«Λες και έχουν μπερδέψει τα αθλήματα…»

από AllAboutARIS

«Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν διαφορετικά τον ΑΡΗ»

Στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero 107,4 fm φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Φοιρός, όπου μίλησε για την πορεία του ΑΡΗ στην Football League, τα περίεργα πειστατικά στα παιχνίδια της Λαμίας, αλλά και τα σημαντικά παιχνίδια της τελικής ευθείας για τους “κίτρινους”.

Χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε:

Για την πορεία του ΑΡΗ ως τώρα:«Μας έχει απογοητεύσει η ομάδα από ξεκίνημα μέχρι και τώρα. Περιμέναμε η ομάδα να τελειώνει εύκολα και γρήγορα από αυτήν την κατηγορία που είναι όντως πολύ δύσκολη. Δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε και τώρα τα πράγματα είναι λίγο αβέβαια. Τώρα έχουμε μείνει λίγο πίσω σε σχέση με τις προπορευόμενες ομάδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα καθώς υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Ξέρω πολύ καλά ότι σε αυτήν την κατηγορία θα χάσουν βαθμούς όλες οι ομάδες. Το θέμα είναι εμείς να μην χάσουμε άλλους βαθμούς, αφού τα περιθώρια έχουν στενέψει για εμάς και δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε ένα βαθμό».

«Πιστεύω ότι αν δεν χάσουμε ούτε ένα βαθμό τότε θα έχουμε τύχη. Βλέπετε ότι οι άλλες ομάδες, όπως ο Απόλλων Σμύρνης κερδίζει με γκολ στο 92’ και το 93’, ενώ η αντίπαλη ομάδα έχει χάσει πέναλτι. Αυτό είναι και θέμα τύχης. Από την άλλη μεριά έχουμε και την Λαμία που παίρνει κάποια περίεργα πέναλτι και κάποια χέρια αντιπάλων. Είναι λες και έχουν μπερδέψει τα αθλήματα. Η Λαμία δεν στέκεται στο ύψος της, όπως πρέπει να σταθεί. Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα και ας ελπίσουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να έρθουν όπως πρέπει τα πράγματα για να δούμε τον ΑΡΗ στην Superleague γιατί εκεί ανήκει».

Για το αν έχει ξαναδεί τέτοια περίεργα πράγματα στην Football League: «Το να σηκώνει κάποιος το χέρι και να κάνει πέναλτι είναι κάτι που σπανίως βλέπεις. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, να σηκώνει ποδοσφαιριστής το χέρι για να κάνει πέναλτι».

Για το ότι οι δυο προπορευόμενες ομάδες δεν δείχνουν να είναι καλύτερες από τον ΑΡΗ: «Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι δυο ομάδες εκμεταλλεύονται το ότι δεν βρήκαν τόσο καλό τον ΑΡΗ. Αν ο ΑΡΗΣ ξεκινούσε από την αρχή καλά και έκανε μια πορεία όπως αυτή που περιμέναμε όλοι οι φίλοι του ΑΡΗ δεν θα τον ενοχλούσε κανένας και θα περνούσε απαρατήρητος. Δώσαμε εμείς λοιπόν το δικαίωμα σε αυτές τις δυο ομάδες να δουν ότι δεν πατάμε καλά στα πόδια μας και την δυνατότητα να το εκμεταλλευτούν».

Για τις αδυναμίες που υπάρχουν: «Η Football League είναι μια κατηγορία που πρέπει να την ξέρεις. Οι άνθρωποι του ΑΡΗ έκαναν πολλά λάθη γιατί δεν γνώριζαν την κατηγορία. Κοιτούσαν να πάρουν ονόματα και όχι παίκτες που χρειαζόταν ακριβώς η ομάδα για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία. Χρειαζόταν η εμπειρία της κατηγορίας, όχι μόνο η εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Παίκτες που να ταιριάζουν στην συγκεκριμένη κατηγορία».

