Γκέλα η Ντόρτμουντ (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η Ντόρτμουντ δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, έμεινε στο 1-1 με την Άουγκσμπουργκ στο «Signal Iduna Park» και αποχαιρέτησε το 2016 με γκέλα!

Το «Signal Iduna Park» ήταν γεμάτο. Δεν έπεφτε καρφίτσα! Κόπηκαν 81.360 εισιτήρια και ακόμα ένα sold out ήταν γεγονός. Λίγα λεπτά πριν τη σέντρα ήρθαν (και) τα νέα για την ανανέωση του συμβολαίου του Γιούλιαν Βάιγκλ. Όλα κυλούσαν σε… γιορτινό κλίμα για την Ντόρτμουντ, αλλά η Άουγκσμπουργκ της χάλασε το πάρτι! Το τέλος του αγώνα βρήκε την ομάδα του Τόμας Τούχελ να μένει στο 1-1 με την αντίπαλό της και να μένει για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι μακριά από τη νίκη στην Bundesliga!

Η Ντόρτμουντ μπήκε «ορεξάτη» στο ματς, ήταν απειλητική και στο 9′ άγγιξε το γκολ, αλλά ο Μάριο Γκέτσε σημάδεψε το δοκάρι. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, αλλά στο 33′ βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Ντονγκ Γον «νικήθηκε» σε πρώτο χρόνο, αλλά ο ίδιος πήρε το… ριμπάουντ και έκανε το 0-1. Η Ντόρτμουντ θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά στο 38′ ο Ομπαμεγιάνγκ πέταξε στα σκουπίδια τεράστια ευκαιρία.

Η Ντόρτμουντ ισοφάρισε στο 47′. Καγκάβα και Ντεμπελέ συνεργάστηκαν άψογα και ο δεύτερος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-1. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ πίεσε στη συνέχεια για την ανατροπή, έκλεισε στην περιοχή της την Άουγκσμπουργκ, αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ (σε δύο περιπτώσεις) και ο Σίρλε δεν κατάφεραν να «τελειώσουν» τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και το τέλος του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Γκλάντμπαχ – Βόλφσμπουργκ 1-2

Τη δεύτερη διαδοχική νίκη της πανηγύρισε η Βόλφσμπουργκ, η οποία πέρασε από την έδρα της Γκλάντμπαχ επικρατώντας με 1-2. Οι «λύκοι» προηγήθηκαν από τα… αποδυτήρια και συγκεκριμένα στο 3′ όταν ο Καλιγκιούρι αξιοποίησε τη σέντρα του Άρνολντ και μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1, που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Στο 52′ ο Αζάρ εκμεταλλεύτηκε το… δώρο του τερματοφύλακα της Βόλφσμπουργκ και ισοφάρισε σε 1-1, αλλά στο 57′ ο… γερόλυκος Γκόμεζ με μία υπέροχη ενέργεια έδωσε ξανά προβάδισμα στους «λύκους» που έφυγαν με το υπερπολύτιμο τρίποντο.

Άϊντραχτ – Μάιντς 3-0

Η Αϊντραχτ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας εύκολα με 3-0 της Μάιντς. Η ομάδα της Φρανκφούρτης άνοιξε το σκορ στο 18′ με τον Μπράνιμιρ Χργκότα. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα λόγω αποβολής του Κόρντομπα στο 55′ και «απλοποίησαν» το έργο της Αϊντραχτ, που έκανε ό,τι ήθελε στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο.  Στο 75′ ο Μπάρκοκ έγραψε το 2-0 και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Χργκότα στο 85′ μετά από ασίστ του Μπάρκοκ.

Προτεινόμενα Άρθρα