«Θετικές οι ομοσπονδίες για Παγκόσμιο Κύπελλο με 48 ομάδες»

από AllAboutARIS

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο αποκάλυψε ότι τα πλάνα του για διεύρυνση του Παγκοσμίου Κυπέλλου λαμβάνει θετικές κριτικές από τις ομοσπονδίες παγκοσμίως.

Ο Ινφαντίνο έχει κάνει γνωστά τα σχέδιά του εδώ και καιρό σχετικά με την πιθανότητα αύξησης των ομάδων που συμμετέχουν στα Παγκόσμια Κύπελλα από 32 σε 48. Ο ισχυρός άνδρας της FIFA σχεδιάζει 16 γκρουπ των τριών ομάδων στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, πλάνα που ίσως εγκριθούν αν λάβουμε υπόψη τα λόγια του Ινφαντίνο. 

Ο τελευταίος αποκάλυψε πως τα σχέδιά του για 48 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν θετική κριτική από την πλειοψηφία των ομοσπονδιών της FIFA, κάτι που ανοίγει τον δρόμο στην υλοποίηση των αλλαγών που έχει θέσει για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση.

«Είμαι ακόμα πεπεισμένος να διευρύνω τη συμμετοχή των ομάδων στα Παγκόσμια Κύπελλα από 32 που είναι ως τώρα. Ακόμα σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τις ομάδες που συμμετέχουν σε 40 με 48. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με 48 ομάδες θα διαρκούσε όσο και το τωρινό και οι ομοσπονδίες έχουν ξεκάθαρα θετική γνώμη για ένα τουρνουά με περισσότερες ομάδες», σχολίασε ο Ινφαντίνο.

Προτεινόμενα Άρθρα