Διαφωνία ΕΠΟ – Super League για την αδειοδότηση!

από AllAboutARIS

Στην αναστολή του συγκεκριμένου άρθρου για ένα έτος προχώρησε η ΕΠΟ

H επιστολή της η Super League εμμένει στην απόφαση που ελήφθη τον Δεκέμβριο του 2015 με την οποία υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν αδειοδοτούνται.

To σημαντικότερο όμως είναι ότι ζητεί από την ΕΠΟ την τροποποίηση του άρθρου 52β του κανονισμού αδειοδότησης που αφορά την «καθαρή θέση» των ΠΑΕ και προβλέπει ότι σε περίπτωση που «οι ετήσιες και ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις (συμπεριλαμβανομένων, όπου απαιτείται, των συμπληρωματικών στοιχείων) που υποβλήθηκαν σύμφωνα με τα Άρθρα 47-48 γνωστοποιούν καθαρή θέση παθητικού (αρνητική καθαρή θέση)», τότε θεωρείται παραβίαση δείκτη και η ΠΑΕ που ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία κινδυνεύει να μην πάρει άδεια”.

Στη συνάντηση που έγινε η ΕΠΟ προχώρησε στην αναστολή του συγκεκριμένου άρθρου για ένα έτος. Όμως η λίγκα ζητεί η τροποποίηση να γίνει για δύο έτη υποστηρίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις περισσότερες ομάδες να μην πάρουν άδεια.

Επίσης επικαλείται αντικειμενική αδυναμία των ΠΑΕ, λόγω και της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, να υλοποιήσουν τις απαιτήσεις του κανονισμού, που προβλέπουν μεταξύ άλλων λήψη τραπεζικού δανείου, εγγυητική επιστολή προς την ΕΠΟ, κ.α.

Η Super League διαμαρτύρεται λέγοντας ότι η τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου έγινε χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με τις ομάδες. 

Στην τετρασέλιδη επιστολή γίνεται αναφορά στο άρθρο 18β που αφορά τη συμμετοχή δύο γηγενών ποδοσφαιριστών κάτω των 21, οι οποίοι θα πρέπει να αγωνιστούν σε τουλάχιστον πέντε αγώνες της πρώτης ομάδας, πρωταθλήματος ή και κυπέλλου, τουλάχιστον για εξήντα λεπτά ανά αγώνα.

Προτεινόμενα Άρθρα