Τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή στον Λ. Σκόρδα

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Όταν φτάνει η ώρα της απόδοσης δικαιοσύνης πολλοί είναι αυτοί που αναθεωρούν πολλά από τα λεγόμενα και τις σκέψεις τους.

Πριν από λίγα χρόνια είχαν ακουστεί ουκ ολίγα πράγματα και πολύς κόσμος είχε δεχθεί απίστευτη λάσπη. Όλα αυτά τα θέματα σιγά, σιγά παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης, όπου αποδεικνύεται ποιος έλεγε αλήθεια και ποιος ψέματα.

Στα δικαστήρια υπάρχουν ουκ ολίγες περιπτώσεις διαμάχης ανθρώπων που διετέλεσαν σε θέσεις διοικητικές στον ΑΡΗ. Πολλές από αυτές τις περιπτώσεις έχουν προκληθεί από τις ενέργειες του πρώην Προέδρου της ΠΑΕ Λάμπρου Σκόρδα. Πρόσφατα αναφέραμε την Προκαταρκτική Εξέταση που διέταξε η εισαγγελέα.

Σήμερα εκδικάστηκε η υπόθεση 3 παραγόντων του ΑΡΗ που είχαν καταθέσει μήνυση κατά του κ. Σκόρδα για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση. Αιτία η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο κ. Σκόρδας κατά 25 ατόμων μελών διοικήσεων ΠΑΕ και ΚΜΑ. 3 εξ αυτών κινήθηκαν μαζί νομικά κατά του κ. Σκόρδα και σήμερα δικαιώθηκαν. Οι κ.κ. Χρ. Γρόλλιος, Κώστας Τικπασάνογλου και Λάζαρος Παπαδόπουλος κέρδισαν σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο απέναντι στον κ. Σκόρδα. Ο τελευταίος καταδικάστηκε σε 3ετή φυλάκιση (κατά συγχώνευση ποινών) με αναστολή με τον εισαγγελέα να προσθέτει και την ψευδορκία στις καταγγελίες των εναγόντων και να μην αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο.

Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε για μία ακόμα φορά για υποθέσεις, που φυσικά είχαν κάνει άνω-κάτω τον σύλλογο και ειχαν δημιουργήσει μία τεράστια εμφύλια διαμάχη με τα γνωστά αποτελέσματα, με τον κόσμο φυσικά να μην ξέρει ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα. Ίσως πλέον να έχει αντιληφθεί 100% τι συνέβαινε από τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Εκεί όπου μετράνε οι πραγματικές αποδείξεις και τα στοιχεία που βασίζονται στα γεγονότα και όχι ότι λέει ο καθένας σε ραδιόφωνα ή καφενεία.

Ο κ. Σκόρδας έχει φυσικά το δικαίωμα να καταθέσει έφεση, αλλά σύντομα έχει να αντιμετωπίσει και τις υπόλοιπες παρόμοιες μηνύσεις από τους υπόλοιπους των 25 ατόμων (μέσα στο 2017 έχουν προσδιοριστεί οι δίκες). Και εκεί θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Πάντα έστω και με καθυστέρηση η αλήθεια βγαίνει στο φως για όλους…

Προτεινόμενα Άρθρα