Δεν έφτανε ο Μέσι

από AllAboutARIS

Έπεται το clasico για την Μπαρτσελόνα

Θα μπορούσε να σταθεί κανείς στην κατάρα του «Ανοέτα». Να σταθεί σε αυτή την απίστευτη παράδοση που θέλει την Μπαρτσελόνα να μην κερδίζει στο Σαν Σεμπαστιάν από το 2007 και γθα 8 συνεχόμενα παιχνίδια και να καθαρίσει. Δεν είναι όμως έτσι. Δεν ήταν η παράδοση, αυτή που φρέναρε τους Καταλανούς.

Αυτός που δεν βλέπει ότι κάτι στραβό συμβαίνει στους «μπλαουγκράνα» εδώ και αρκετό καιρό, εθελοτυφλεί. Όσοι νομίζουν ότι στο 0-0 με την Μάλαγα είδαν την χειρότερη Μπαρτσελόνα κάνουν λάθος. Αυτή του Σαν Σεμπαστιάν ήταν ακόμα χειρότερη. 

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους οι τελικές ήταν 8-0 και τα κόρνερ 7-0. Όχι υπέρ της παρέας του Μέσι! Υπέρ των… άλλων. Σε όλο το πρώτο μέρος, η Μπαρτσελόνα δεν άλλαξε ούτε μία πάσα στην αντίπαλη περιοχή. Πρωτοφανές!

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο κι αν υπήρχε ένας λόγος που δεν προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο, αυτός ήταν η έλλειψη θάρρους. Η δικαιοσύνη αποδόθηκε στο 53ο λεπτό, όταν ο Κάρλος Βέλα τρύπησε για πολλοστή φορά την άμυνα της Μπαρτσελόνα και ο Ουίλιαμ Ζοσέ παίρνοντας το ριμπάουντ από την απόκρουση του Τερ-Στένγκεν έκανε το 1-0.

Το γκολ ξύπνησε την Μπαρτσελόνα που βγήκε όλη μπροστά και είναι αλήθεια πως έκανε ένα κυριαρχικό τέταρτο. Εκεί βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Μέσι (59’), εκεί έκανε δύο – τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα. 

Στο τέλος όμως ήρθε ξανά η πλημμύρα. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ είχε δύο δοκάρια με τον Κάρλος Βέλα (76’, 83’) με τον βοηθό στην πρώτη περίπτωση να ακυρώνει -ως οφσάιντ- καθαρό γκολ του Χουάνμι. Κάθε της κατεβασιά μύριζε γκολ και προκαλούσε πανικό. 

Το 1-1 που έμεινε ως το τέλος αδικεί κατάφωρα τους Βάσκους που έκαναν 17 τελικές (!) και πήραν την κατοχή (!) από την Μπαρτσελόνα με 52-48! Μία εβδομάδα πριν το clasico η ομάδα του Λουίς Ενρίκε πελαγοδρομεί και η διαφορά από την Ρεάλ άνοιξε στους 6 βαθμούς. Φαινόμενα που είχαν πολλά χρόνια να εμφανιστούν στην Βαρκελώνη…

Προτεινόμενα Άρθρα