Γκολ… η ανάλυση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα παραγωγικά δεύτερα ημίχρονα και τα δύσκολα ξεκινήματα

Με τη διακοπή των εορτών και τον ΑΡΗ να έχει δώσει δέκα αγώνες, ένα… οφθαλμοφανές στοιχείο είναι είναι ότι η ομάδα σκοράρει. Και μάλιστα με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Μπορεί ακόμα τα γκολ να προέρχονται κυρίως από την ποιότητα που διαθέτει η ομάδα μεσοεπιθετικά, δεν παύουν όμως να είναι γκολ. Ασχετα με τον τρόπο που έρχονται ή το πότε έρχονται. Και το δεύτερο σκέλος, είναι που χρίζει ανάλυσης.

Συνολικά το… κοντέρ για τον ΑΡΗ έχει γράψει μέχρι στιγμής 22 γκολ. Αν αφαιρέσουμε το αυτογκόλ με την Καλλονή, πάμε στα 21 γκολ σε δέκα αγώνες.

Αν το δούμε μόνο με τα ημίχρονα, το πιο παραγωγικό για την ομάδα είναι το δεύτερο με 16 γκολ έναντι μόλις 5 που έχει σκοράρει στο πρώτο 45λεπτο. Στοιχείο που αναδεικνύει ναι μεν την ικανότητα της ομάδας να διατηρηθεί σε υψηλές στροφές όταν οι άλλες κατεβάζουν ρυθμούς αλλά και την αδυναμία της να… καθαρίσει τους αγώνες από το πρώτο ημίχρονο, όπως επίσης ότι αρκετές φορές «κυνηγάει» το σκορ.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, το πιο παραγωγικό διάστημα για τον ΑΡΗ, είναι από το 70′ μέχρι το 90′. Σε αυτό το 20λεπτο η ομάδα έχει σκοράρει ούτε λίγο ούτε πολύ 12 γκολ! Δηλαδή τα μισά και λίγο παραπάνω απ’ όσα έχει πετύχει μέχρι στιγμής στη σεζόν. Αλλα τέσσερα έχει μεταξύ 45ου και 70ού λεπτού, ενώ έχει μόλις ένα στο πρώτο εικοσάλεπτο των αγώνων και τέσσερα μεταξύ 25′-45′.

Τα γκολ του ΑΡΗ στα ημίχρονα

1ο ημίχρονο: 5 γκολ
2ο ημίχρονο: 16 γκολ

Τα διαστήματα που ο ΑΡΗΣ σκοράρει: 

1′-20′: 1 γκολ
25′-45′: 4 γκολ
45′-70′: 4 γκολ
70′-90′: 12 γκολ

Προτεινόμενα Άρθρα