Επική ανατροπή Μπόρνμουθ σε βάρος της Λίβερπουλ

από AllAboutARIS

Φωτιά στο πρωτάθλημα έβαλε η νίκη της Μπόρνμουθ

Το είχαν, προφανώς, στο μυαλό τους- δύσκολα εξηγείται αλλιώς: οι παίχτες του Κλοπ πήγαν ν’ αντιμετωπίσουν την Μπόρνμουθ στο “Dean Court” σκεπτόμενοι, προφανώς, πως ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο.

Γιατί τα πράγματα- σε συνδυασμό και με τη χθεσινή νίκη της Τσέλσι επί της Σίτι που της έδινε την ευκαιρία να μείνει μόνη δεύτερη- ξεκίνησαν στο παιχνίδι για τη Λίβερπουλ όχι απλά καλά, αλλά ονειρώδη: ο Μανέ στο 20΄ πήρε την εκπληκτική πάσα του Τσαν και «έγραψε» με ωραίο τελείωμα το 0-1, ενώ μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Οριγκί ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2.

Oι γηπεδούχοι έδειξαν να ξυπνούν από τον χειμερινό τους αγωνιστικό λήθαργο και στο 56΄ ο Γουίλσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από τα 11 βήματα (πέναλτι που έκανε ο Μίλνερ) μείωσε σε 1-2, όμως οι «Κόκκινοι» πήραν εκ νέου διαφορά δύο τερμάτων με τον Τσαν στο 64΄ να κάνει το 1-3. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του Γερμανού στην Premier League στο οποίο βάζει γκολ και δίνει ασίστ.

Πάνω, όμως, που άπαντες περίμεναν στα εναπομείναντα 30 περίπου λεπτά ν’ ακουστεί ο επιθανάτιος αγωνιστικός ρόγχος της Μπόρνμουθ, συνέβη το ακριβώς αντίθετο: αναστήθηκε- ή, ακριβέστερα, την ανέστησε η Λίβερπουλ.

Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό για να αποτραπούν οι αυτοκτονικές τάσεις της Λίβερπουλ. Μέσα λοιπόν σε τρία λεπτά (76’-79’) οι Φρέιζερ και Κουκ τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια των φιλοξενούμενων. Και για να ολοκληρωθεί το κακό, ήρθε στις καθυστερήσεις ο Ακέ (που παρεμπιπτόντως είναι δανεικός από την… Τσέλσι) και αξιοποιώντας αναμπουμπούλα στην περιοχή χάρισε επική νίκη στα «κεράσια».

Επέτρεψε, έτσι, στην ομάδα που… ανήκει να απομακρυνθεί τρεις πόντους στην κορυφή και ανάγκασε τη Λίβερπουλ να συγκατοικήσει πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με την Άρσεναλ.

Προτεινόμενα Άρθρα