης ομάδας που θέλει να διατηρήσει διαδικτυακά την επαφή της με τον κόσμο και ειδικά για την Ντόρτμουντ . Κυρίως για την Ντόρτμουντ υπάρχει θέμα ενημέρωσης για τα νέα της στην Ελλάδα γιατί δεν έχει την προβολή που έχουν άλλες μεγάλες ομάδες όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα, πολλές φορές γράφονται και ανακρίβειες. Για αυτό θελήσαμε με τα παιδιά να κάνουμε ένα site που θα ενημερώνει για τα νέα της ομάδας εκτός από τα νέα του club και τις δραστηριότητες. Τα παιδιά θα έχουν θέματα κατευθείαν από γερμανικά μέσα για προετοιμασίες, παιχνίδια, τραυματισμούς και το οτιδήποτε».

Για την δουλειά που γίνεται στο site:

«Στο site γράφουν κυρίως παιδιά που ασχολούνται με την ομάδα, που είναι Ντόρτμουντ ως το κόκκαλο  και προσπαθούμε να γράφουμε με γλώσσα φιλική προς τον οπαδό και να είμαστε παράλληλα όσο μπορούμε αντικειμενικοί γιατί όσοι γράφουν είναι όλοι Ντόρτμουντ και βλέπουν τα πράγματα υπό το πρίσμα ενός οπαδού της Ντόρτμουντ. . Έχουμε και δημοσιογράφους στο club και έχουν μια εμπειρία στο χώρο της δημοσιογραφίας και προσπαθούμε να καλύψουμε όλο το φάσμα που λέγεται Ντόρτμουντ στην Ελλάδα».

Για τον αριθμό των μελών:

«Έχει ξεπεράσει τα 120 μέλη και καλπάζει με γρήγορους ρυθμούς. Τα μέλη είναι εγγεγραμμένα όπως σε όλα τα επίσημα club  με την ετήσια συνδρομή, με την επίσημη κάρτα μέλους και τα δωράκια τους».

Για τον τρόπο εγγραφής στο club:

«Μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα(Dortmund.gr) και να πατήσει στην επιλογή «γίνε μέλος», εκεί υπάρχουν όλες οι πληροφορίες. Πληρώνει μια αίτηση εγγραφής και μας την στέλνει μέσω e-mail και υπάρχουν όλα τα στοιχεία επικοινωνίας στο site. Έπειτα ερχόμαστε εμείς σε επικοινωνία μαζί του».

Για τις εκδρομές στο γήπεδο της Ντόρτμουντ:

«Πολλοί πηγαίναμε και μεμονωμένα και πριν γίνει το club. Από τότε που έγινε το club πηγαίνουμε και οργανωμένες εκδρομές. Αν όμως κάποιος θελήσει να πάει και μεμονωμένα εμείς μπορούμε να του βρούμε κάποιο εισιτήριο».

 Για τα διαρκείας της Ντόρτμουντ:

«Έχω φίλο που είναι σε λίστα αναμονής για 8 χρόνια για να αποκτήσει το διαρκείας του. Υπάρχει τρομακτική ζήτηση για τα εισιτήρια σε όλους τους αγώνες και αυτό είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει το club».

Για το γήπεδο και το πέταλο:

«Είναι όσο φανταστικό όσο φαίνεται. Πιο πολύ στους αγώνες πρωταθλήματος παρά στους αγώνες της Ευρώπης γιατί χώνει ένα σημαντικό μέρος της χωρητικότητας του. Είναι μια μοναδική εμπειρία και το πέταλο αυτό δεν υπάρχει όμοιο του στην Ευρώπη. Φαίνεται σαν ένας ωκεανός, χωράει 25.000 άτομα. Φανταστείτε ένα «Βικελίδης» και μεγαλύτερο σε ένα πέταλο».

Για την σχέση Ντόρτμουντ- ΑΡΗ:

«Είναι ένα γεγονός. Είναι περισσότερο η αδελφοποίηση περισσότερο των Unity και των Desperados  με τους αντίστοιχους συνδέσμους του ΑΡΗ, του Super-3 και τους υπόλοιπους συνδέσμους. Πολλοί από τους Γερμανούς συνδεσμίτες φοράνε και φανέλες του ΑΡΗ και συχνά βλέπουμε και τα λάβαρα του ΑΡΗ στο πέταλο. Εμείς όμως ως κλαμπ είμαστε ανοιχτοί σε μέλη όλων των ομάδων. Υπάρχει βέβαια η πλειοψηφία που είναι οπαδοί του ΑΡΗ και λόγω των χρωμάτων αλλά και της σχέσης όπως προανέφερες. Τα περισσότερα παιδιά δεν ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικότερα με τον ελληνικό αθλητισμό».

«Από τους 80.000 οπαδούς στο γήπεδο της Ντόρτμουντ, οι 30.000 είναι γυναίκες, καθώς είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό στην κουλτούρα τους».

Για το περιοδικό:

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι και στο πρότυπο της ομάδας που στέλνει περιοδικό στα μέλη της πριν τους αγώνες και βγάλαμε πρώτη φορά φέτος αυτό το περιοδικό. Αυτό μοιράζετε στα μέλη μας αλλά και σε κάποια μαγαζιά να ακουστεί λίγο παραπάνω η προσπάθεια μας. Αυτή η προσπάθεια έγινε με πολύ μεράκι από τα παιδιά της ομάδας. Όσοι δούλεψαν για το περιοδικό δούλεψαν ουσιαστικά αφιλοκερδώς, το κόστος μειώνεται και με λίγη βοήθεια χορηγών φτάσαμε να έχουμε στα χέρια μας μια πολύ όμορφη έκδοση. Όλα τα μέλη έμειναν ενθουσιασμένα. Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν απλά θα πρέπει να είναι μέλος όποιος επιθυμεί να το αποκτήσει. Εμείς ελπίζουμε αν όλα πάνε καλά να βγάζουμε μια τριμηνιαία έκδοση για να γίνει πιο αναλυτική η ενημέρωση».

«Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώσαμε ότι θα εκδίδουμε αυτό το περιοδικό οι αιτήσεις για νέες εγγραφές μελών έπεσαν βροχή και είναι κάτι διαφορετικό και όμορφο».

Για το επόμενο ταξίδι:

«Την επόμενη Τρίτη στον αγώνα με την Ρεάλ θα είναι στο γήπεδο 9 μέλη μας καθώς εξασφαλίσαμε 9 εισιτήρια, ενώ οργανώνουμε άλλη μια εκδρομή στο παιχνίδι με την Λέγκια στις 22 Νοεμβρίου και στο παιχνίδι με την Άουγκσμπουργκ κοντά στις παραμονές Χριστουγέννων».

Για τον Μπομπαντίγια που αγωνίστηκε και στον ΑΡΗ:

«Ο Μπομπαντίγια έχει πέσει φέτος ενώ πέρσι ήταν βασικό και αναντικατάστατος. Ενώ είναι ένας παίκτης με φοβερές ικανότητες, έχει αδικήσει πολύ τον εαυτό του».

Προτεινόμενα Άρθρα