Η «πληγή» των εκτός έδρας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από τα βασικά σημεία που υστερεί ο ΑΡΗΣ και υπερτερούν Απόλλων Σμύρνης και Λαμία

Η ήττα του ΑΡΗ στα Τρίκαλα δεν ήρθε μόνο για να επιβεβαιώσει ξανά αρκετά από τα προβλήματα της ομάδας, αλλά και την αδυναμία της μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Από τη στιγμή που τρεις ομάδες διεκδικούν την άνοδο, μοιραία θα γίνονται και συγκρίσεις μεταξύ τους. Με τους Θεσσαλονικείς να υστερούν σημαντικά στην έως τώρα συγκομιδή τους στα εκτός έδρας παιχνίδια. 

Μιλώντας με τη γλώσσα των αριθμών, ο ΑΡΗΣ από την αρχή της σεζόν έχει δώσει δώδεκα αγώνες μακριά από την έδρα του. Δηλαδή μιλάμε για 36 διαθέσιμους βαθμούς, από τους οποίους η ομάδα κατέκτησε μόνο τους 19 με 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες. «Πέταξε» δηλαδή 17 βαθμούς μέχρι στιγμής. 

Σε λίγο καλύτερη κατάσταση είναι η Λαμία που στον ίδιο αριθμό αγώνων έχει συλλέξει 23 βαθμούς (τρεις άνευ αγώνος με Πανθρακικό), μετρώντας 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. 

Ο Απόλλων Σμύρνης από την πλευρά του, ναι μεν έχει τις περισσότερες απώλειες εντός έδρας από τους άλλους δύο με τέσσερις ισοπαλίες, αλλά μακριά από τη Ριζούπολη τα πηγαίνει περίφημα. Και αυτό διότι σε σύνολο έντεκα αγώνων έχει πανηγυρίσει 9 νίκες ενώ έχει φέρει και δύο ισοπαλίες. Σύνολο δηλαδή 29 βαθμοί εκτός έδρας. 

Βάσει όλων των παραπάνω, γίνεται ξεκάθαρο ότι τα παιχνίδια μακριά από το «Βικελίδης» δυσκολεύουν αρκετά την ομάδα, με την έως τώρα συγκομιδή της σε αυτά να αποτελεί «πληγή» και έναν από τους βασικούς λόγους για τη βαθμολογική διαφορά που έχει από τις θέσεις ανόδου. 

Προτεινόμενα Άρθρα