Από το έπος στην… τραγωδία!

από AllAboutARIS

Στη Γαλικία έχουν έρθει και οι δύο φετινές ήττες των "μπλαουγκράνα"

Λίγες ημέρες μετά την ιστορική ανατροπή επί της Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε στο «Ριαθόρ» από την Λα Κορούνια (2-1) κι άφησε στην Γαλικία πολλές από τις ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αν στο τέλος της σεζόν η Μπαρτσελόνα απολέσει το πρωτάθλημα, τότε θα το έχει χάσει στην Γαλικία, όπου έχουν έρθει και οι δύο φετινές της εκτός έδρας ήττες. Μετά το Βίγκο, η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε και στο «Ριαθόρ» από την γενναία Λα Κορούνια που εκμεταλλεύτηκε ότι περιθώριο της έδωσε η «άδεια» από δυνάμεις ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Δίχως τον τραυματία Νεϊμάρ, με τον Ινιέστα στον πάγκο και τον Μέσι καλά μπλοκαρισμένο από τους αμυντικούς της Ντεπορτίβο, η Μπαρτσελόνα έκανε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι στο βρεγμένο τερέν του «Ριαθόρ» πληρώνοντας την παραδοσιακή αδυναμία της στημένες φάσεις.

Και τα δύο γκολ της Λα Κορούνια, που είχε να κερδίσει τους «μπλαουγκράνα» κοντά μία δεκαετία (από τον Απρίλιο του 2008) προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ και αστείες αμυντικές αντιδράσεις.

Στο 1-0 από τον Χοσέλου (40’) που προήλθε από μία φάση διαρκείας, ο Τερ-Στένγκεν αδυνατεί να μπλοκάρει μία πολύ εύκολη μπαλιά και ουσιαστικά δίνει ασίστ στον αντίπαλο του.

Στην χαριστική βολή (74’, 2-1) ο Τζόρντι Άλμπα χάνει τον Μπεργκαντίνιος που πηδάει στην πλάτη του και τον βάζει κι αυτόν μες τα δίχτυα για το νικητήριο γκολ για την Λα Κορούνια.

Η Μπαρτσελόνα σπατάλησε ένα ημίχρονο δίχως να παίξει μπάλα, μα με την έναρξη της επανάληψης κατάφερε να ισοφαρίσει με ξερό συρτό σουτ του Λουίς Σουάρες (46’) ο οποίος «εκτέλεσε» τον Λους, παίρνοντας το ριμπάουντ από άστοχη απομάκρυνση των αμυντικών.

Ωστόσο, με εξαίρεση μία ακόμα ευκαιρία του Ουρουγουανού (80’), οι Καταλανοί ήταν χωρίς ξεκάθαρες ιδέες και φαντασία στο γήπεδο, σκιά του πραγματικού εαυτού τους. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε πλήρωσε πολύ ακριβά την πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν, αφού έμοιαζε εντελώς ξεζουμισμένη, σε μία ήττα που ενδεχομένως να της στοιχίσει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα