Και τώρα πιάστε την (vid)

από AllAboutARIS

Ξέφυγε η Τσέλσι στην κορυφή της βαθμολογίας

Έχει αρχίσει να γίνεται, πλέον, σαφές: με βάση τον τρόπο που παίζει η «κυνική» Τσέλσι φέτος στην Premier League βγάζει μάτι ότι το σχέδιο του Αντόνιο Κόντε είναι ν’ αναγκάσει τους βασικούς του ανταγωνιστές ν’ αγοράσουν όλοι τους από ένα ζευγάρι κιάλια, προκειμένου να βλέπουν μέσω αυτών τους «Μπλε» ν’ απομακρύνονται στη βαθμολογία ολοένα και περισσότερο.

Γιατί, όπως αποδείχτηκε και σήμερα για νιοστή πέμπτη φορά, η Τσέλσι δε χαρίζει κάστανα την τρέχουσα σεζόν: μετά τις «γκέλες» των βασικών της ανταγωνιστών αυτή την αγωνιστική πλην της Άρσεναλ, οι «Μπλε» μπήκαν στο «Στάμφορντ Μπριζ» με μοναδικό τους στόχο να διευρύνουν κι άλλο τη διαφορά τους στη βαθμολογία. 

Και μολονότι βρήκαν απέναντί τους την «αναγεννημένη» Χαλ του Μάρκο Σίλβα, τα κατάφεραν περίφημα: ο Ντιέγκο Κόστα συνέχισε την… ερωτική σχέση που διατηρεί με τα δίχτυα (μετά τα περσινά μούτρα μεταξύ τους, η κατάσταση έχει αποκατασταθεί πλήρως) και στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτο ημιχρόνου άνοιξε το σκορ. Το πρώτο 45λεπτο είχε τόσες πολλές καθυστερήσεις εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του Μέισον, μετά την σύγκρουση με τον Κέιχιλ.  

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό, έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Ντιέγκο Κόστα να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 55΄, όμως κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη στο 81΄, όταν ο Κέιχιλ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.  

Με το σημερινό της τρίποντο η ομάδα του Κόντε πήγε στους 55 βαθμούς και βρίσκεται ήδη στο +8 από τη δεύτερη Άρσεναλ, 9 από την Τότεναμ, 10 από τη Λίβερπουλ, 12 από την Σίτι και 14 από την Γιουνάιτεντ.

Ναι, ακριβώς: αν συνεχίσει έτσι, τότε τα κιάλια θα γίνουν με μαθηματική ακρίβεια το αγαπημένο αξεσουάρ των διωκτών τους.

Και πάλι, ίσως και να μην είναι αρκετά. 

Προτεινόμενα Άρθρα