Το νέο «σπίτι» της Φιορεντίνα (pics)

από AllAboutARIS

Το «Αρτέμιο Φράνκι» αλλάζει

Η κατασκευή νέου γηπέδου είναι το όνειρο των Αντρέα και Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, οι οποίοι το παλεύουν χρόνια και τώρα φαίνεται ότι θα δικαιωθούν. Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας άλλωστε, Ντάριο Ναρντέλα, σε ερώτηση για το πόσο σίγουρος είναι από το 1 ως το 10 ότι το γήπεδο θα γίνει αυτή τη φορά, απάντησε: «9»!

Πρόκειται για γήπεδο 40.000 θέσεων, στον περιβάλλοντα χώρο του οποίου θα υπάρχει ένα ξενοδοχείο 200 δωματίων, εστιατόρια, πάρκα και άλλοι εμπορικοί χώροι, με τη συνολική επένδυση να υπολογίζεται στα 420 εκατ. ευρώ. Στόχος της Φιορεντίνα είναι να αρχίσουν τα έργα στο δεύτερο μισό του 2019 και από την στιγμή που θα γίνει αυτό, θα χρειαστούν άλλα δύο χρόνια για να είναι έτοιμο (2021) ενώ θα υπάρξει νέα γραμμή Μετρό για ευκολότερη πρόσβαση.

«Είναι μια ιστορική στιγμή, παρουσιάζουμε ένα σημαντικό prοject για την Φλωρεντία και όλη την Ιταλία. Θα είναι κάτι σαν Αναγέννηση Βιόλα. Είμαστε πιο μπροστά από την Ρόμα, υπολογίζω ότι θα χρειαστούμε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρώσουμε τα πάντα. Είναι η στιγμή να αλλάξουμε ως Ιταλία, να κάνουμε βήματα εμπρός με την κατασκευή νέων γηπέδων», είπε ο Αντρέα Ντέλα Βάλε στην επίσημη παρουσίαση, παρουσία του δημάρχου της Φλωρεντίας, υπουργών της κυβέρνησης και όλου του Δ.Σ. της Φιορεντίνα.

Προτεινόμενα Άρθρα