«Να μην χάνεις εκτός έδρας και να κερδίζεις εντός»

από AllAboutARIS

Ο Πασχάλης Μελισσάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air στον Libero 107,4 Fm και μίλησε για το πρώτο παιχνίδι της ομάδας νέων, το υλικό που έχει στα χέρια του και για τα παιχνίδια που έχει μπροστά της η Α΄ ομάδα.

Για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό:

«Ήμασταν σ’ ετοιμότητα, θα μπορούσαμε να είχαμε και μεγαλύτερο σκορ, αλλά η νίκη μετράει. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί αγωνίστηκαν με 100% προσήλωση».

Πως ένιωσαν οι παίκτες που ξεκίνησε το πρωτάθλημα:

«Τα παιδιά λίγο μετά τις γιορτές είχαν απογοητευτεί από την αγωνιστική απραξία, δεν είχαν κίνητρο. Με την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ξαναβρήκαν τον εαυτό τους».

Πόσα ματς θα δώσει η ομάδα:

«Στον όμιλό μας υπάρχει ένα ρεπό, υπάρχει η αποχή του Πανθρακικού, οπότε δύο ματς θα παίζουμε, δύο θα καθόμαστε. Μία διοργάνωση είναι η οποία πρέπει να γίνει για άλλους λόγους. Το πώς γίνεται και κατά πόσο γίνεται σωστά, πρέπει να το δούνε άλλοι και όχι εμείς. Οφείλουμε να έχουμε σ’ ετοιμότητα τα παιδιά και να τους μεταδώσουμε κάποια πράγματα σαν εφόδια να τα έχουν για την καριέρα τους».

Αν είναι ικανοποιημένος από το υλικό που έχει:

« Είμαι ευχαριστημένος πάρα πολύ από την προσπάθεια των παιδιών. Το επίπεδο είναι πολύ καλό, αλλά θα πρέπει να δουλέψουν πάρα πολύ. Θα πρέπει να τους περάσουμε την νοοτροπία του επαγγελματία, για να συμπεριφέρονται σαν επαγγελματίες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ είναι στην Γ΄ Λυκείου φέτος, είναι καλοί μαθητές και έχουν δώσει βάρος και προτεραιότητα σε αυτό και δεν μπορούμε να τους το στερήσουμε. Προσπαθούμε να το διαχειριστούμε αυτό το κομμάτι και χτίζοντας πάνω σε αυτό το ρόστερ να έχουμε του χρόνου μια ομάδα ανταγωνιστική, όπως τα προηγούμενα χρόνια, στην Super League».

Αν υπάρχουν παιδιά που προπονούνται με την Α΄ ομάδα:

«Σε μικρός βαθμό γίνεται αυτό. Αργότερα θα γίνει κάτι πιο ουσιαστικό. Υπάρχει πίεση στην Α΄ ομάδα από τις συνεχόμενες αγωνιστικές και είναι φυσικό να μην μπορεί να στοχεύσει σε αυτά τα παιδιά ο κ. Αναστόπουλος».

Για τα διπλώματα προπονητικής που παίρνει:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τον κ. Τοπαλίδη και τον κ. Δέλιο που κράτησαν σε καλό επίπεδο την ομάδα αυτές τις ημέρες που έλειπα. Κατά τα άλλα το δίπλωμα έχει και μία δεύτερη φάση που θα παρακολουθήσω σύντομα, χρειάζεται να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας, γιατί το κομμάτι του προπονητή είναι πολύ διαφορετικό από του ποδοσφαιριστή».

Για την Α΄ ομάδα και τα ματς που έχει μπροστά της:

«Είναι σημαντικά παιχνίδια για την συνέχεια. Η εμπειρία μου λέει πως αυτό το πρωτάθλημα της Football League θα πρέπει εκτός έδρας να μην χάνεις και στην έδρα σου να κερδίζεις. Αποκτάς ένα πλεονέκτημα».

Για τους αγωνιστικούς χώρους σε Λαμία και Ριζούπολη:

«Είναι ένα πρόβλημα. Την δική μας την ομάδα δεν την βοηθάει. Εμείς χρειαζόμαστε τον καλό αγωνιστικό χώρο για να βγάλουν την τεχνική που έχουν οι παίκτες μας στον αγωνιστικό χώρο. Λαμία και Απόλλωνας πηγαίνουν το παιχνίδι περισσότερο στην δύναμη. Πρέπει σε αυτά τα παιχνίδια όπως είπα και πριν, αν δεν μπορείς να κερδίσεις, να μην χάσεις. Στο Χαριλάου με τον κόσμο στο πλευρό σου να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, δεν χάνεται ούτε κερδίζεται κάτι μ’ ένα αποτέλεσμα. Το γνωρίζουν καλύτερα από εμένα στην Α΄ ομάδα. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά».

Το επόμενο ματς της Κ-19

«Εκτός έδρας με τον Αγροτικό Αστέρα. Την ώρα θα την μάθουμε προσεχώς».

Προτεινόμενα Άρθρα