Νικητής… με το ζόρι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στους 6 η διαφορά πλέον από τις θέσεις ανόδου

Τα εύκολα… πολύ δύσκολα έκανε ο ΑΡΗΣ στην αναμέτρηση με τον Κισσαμικό, παίρνοντας μία πολύτιμη νίκη με 1-0 για την 20η αγωνιστική. 

Για δεύτερο σερί παιχνίδι, οι «κιτρινόμαυροι» πρραγματοποίησαν μία μέτρια έως αρκετά κακή εμφάνιση, ρισκάροντας αρκετά ειδικά προς το τέλος του αγώνα και προκαλώντας τις αποδοκιμασίες μερίδας του κόσμου. Παρόλα αυτά χάρη στο τέρμα του Πίτου Γκαρσία (32′) ήρθε ένα πολύτιμο τρίποντο που φέρνει την ομάδα στο -6 από τις θέσεις ανόδου. 

Έτσι ξεκίνησε

Ο Ανάκογλου ήταν η… αναμενόμενη έκπληξη που επεφύλλασε ο Νίκος Κωστένογλου στο αρχικό σχήμα, αντί του τραυματία Μιλούνοβιτς στη δεξιά πλευρά. Ο Μπαργκάν ξεκίνησε στα αριστερά και ο Ιλιτς στην κορυφή της επίθεσης, με τον Τάτο λίγο πιο πίσω. Πίτου-Παυλίδης ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τετράδα στην άμυνα τους Τζανακάκη, Σόουζα, Χαριτωνίδη, Τσουμάνη και τον Διούδη στο τέρμα.

Είχε τον έλεγχο, αλλά όχι και ρυθμό

Ο ΑΡΗΣ πήρε γρήγορα τον έλεγχο του παιχνιδιού και βάζοντας τη μπάλα κάτω προσπάθησε να πατήσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Του έλειπε όμως ο ρυθμός και το ματς πήγε σε ένα… μονότονο τέμπο και χωρίς τη μεγάλη φάση.

Ο Πίτου… ξύπνησε το «Κλεάνθης Βικελίδης»

Κάποιες στημένες μπάλες και αρκετά κόρνερ, ήταν ο τρόπος που ο ΑΡΗΣ προσπαθούσε κυρίως να απειλήσει .Σε από τα τελευταία, ήρθε και το γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Τάτος σημάδεψε έξω από την περιοχή τον Παυλίδη, για να αφήσει αυτός έξυπνα στον Πίτου και Αργεντινός με ένα φοβερό σουτ να στείλει τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Λαζαρίδη.

Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο, αλλά ο τερματοφύλακας του Κισσαμικού νίκησε τον Τάτο σε τετ α τετ στο 44′.

«Αγγιξε» το γκολ ο Ιλιτς

Το δεύτερο ημίρονο ξεκίνησε όπως και περίπου τελείωσε και το πρώτο, με τον ΑΡΗ στο ίδιο τέμπο να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ, τστο οποίο έφτασε κοντά στο 57′. Ο Μπαργκάν πάτησε από τα αριστερά στην περιοχή και βρήκε τον Ιλιτς, με τον Μπουγαΐδη να σώζει το σουτ του Σέρβου πάνω στο γραμμή. 

Υποχώρησε και έδωσε δικαιώματα

Από το 70′ και μετά ο ΑΡΗΣ φάνηκε ότι άρχισε να υποχωρεί και να χανεί μέτρα στο γήπεδο, δίνοντας στον Κισσαμικό το δικαίωμα να ανέβει και με προσπάθειες από τη δεξιά πλευρά να ψάχνει επίμονα το γκολ της ισοφάρισης. Η καλύτερη στιγμή των Κρητικών ήταν στο 75′ με τη σέντρα-σουτ του Νικόλτση να περνάει μόλις άουτ από την εστία του Σωκράτη Διούδη. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτυο ο ΑΡΗΣ αδυνατούσε ακόμα και να κρατήσει τη μπάλα, ωστόσο δεν πλήρωσε την… πολιορκία των φιλοξενούμενων. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

ΒΟΗΘΟΙ: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Θανάσης Στεφούλης (Γρεβενών)

4ος: Λάμπρος Παπαργυρίου (Πιερίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 77′ Καπνίδης/24′ Τιάγκο Σίλβα,

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Σόουζα, Χαριτωνίδης (69′ Ιντζίδης), Παυλίδης, Πίτου, Τάτος (46′ Νέτο), Μπαργκάν, Ανάκογλου (61′ Καπνίδης), Ίλιτς

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Γκούμας, Κουρελλάς, Τσερκέζος (84′ Ψιάνος), Παντελάκης, Μαρτίνεζ, Μάντζης (69′ Στογιάνοφ), Μπουγαϊδης, Νικολτσής, Τιάγκο Σίλβα, Θέος (64′ Μίλιτς)

Προτεινόμενα Άρθρα