«Δεν ξεχνώ ποτέ τον ΑΡΗ και τον κόσμο του!»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Γάλλος γυρνάει τον χρόνο πίσω και θυμάται μέσα από το AllAboutARIS την φοβερή πορεία του ΑΡΗ στην Ευρώπη προ εξαετίας.

Πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από την πρώτη μεγάλη νίκη του ΑΡΗ επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ενας αγώνας που σήμανε την αρχή για την φοβερή πορεία της ομάδας στους ομίλους του Europa League και την πρόκριση της στην επόμενη φάση.

Εκείνη η ομάδα είχε αναμφισβήτητα ταλέντο, διαθέτοντας παίκτες με ποιότητα που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά μέσα στο γήπεδο. Ενας από εκείνους, ήταν και ο Ρικάρντο Φατί.

Ο 30χρονος πλέον μέσος, ο οποίος… βγάζει το ψωμί του στην Τουρκία και την Μπούρσασπορ, μιλάει στο AllAboutARIS και ανοίγει το.. ντουλάπι των αναμνήσεων, αναπολώντας εκείνο το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου και την ευρωπαϊκή πορεία του ΑΡΗ εκείνη τη σεζόν.

«Πως να το ξεχάσω…»

Ενημερώνεσαι ακόμα για τον ΑΡΗ;

«Φυσικά! Προσπαθώ να μαθαίνω τα νέα της ομάδας, κυρίως μέσω κάποιων Γάλλων δημοσιογράφων που παρακολουθούν το ελληνικό πρωτάθλημα. Στεναχωρέθηκα όταν άκουσα ότι ο ΑΡΗΣ υποβιβάστηκε. Τώρα μαθαίνω όμως ότι υπάρχει μία νέα διοικητική κατάσταση και ο σύλλογος αποκτάει ξανά δυναμική».

Πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από την πρώτη μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο. Εσυ ακόμα το θυμάσαι όπως κάνουν οι φίλοι του ΑΡΗ;

«Και πως να το ξεχάσω; Ηταν μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Μιλάμε για την τότε κάτοχο του Europa League, την οποία νικήσαμε εντός και εκτός έδρας. Σε εκείνα τα παιχνίδια δείξαμε την ποιότητα μας ως ομάδα. Και πως να ξεχάσω φυσικά τον κόσμο μας, ο οποίος ήταν στα ουράνια μετά από εκείνο το αποτέλεσμα».

Σου λείπουν οι οπαδοί του ΑΡΗ;

«Εννοείται. Εχω μόνο καλές αναμνήσεις από την φοβερή ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν. Εύχομαι ο ΑΡΗΣ να επιστρέψει στη Super League και να μπορέσουν να χαρούν ξανά. Πιστεύω ότι γενικότερα και στο κοινό της 1ης κατηγορίας, λείπει αρκετά ο ΑΡΗΣ».


«Ομάδα με ταλέντο, που δεν είχε τίποτα να χάσει»

Ας επιστρέψουμε σε εκείνη την εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία του ΑΡΗ. Ποιο ήταν το κλειδί;

«Εκείνη τη χρονιά το Europa League ήταν κάτι σαν… μπόνους για εμάς. Παίξαμε χωρίς άγχος ή πίεση και μπόλικο ενθουσιασμό. Δεν είχαμε να χάσουμε κάτι. Οσον αφορά την Ατλέτικο, μας υποτίμησε. Κάτι που εκμεταλλευτήκαμε. Μην ξεχνάμε όμως ότι δείξαμε χαρακτήρα και με ομάδες όπως η Μπάγερ Λεβερκούζεν και η Ρόζεμποργκ. Δεν ήταν εύκολος όμιλος, αλλά τα καταφέραμε. Είχαμε παίκτες με μπόλικο ταλέντο, όπως ο Χαβίτο ή ο Κόκε και φυσικά τον Ρονάλντο Γκιάρο στην άμυνα».

Μην ξεχνάμε βέβαια και τον Εκτορ Κούπερ…

«Ναι, εννοείται. Διαχειρίστηκε πολύ καλά την ομάδα στην Ευρώπη».


«Χαοτική η σεζόν που ακολούθησε»

Εκείνη την σεζόν τουλάχιστον στην Ευρώπη, ο ΑΡΗΣ έκανε όλη την Ευρώπη να μιλάει για αυτόν. Τι έφταιξε όμως μετά και η συνέχεια της ομάδας εντός των συνόρων δεν ήταν ανάλογη;

«Πιστεύω μας επηρέασε πολύ το γεγονός ότι δεν προκριθήκαμε στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά. Τότε που ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε το τελευταίο εισιτήριο αντί για εμάς. Η πρόκριση θα έφερνε και χρήματα που χρειαζόταν η ομάδα. Χωρίς αυτά, η επόμενη σεζόν θα έλεγα ήταν χαοτική για την ομάδα».

Παρόλα αυτά παλέψατε όσο μπορούσατε…

«Προσπαθήσαμε… Δεν είχαμε και άλλη επιλογή. Παλέψαμε για την ομάδα αν και η καθημερινότητα μας, δεν ήταν εύκολη».

«Καλή η ζωή στην Τουρκία, δεν έχω στα πλάνα μου την Ελλάδα»

Θα εξέταζες κάποια στιγμή το ενδεχόμενο να αγωνιστείς ξανά στην Ελλάδα;

«Για την ώρα, δεν κάνω πλάνα για το μέλλον μου. Η ζωή στην Τουρκία είναι καλή. Είμαι πλέον 30 χρονών και έχω λίγες σεζόν μπροστά μου, αλλά δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω».

Η ζωή στην Τουρκία πως είναι, μετά και τα τελευταία γεγονότα;

«Βασικά, είναι πολύ καλή η κατάσταση και η ζωή γενικότερα εδώ. Οσοι είναι απ έξω μπορεί να βλέπουν με ανησυχία τις εξελίξεις στη χώρα. Ακόμα και κάποιοι φίλοι μου στη Γαλλία, μου το λένε αυτό. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι όλα είναι καλά. Δεν αισθανόμαστε ότι απειλούμαστε από κάτι, ειδικά στην Μπούρσα».

«Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη που μου έδωσε»

Θέλεις να στείλεις στον κόσμο του ΑΡΗ κάποιο μήνυμα;

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη που μου έδειξαν τα δύο χρόνια που φόρεσα την φανέλα της ομάδας. Δεν το ξεχνώ. Εύχομαι η ομάδα να επιστρέψει εκεί που ανήκει και ο κόσμος να ζήσει ξανά τα μεγάλα ντέρμπι, όπως εκείνο της πόλης. Και φυσικά να το κερδίσει!»

Προτεινόμενα Άρθρα