Ισόπαλες Φιορεντίνα και Τορίνο

από AllAboutARIS

Έντονη η πίεση στον Σόουζα

Το κλίμα στη Φλωρεντία ήταν πολύ βαρύ τα τελευταία 24ωρα για τη διοίκηση, τον Πάουλο Σόουζα και τους παίκτες του. Τώρα θα γίνει ασήκωτο αφού η ομάδα δεν δείχνει σημεία ζωής. Οι Βιόλα έκαναν το καλύτερο τους πρώτο 45λεπτο για τη φετινή σεζόν, προηγήθηκαν με 2-0 και θα μπορούσαν να είχαν βάλει άλλα τόσα γκολ αλλά στην επανάληψη… κοιμήθηκαν και ο Μπελότι τους τιμώρησε με δύο γκολ, δίνοντας τον βαθμό στην Γκρανάτα! Πριν σκοράρει, μάλιστα, αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι αλλά ούτε αυτό ξύπνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι χάνουν κάθε ελπίδα για έξοδο στην Ευρώπη…

Το ξεκίνημα ήταν τέλειο για τη Φιορεντίνα αφού στο 8′ η μπάλα κατέληξε από τον Κιέζα στον Μπόρχα Βαλέρο, ο Χαρτ απέκρουσε το σουτ του Ισπανού αλλά στην επαναφορά ο Σαπονάρα έκανε το 1-0. Μέχρι να καταλάβει η Τορίνο τι γίνεται, θα μπορούσε να πάει στο 2-0 το σκορ στο 16′ από το τετ α τετ του Κάλινιτς μετά το τραγικό λάθος του Αγέτι αλλά ο Χαρτ απέκρουσε. Με την Γκρανάτα να μην υπάρχει στο γήπεδο, οι Βιόλα έκαναν ό,τι ήθελαν και στο 25′ ο Κιέζα έβγαλε σε θέση για γκολ τον Τέγιο αλλά αυτός σούταρε άουτ. Λίγα λεπτά μετά, στο 32′, ο ίδιος ο παίκτης είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 αλλά ο Χαρτ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, απέκρουσε στο τετ α τετ και ο Κάλινιτς στη συνέχεια αστόχησε. Στο 38′, πάντως, μια χαρά ευστόχησε με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Μπόρχα Βαλέρο για το 2-0, σε ένα 45λεπτο που υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο.

Αυτή η ομάδα θα μπορούσε να βάλει και τρίτο γκολ στο 51′ αλλά ο Σαπονάρα αστόχησε μετά το γύρισμα του Κιέζα από δεξιά και στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν. Η Φιορεντίνα προφανώς πίστεψε ότι το ματς κρίθηκε και η Τορίνο βρήκε την ευκαιρία να μειώσει. Οχι στο 61′, όταν ο Μπελότι έστειλε στο δοκάρι το πέναλτι μετά την ανατροπή του Μπογέ από τον Σαλσέδο αλλά στο 65′, όταν ο διεθνής φορ εξιλεώθηκε με την κοντινή κεφαλιά μετά το γύρισμα του Μορέτι (2-1). Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς έριξε στο ματς τον Λιάγιτς αντί του Μπογέ περιμένοντας κάτι καλό από αυτόν, ο Πάουλο Σόουζα από την άλλη πλευρά περίμενε από τους παίκτες του να ξυπνήσουν αλλά δεν… Και αφού «δεν», στο 85′ ο Μπαζέλι σήκωσε ωραία στο πίσω δοκάρι για τον Μπελότι και αυτός πλάσαρε στην κίνηση και έγραψε το τελικό 2-2, αφού στο 94′ ο διαιτητής Τζακομέλι δεν σφύριξε πέναλτι υπέρ της Φιορεντίνα για το κράτημα του Λούκιτς στον Κιέζα.

Προτεινόμενα Άρθρα