Αποζημιώνονται οι γερμανικές ομάδες

από AllAboutARIS

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, το ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας, συμπέρανε πως υπάρχει σχέση μεταξύ των μεμονωμένων οπαδών των ομάδων για τη βία στα γήπεδα, αλλά και για τα πρόστιμα που τιμωρήθηκαν οι σύλλογοι.

Αυτό σημαίνει πως όλοι οι γερμανικοί σύλλογοι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση από τους ίδιους τους ταραξίες οπαδούς τους, όταν τα πρόστιμα ή άλλες ποινές που τους έχουν επιβληθεί για τέτοια περιστατικά είναι από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε από το συγκεκριμένο δικαστήριο με βάση και την αίτηση της Κολωνίας ότι η ίδια η ομάδα μπορούσε να ζητήσει αποζημίωση από έναν οπαδό με βάση ένα παιχνίδι που είχε δώσει τον Φεβρουάριο το 2014 για τη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, ο οποίος είχε ρίξει ένα πυροτέχνημα και είχε τραυματίσει επτά ανθρώπους.

Οι ιθύνοντες της γερμανικής ομάδας, βάσει αυτού του γεγονότος, ζητούν αποζημίωση 30.000 ευρώ από για τον συγκεκριμένο θερμόαιμο κύριο μετά το πρόστιμο που είχε δεχτεί από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ύψους 50.000 ευρώ και είχε διατάξει την διοίκηση της ομάδας να δώσει άλλα 30.000 για μέτρα τα οποία θα αποσκοπούσαν στην πρόληψη και στην εξάλειψη της βίας.

Προτεινόμενα Άρθρα