Σώθηκε με Λαπαντούλα (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Παρέμειναν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Serie A οι "Ροσονέρι"

Ο Τζιανλούκα Λαπαντούλα ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τη Μίλαν, αφού με τέρμα του στο 86ο λεπτό έδωσε τη νίκη στους “ροσονέρι” με 2-1 επί της Κροτόνε στο Σαν Σίρο για τη 15η αγωνιστική της Serie A.
Ο 26χρονος επιθετικός, ο οποίος αντικαθιστά στο βασικό σχήμα τον τραυματία και “φευγάτο” Κάρλος Μπάκα, βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια στο ύψος του πέναλτι μετά από εκτέλεση φάουλ του Κεϊσούκε Χόντα, και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι “ροσονέρι” αντιμετώπισαν δυσκολίες απέναντι στους ουραγούς της βαθμολογίας, που προηγήθηκαν με τον Ντιέγκο Φαλτσινέλι στο 26′. Ο Μάριο Πάσαλιτς σημείωσε το πρώτο τέρμα με τη νέα ομάδα του στο 41′ και ο Εμπάιγ Νιανγκ είχε τη δυνατότητα να κάνει την ανατροπή στο 53′, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει με πέναλτι. Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα έδωσε τη Μίλαν με μία εξαιρετική επέμβασή του λίγο αργότερα και παρά την κακή εικόνα, η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 2-1.

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Αμπάτε, Παλέτα, Ρομανιόλι, Ντε Σίλιο, Πάσαλιτς, Λοκατέλι, Σόσα (73′ Αντριάνο), Σούσο, Λαπαντούλα (89′ Κούτσκα), Νιάνγκ (81′ Χόντα)

ΚΡΟΤΟΝΕ: Κορντάζ, Ρόζι, Τσεκερίνι, Φεράρι, Μαρτέλα (75′ Σαμπιρίζι), Ροντέν (88′ Νουάνκουο), Καπέτσι, Κρίζετιγκ, Στόιαν (71′ Παλαντίνο), Τρότα, Φαλτσινέλι

Προτεινόμενα Άρθρα