«Οι ακαδημίες του ΑΡΗ είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας»

από AllAboutARIS

«Ακόμη και οι αντίπαλοι εντυπωσιάζονται από την δουλειά που γίνεται στον ΑΡΗ»

Στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero 107,4 fm φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος των ακαδημιών του ΑΡΗ, Δημήτρης Καραμανλής και αναφέρθηκε τόσο στις συνεργασίες με άλλες ακαδημίες αλλά και για το επερχόμενο 3ο τουρνουά “Άγγελος Τσιπούρας”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις συμφωνίες με άλλες ομάδες της Ελλάδας:

«Ήταν επιθυμία δική μου να ανοίξουν οι ακαδημίες του ΑΡΗ τα φτερά τους και να εξαπλωθούν σε όλη την Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο. Μέσα από αυτές τις συνεργασίες και εμείς σαν ΑΡΗΣ να βελτιώσουμε το υλικό μας αλλά και οι άλλες ομάδες να πάρουν κάποια μαθήματα και συμβουλές».

Για το πώς προέκυψε το θέμα με τις συνεργασίες:

«Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση. Η συγκεκριμένη ακαδημία από την Καστοριά, ζήτησε να γίνουμε συνεργαζόμενη ακαδημία και αφού αποδεχτήκαμε την πρόταση αυτή, σήμερα έγινε και η αντίστοιχη εκδήλωση».

Για την προσπάθεια του να ξαναχτίσει το όνομα του ΑΡΗ στο επίπεδο των ακαδημιών:

«Γίνεται μια μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια στις ακαδημίες του ΑΡΗ εδώ και δυο χρόνια. Αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα στα τουρνουά που παίζουμε. Πιστεύω ότι είμαστε μια από τις καλύτερες ακαδημίες της Ελλάδας και αυτό το λένε οι αντίπαλοι και όχι εμείς. Αυτό αποδεικνύει βέβαια και εισροή των παιδιών αλλά και οι γονείς που είναι πολύ ευχαριστημένοι από την δουλειά που γίνεται».

Για το αν μπορεί ο κόσμος του ΑΡΗ να δει στο μέλλον παίκτες-ταλέντα από τις ακαδημίες:

«Υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και το δείχνουν στα διάφορα τουρνουά.  Και εμάς ο στόχος μας είναι να φέρουμε παίκτες που στο μέλλον να μπορέσουν να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα».

Για το αν υπάρχει συνεργασία με τις ομάδες Κ-17 και Κ-19:

«Υπάρχει συνεργασία, καθώς έρχονται και παρακολουθούν τους αγώνες των μικρότερων ηλικιών και πιστεύω χρόνο με το χρόνο τα πράγματα θα γίνονται ακόμη καλύτερα».

Για το τρίτο τουρνουά στην μνήμη του Άγγελου Τσιπούρα:

«Είναι κάτι πολύ συγκινητικό. Το πρώτο τουρνουά «Άγγελος Τσιπούρας» πραγματοποιήθηκε το 2014, όταν μπήκα και εγώ έφορος στις ακαδημίες του ΑΡΗ. Ήταν μια ιδέα του Παναγιώτη Αλεξιάδη και είναι μεγάλη υπόθεση να τιμάς τους αθλητές που πέρασαν από το μεγάλο σωματείο «ΑΡΗΣ». Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και από τους επόμενους για ένα παιδί που αγωνίστηκε στις ακαδημίες του ΑΡΗ και θα γίνει μια πολύ ωραία εκδήλωση στις 28-29 Νοεμβρίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με την είσοδο ελεύθερη. Πιστεύω ότι ο Άγγελος βρίσκεται στην καρδιά όλων των Αρειανών».

Για κάποιο ενδεχόμενο τουρνουά στην διακοπή των Χριστουγέννων:

«Υπάρχουν κάποια τουρνουά που σκεφτόμαστε. Πριν δυο εβδομάδες πήγαμε σε ένα τουρνουά στον Πλαταμώνα, με τα τμήματα του 2003 και του 2004. Το τμήμα του 2004 τερμάτισε 2ο στον όμιλο του ενώ αυτό του 2003 3ο. Ήταν ένα πολύ ωραίο τουρνουά και δείξαμε και εκεί ότι ο ΑΡΗΣ υπάρχει και είναι εδώ. Από εκεί και πέρα υπάρχει το τουρνουά «ελίτ των νέων», όπου αγωνίζονται και ομάδες του εξωτερικού, όπως η Μάντσεστερ Σίτι και γενικότερα το σκεπτικό μας είναι να συμμετέχουμε σε τέτοια τουρνουά για να αποκτούμε περισσότερες εμπειρίες».

Για το ζήτημα του προπονητικού κέντρου:

«Αυτό είναι πολύ μεγάλο θέμα. Κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσουμε τα δικά μας γήπεδα. Ωστόσο, οι ακαδημίες μας δεν υστερούν σε γήπεδα γιατί έχουμε φτιάξει γήπεδο με χόρτο στα ΤΕΦΑΑ, ενώ προπονούμαστε και γήπεδα των Planet. Είμαστε η μοναδική ακαδημία που έχει γήπεδο με χόρτο για να προπονούνται οι παίκτες».

Προτεινόμενα Άρθρα