Τρίτη και… φαρμακερή!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Βουτηγμένος» στο άγχος, αλλά νικητής ο ΑΡΗΣ στα Χανιά – Ο Καπνίδης το γκολ της νίκης

Η τρίτη αγωνιστική ήταν τελικά και η… τυχερή για τον ΑΡΗ. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, παρόλο που εμφανίστηκε κακή και φορτωμένη με μπόλικο άγχος, επικράτησε του Κισσαμικού στα «Περιβόλια» με 1-0 και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στη φετινή Football League.

Το γκολ της νίκης για τον ΑΡΗ πέτυχε ο Αντώνης Καπνίδης στο 52′, μόλις έξι λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.

Ετσι ξεκίνησε

Ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε τους ίδιους έντεκα που είχε ξεκινήσει και στο φιλικό με τη Βεροία. Ο Διούδης στο τέρμα, με τετράδα στην άμυνα τους Τζανακάκη, Ιντζίδη, Ραούλ Μπράβο και Καράμπελα.Παυλίδης, Νέτο και Αντρέου ήταν η τριπλέτα στα χαφ, με τον Μιλούνοβιτς στα αριστερά, τον Τάτο μεταξύ δεξιάς πλευράς και άξονα και τον Ιλιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Το βάρος στην αριστερή πλευρά

Ο Κισσαμικός αφού προσπάθησε να πιέσει στα πρώτα λεπτά, είδε τον ΑΡΗ από το 8′ και μετά να ισορροπεί την κατάσταση και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, προσπαθώντας να προωθήσει το παιχνίδι του κυρίως από την αριστερή πλευρά με τους Καράμπελα και Μιλούνοβιτς. Νωρίτερα βέβαια και συγκεκριμένα μόλις στο 1′ η ομάδα του Αναστόπουλου είχε την ευκαιρία να προηγηθεί, αλλά το σουτ του Παυλίδη μέσα από την περιοχή κατέληξε κόρνερ.

Ο Λαζαρίδης είπε «όχι» στο Νέτο

Στο 23′ ο ΑΡΗΣ είχε την καλύτερη στιγμή του στο πρώτο μέρος με ένα εξαιρετικό φάουλ του Ντάρσι Νέτο, το οποίο ο τερματοφύλακας του Κισσαμικού απομάκρυνε εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν.

Εψαχνε λύσεις ο Αναστόπουλος

Με τον ΑΡΗ να παρουσιάζει μέτρια έως και κακή εικόνα επιθετικά, ο Αναστόπουλος προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση με τη μεταφορά του Μιλούνοβτις στη δεξιά πλευρά και του Νέτου στην αριστερή. Κίνηση που ωστόσο δεν βοήθησε την ομάδα και κυρίως τον Σέρβο, που δεν μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Εχασε το… άχαστο ο Νέτο

Στο 36′ ο ΑΡΗΣ είχε ακόμη μία καλή στιγμή στο παιχνίδι, με πρωταγωνιστή πάλι τον Νέτο. Ο Ιλιτς αρχικά δοκίμασε να απειλήσει με κοντινό σουτ του οποίο απέκρουσε ο Λαζαρίδης, με τον Βραζιλιάνο στη συνέχεια της φάσης να μην μπορεί να στείλει εξ επαφής τη μπάλα στα δίχτυα.

Φωνάζει σε δύο φάσεις-Ακυρώθηκε γκολ του Ίλιτς-Ζήτησε πέναλτι ο Ραούλ Μπράβο

Ο ΑΡΗΣ φώναξε για δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Στο 32′ ο Ιλιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κάθετη του Τάτου, όμως ο Σέρβος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ραούλ Μπράβο ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής όμως θεώρησε ότι δεν υπήρξε παράβαση.

Μπήκε και… έφερε το γκολ ο Καπνίδης

Η λύση στο πρόβλημα του ΑΡΗ ήρθε από τον πάγκο και άκουγε στο όνομα του Αντώνη Καπνίδη. Με την έναρξη της επανάληψης ο 24χρονος πέρασε αντί του Αντρέου και έξι λεπτά αργότερα σκόραρε με πλασέ στην κίνηση από πάσα του Ιλιτς σε αντεπίθεση του ΑΡΗ.

Μέτριο θέαμα, πολλά λάθη και ελάχιστες φάσεις

Η συνέχεια του αγώνα δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ο ΑΡΗΣ παρά το γκολ συνέχισε τη μέτρια εικόνα του, Ο Κισσαμικό από την άλλη δεν ανησύχησε ιδιαίτερα την άμυνα του ΑΡΗ, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε αρκετά λάθη και ελάχιστες καλές στιγμές μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, το οποίο βρήκε τον ΑΡΗ να φεύγει νικητή από τα «Περιβόλια».

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19′ Θέος, 39′ Μαρτίνεζ, 78′ Γκούμας/19′ Ραούλ Μπράβο, 39′ Τζανακάκης, 51′ Ιντζίδης, 68′ Ρόβας, 69′ Καράμπελας, 75, Τάτος 90’+3′


ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος):
Λαζαρίδης, Παγώνης, Παντελάκης, Σταθάκης, Τσοντάκης, Γκούμας, Σίλβα, Μαρτίνεζ (65′ Σεληνιωτάκης), Θέος (65′ Μάντζης), Μπούλα Κίκε, Μίλιτς (79′ Βλάχος)

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Καράμπελας, Τζανακάκης, Παυλίδης (60′ Ρόβας), Νέτο, Αντρέου (46′ Καπνίδης), Ίλιτς (79′ Μπαργκάν), Τάτος, Μιλούνοβιτς

Προτεινόμενα Άρθρα