Κράτησε το μηδέν ο Καμενί

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο πορτιέρο της Μάλαγα έκρυψε την εστία από τους "Μπλαουγκράνα" και κράτησε, πολλές φορές με εντυπωσιακό τρόπο, το μηδέν

Οι Ισπανοί ονομάζουν το φαινόμενο «Messi-dependencia» και έχει να κάνει με την εξάρτηση της Μπαρτσελόνα από την ηγέτη της. Λίγο πριν το ματς με την Μάλαγα στο «Καμπ Νόου» ο Λιονέλ Μέσι έκανε εμετούς και έμεινε εκτός. Την ίδια στιγμή στην εξέδρα καθόταν τιμωρημένος ο Λουίς Σουάρες. Οι δύο πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος δηλαδή δεν μπορούσαν να βοηθήσουν, καθώς η ομάδα τους κολλούσε απρόσμενα στο 0-0, με τον Καμενί να πιάνει τα άπιαστα.

Οι Καταλανοί άφησαν το α’ μέρος να κυλήσει, δίχως να στήσουν σημαντικές φάσεις. Δύο καλές προσπάθειες είχαν με τους Πικέ και Μασεράνο και αυτές τις καθάρισε ο Καμερουνέζος πορτιέρο. Ενδεικτικό είναι ότι αυτές σημειώθηκαν από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων, καθώς η μπάλα παρά την πίεση δεν έφτανε σωστά στην επίθεση. Στην επανάληψη οι Μπλαουγκράνα ανέβασαν στροφές, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

 
Ο Χουάνπι πήγε να τους κάνει ζημιά (56′), όταν πέρασε τον Τερ Στέγκεν, αλλά δεν πλάσαρε σωστά. Στο 69′ ο Γιορέντε αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη για επικίνδυνο παίξιμο, όταν απογειώθηκε με καρατιά στον Νεϊμάρ, τον οποίο όμως δεν βρήκε (δύσκολη απόφαση). Στο 85′ ήταν η σειρά της Μπάρτσα να αδικηθεί με τον διαιτητή να μην δίνει πέναλτι στην ανατροπή του Πικέ από τον Βιγιανουέβα.

Ο τραυματισμός του Καμενί έφερε διευρυμένες καθυστερήσεις. Στο 94′ όμως και στο 95′ ο πορτιέρο της Μάλαγα έκανε δύο σούπερ επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν, με τον Χουάν Κάρλος να αποβάλλεται λίγο πριν το φινάλε, μάλλον επειδή έβρισε τον διαιτητή για τις καθυστερήσεις. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Μπαρτσελόνα στο πρώτο εντός 0-0 από τον Νοέμβριο του 2011 (με Σεβίλλη) και με χαμένη την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την οποιοδήποτε πιθανή απώλεια της Ρεάλ στο ντέρμπι με την Ατλέτικο.

Η Μπάρτσα δεν έχει σκοράρει στο «Καμπ Νόου» μόνο σε δύο από τα 61 τελευταία επίσημα ματς της. Και τα δύο είναι κόντρα στη Μάλαγα!

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Ντιν (62′ Ζόρντι Αλμπα), Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ραφίνια (76′ Ράκιτιτς), Ντένις Σουάρεθ (68′ Αντρέ Γκόμες), Αρντά Τουράν, Νεϊμάρ, Αλκάθερ

Μάλαγα (Χουάντε Ράμος): Καμενί, Βιγιανουέβα, Μιγκέλ Τόρες, Γιορέντε, Ροσάλες, Ρίκα, Χουάνπι, Φορνάλς (90’+4′ Ντούντα), Οντιβέρος (69′ Μουνιόθ), Χουάν Κάρλος, Σάντρο (81′ Εν-Νεσιρί).

 

Προτεινόμενα Άρθρα