Καταγγέλει τη Σίτι για «trafficking» η Βελέζ

από AllAboutARIS

"Πυρ και μανία" είναι ο πρόεδρος της Βελέζ με την κίνηση της Μάντσεστερ Σίτι να εντάξει στις ακαδημίες της το 16χρονο παίκτη της αργεντίνικης ομάδας, Μπενχάμιν Γκαρέ.

Οι «πολίτες» υπέγραψαν τον Γκαρέ, για τον οποίο ενδιαφέρονταν,επίσης, η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον περασμένο Ιούλιο, αφότου ο νεαρός Αργεντινός είχε κλείσει τα 16 του χρόνια.

Η Βελέζ, όμως, με δήλωση του προέδρου της, Ραούλ Γκάμεθ, καταγγέλλει ότι η αγγλική ομάδα προσπάθησε να αποκτήσει τον παίκτη όταν ήταν ακόμη 15, προσφέροντας χρήματα (κάτι το οποίο απαγορεύεται από τους κανονισμούς της FIFA), την κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς για trafficking, ενώ προαναγγέλλει ουσιαστικά ότι θα την καταγγείλει σε FIFA και CAS!

«Ποτέ δεν έχω ξαναζήσει μια τόσο ανήθικη πράξη. Προσέφεραν χρήματα για να πάρουν ένα 15χρονο παιδί, το οποίο είναι στα μέσα του σταδίου της ανάπτυξής του. Δεν ξέρουμε τι προσέφεραν στον πατέρα και στο παιδί για να τους πείσουν. Στη Βελέζ, υπερασπιζόμαστε αξίες και δρούμε καλή τη πίστη. Δεν ενδιαφερόμαστε να πάρουμε 50 χιλιάδες ή ένα εκατομμύριο ευρώ αν αυτή η κίνηση απαγορεύεται και μπορεί να επηρεάσει τον παίκτη.

Θεωρούμε τη Μάντσεστερ Σίτι ένα σύλλογο, ο οποίος δεν μπορεί να παραβαίνει τους κανονισμούς της FIFA, πόσω μάλλον να δρα κακόπιστα. Ενδιαφερόμαστε για την προστασία του παιδιού, το οποίο εκπαιδεύουμε από όταν ήταν 11 και για αυτό θα κάνουμε καταγγελία στο CAS, αν είναι αναγκαίο», είπε, μεταξύ άλλων, ο Γκάμεθ.

Η Σίτι, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει κάτι αντικανονικό, καθώς ο παίκτης διαθέτει ιταλικό διαβατήριο, ενώ η μεταγραφή έγινε, αφού είχε κλείσει τα 16 και με τη σύμφωνη γνώμη της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Για να δούμε αν υπάρχει όντως λόγος ανησυχίας για την ομάδα του Μάντσεστερ, η οποία, αν αποδειχθούν βάσιμοι οι ισχυρισμοί της Βελέζ, κινδυνεύει να ακολουθήσει το δρόμο των Ρεάλ, Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα, οι οποίες τιμωρήθηκαν με απαγόρευση μεταγραφών και πρόστιμα.

Προτεινόμενα Άρθρα