Διασωθείς παίκτης της Σαπεκοένσε: «Θέλω να πεθάνω»!

από AllAboutARIS

«Τα περισσότερα σώματα ήταν μη αναγνωρίσιμα»

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την αεροπορική τραγωδία που ξεκλήρισε την Σαπεκοένσε έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από δύο αυτόπτες μάρτυρες που έζησαν από κοντά τα γεγονότα.

Η βραζιλιάνικη εφημερίδα UOL συνομίλησε με τον Αντόνιο Βαλένσια μέλος της ασφάλειας του αεροδρομίου της Μπογκοτά και τον Λουίς Αλφόνσο που μαζί με τους συναδέλφους του από τον Ερυθρό Σταυρό έφτασαν πρώτοι στο μέρος της τραγωδίας: «Ο τελευταίος επιζών που έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ο Νέτο.

Έφτασε σε απελπιστική κατάσταση, αλλά είχε τις αισθήσεις του. Έλεγε ότι ήθελε να πεθάνει. Είχε… χιλιάδες κατάγματα, υποθερμία. Οι μόνοι που μπορούσαν να μιλήσουν ήταν αυτός και ο Ράφαελ, αφού όλοι οι υπόλοιποι επιζώντες ήρθαν αναίσθητοι.

Ο Ράφαελ μας έδωσε την βέρα του και μας είπε να την δώσουμε στην γυναίκα του!», είπε ο Βαλένσια, ενώ ο Λουίς Αλφόνσο περιγράφει την φρίκη που έζησε: «Φτάσαμε στο μέρος μισή ώρα μετά το δυστύχημα. Η κατάσταση ήταν τραγική. Οργανωθήκαμε για να βρούμε επιζώντες.

Το αεροπλάνο είχε διαμελιστεί, αλλά μπορούσες να δουλέψεις. Ο πρώτος επιζών που βρήκαμε ήταν ο Ρούσελ. Τον βρήκαμε μία ώρα αργότερα. Τα περισσότερα σώματα ήταν μη αναγνωρίσιμα. Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό από σεβασμό προς τα θύματα.

Έβρεχε σφοδρά και δεν μπορούσες να δεις περισσότερο από μερικά μέτρα», πρόσθεσε το μέλος της ειδικής ομάδας του Ερυθρού Σταυρού.

Προτεινόμενα Άρθρα