Μεγάλη βραδιά, μεγάλη αδικία…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με δέκα παίκτες τελείωσαν οι γηπεδούχοι το ματς, λόγω της αποβολής του Ρόβα

Ενα ντέρμπι από τα παλιά. Ενα ντέρμπι που τα είχε όλα. Γκολ, ένταση, πάθος και έναν ΑΡΗ που κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό και έφτασε μία ανάσα από μία μεγάλη νίκη. 

Οι «κιτρινόμαυροι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 1-1, με τους Πειραιώτες, με τον Μιλούνοβιτς να ανοίγει το σκορ στο 13′ και τον Ανσαριφάρντ να διαμορφώνει το 81′ το τελικό αποτέλεσμα. 

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα μετά την δεύτερη κίτρινη στον Ρόβα από τον Τίκα (70), ο οποίος αδίκησε κατάφορα τον ΑΡΗ με τις αποφάσεις του! 

Ετσι ξεκίνησε

Σε εκτεταμένο ροτέισο προχώρησε ο Νίκος Αναστόπουλος στο αρχικό σχήμα, με το πρόσωπο-έκπληξη να είναι ο Ούγκο Σόουζα. Ο Πορτογάλος στόπερ ξεκίνησε δίπλα στον Ιντζίδη, με Τζανακάκη-Τσουμάνη να είναι στα άκρα της άμυνας και τον Διούδη στο τέρμα. Ο Ρόβας ήταν ο «κόφτης» στη μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά του Ανάκογλου και Νέτο. Με τους Ντούνη-Μιλούνοβιτς στα… φτερά και τον Καπνίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Πρώτη φάση και γκολ!

Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πήρε τον έλεγχο του αγώνα και πίεζε ψηλά, με τον ΑΡΗ από την πλευρά του να περιμένει την κατάλληλη στιγμή να παίξει την κόντρα επίθεση. Και στο 13′ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ο Ντούνης βγήκε από τα δεξιά από την πάσα του Νέτο και γέμισε μέσα στην περιοχή, όπου ο Μιλούνοβιτς περίμενε ήδη και με κοντινή προβολή έδωσε το προβάδισμα στον ΑΡΗ και… έβαλε φωτιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μονόλογος Ολυμπιακού και…. Τίκα.

Μετά το τέρμα που δέχθηκε, ο Ολυμπιακός φυσιολογικά πίεσε ακόμα περισσότερο την άμυνα του ΑΡΗ και προσπάθησε να «χτυπήσει» από την αριστερή πλευρά με Σισοκό και Μανθάτη που σημάδευαν Καρντόζο και Ανσαριφάρντ. Οι δύο φορ του Ολυμπιακού έβαλαν δύσκολα στην άμυνα των γηπεδούχων, ενώ όταν χρειάστηκε έδειξε την κλάση του και ο Διούδης. Ο 23χρονος τερματοφύλακας είπε «όχι» στο φάουλ του Καρντόζο (39′) -και με τη βοήθεια του δοκαριού, ενώ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα πάνω στην γραμμή.

Την παράσταση στο πρώτο μέρος έκλεψε και το Τίκας με τις αποφάσεις του, βάζοντας τον Ολυμπιακό στα καρέ του ΑΡΗ.

Στο ίδιο μοτίβο και η επανάληψη

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε πολύ στο δεύτερο μέρος. Με τον Ολυμπιακό από τη μία να πιέζει ψηλά καιτα σφυρίγματα του Τίκα να τον φέρνουν κοντά στην περιοχή του ΑΡΗ και τους γηπεδούχους από την άλλη να προσπαθούν να αμυνθούν ψάχνοντας κάτι στην αντεπίθεση.Μία καλή ευκαιρία για τους Πειραιώτες του ήταν εκείνη του 51ου λεπτού, με τον Ανσαριφάρντ να στρώνει στον Μανθάτη και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ρέτσος… γκρέμισε τον Καπνίδη μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τίκας δεν έδωσε λανθασμένα πέναλτι. 

Η αποβολή άλλαξε τις ισορροπίες

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον ΑΡΗ στο 70′, όταν είδε τον Ρόβα να αποβάλλεται σωστά με δεύτερη κίτρινη, δίνοντας στον Ολυμπιακό το αριθμητικό πλεονέκτημα. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν ένα συνεχές… σφυροκόπημα των φιλοξενούμενων.

Στο 76′ Ο Διούδης σταμάτησε την προσπάθεια του Ανσαριφάρντ, δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο και στο 81′ Ο Φιγκέιρας γέμισε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Ιρανός με κεφαλιά ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό. Λίγο πριν το φινάλε ο Καραγκιζόπουλος σταμάτησε τον Καπνίδη ενώ έφευγε από κανονική θέση, ενώ το αποκορύφωμα του Καρδιτσιώτη ρέφερι ήταν τα πέντε λεπτά των καιυστερήσεων, που τελικά έγιναν… οκτώ! Με τον Διούδη να κάνει ακόμη μία εντυπωσιακή απόκρουση στο φινάλε, σε φάουλ του Μιλιβόγεβιτς. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)

ΒΟΗΘΟΙ: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Γιάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

4ος: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44′, 70′ Ρόβας /61’Σόουζα, 90’+5′ Μιλιβόγεβιτς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 70′ Ρόβας

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Ιντζίδης, Σόουζα, Τσουμάνης, Ρόβας, Νέτο, Ανάκογλου (78′ Παυλίδης), Μιλούνοβιτς (90’+1” Καρβούνης), Ντούνης (82′ Πίτου Γκαρσία), Καπνίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάολο Μπέντο): Καπίνο, Μπουχαλάκης (69΄Ανδρούτσος), Καρντόσο, Ανσαριφάρντ, Ελιονούσι, Αλί Σισοκό, Καμπιάσο (75′ Μιλοβόγιεβιτς), Νικολάου, Ρέτσος, Μανθάτης (75′ Σεμπά), Φιγκέιρας

Προτεινόμενα Άρθρα