«Δεν υπήρχε άνθρωπος δίπλα τους να τους πει τι χρειάζεται η κατηγορία. Ούτε ακόμα υπάρχει. Πηγαίνουν σε αχαρτογράφητα νερά όλοι οι άνθρωποι του ΑΡΗ. Ούτε ο Καρυπίδης ήξερε την κατηγορία, ούτε οι προπονητές που ήταν εκεί, ούτε κανένας. Θα μπορούσαν να υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν την κατηγορία και θα βοηθούσαν είτε με τις γνώσεις τους, είτε με τις μεταγραφές που έπρεπε να γίνουν. Και δεν μιλάω μόνο για εμένα, αλλά οποιονδήποτε γνωρίζει καλά την Football League».

Για την απόλυση του Αναστόπουλου: «Η ομάδα δεν πήγαινε. Η ομάδα με τον Νίκο Αναστόπουλο είχε κάποιες μεγάλες ατυχίες. Το πέναλτι στο 93’ που χάσαμε μέσα στην Λαμία, με τον Απόλλωνα ενώ προηγούμαστε 2-0 ο Ντούνης πάει και αποβάλλεται και χάνει η ομάδα το πλεονέκτημα του ενός παραπανήσιου παίκτη. Πιστεύω έτσι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι ο ΑΡΗΣ θα έφευγε με ένα άνετο 3-0 από την Σμύρνη και θα ήταν -3 βαθμοί στον Απόλλωνα και +3 στον ΑΡΗ. Ήταν τρία επανωτά παιχνίδια άτυχα και εις βάρος του Νίκου Αναστόπουλου. Η ομάδα όμως δεν ήταν όπως την περιμένουμε. Έπρεπε να ήταν καλύτερη, να μπαίνει μέσα να παίζει μπάλα και να παίρνει τη νίκη».

Για τον Νίκο Καρύδα: «Η ομάδα έχει κάνει μια θετική βελτίωση. Επειδή πιστεύω ότι ο Νίκος Καρύδας είναι καλός γυμναστής και τεχνίτης περίμενα την ομάδα ακόμη καλύτερη. Έχει μια βελτίωση 20-30 %, αλλά περίμενα την βελτίωση της γύρω στο 50-60%».

Για τον Νίκος Κωστένογλου: «Τον Νίκο Κωστένογλου δεν τον ξέρω καθόλου, δεν ξέρω πως δουλεύει, αλλά ξέρω τον Νίκος Καρύδα, επειδή έχουμε δουλέψει μαζί».

Για το ότι οι ομάδες αντιμετωπίζουν διαφορετικά τον ΑΡΗ: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο. Ότι οι ομάδες αντιμετωπίζουν διαφορετικά τον ΑΡΗ από ότι αντιμετωπίζουν όλες τις άλλες ομάδες. Είναι ένα μεγάλο βάρος που πρέπει να σηκώσουν οι παίκτες του ΑΡΗ. Το ίδιο συνέβη και εμένα όταν αγωνιζόμουν στην ομάδα το 1997. Όπου και να παίζαμε μας αντιμετώπιζαν με νύχια και με δόντια. Ακόμη και εδώ στο Χαριλάου θέλανε να κόψουνε βαθμό από τον ΑΡΗ, επειδή απλά έπαιζαν με τον ΑΡΗ».

Για το ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τέτοια αντιμετώπιση η ομάδα: «Η ομάδα πρέπει να είναι προετοιμασμένη αλλά είναι πολύ μεγάλο το βάρος. Άλλες ομάδες δεν αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση. Δεν έχουν να σηκώσουν τέτοιο βάρος. Δεν τους περιμένουν στην γωνία, δεν τους κυνηγάνε».

Για το παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο: «Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε παίξει και εμείς το 97’ αν θυμάμαι καλά και μας είχαν αντιμετωπίσει πάρα πολύ δυνατά και υπήρχε οργανωμένος σύνδεσμος του ΠΑΟΚ στο γήπεδο για να βοηθήσει τον Παναιγιάλειο σε βάρος του ΑΡΗ. Θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι, όπως και αυτό με τον ΟΦΗ. Τα παιδιά πρέπει να τα δώσουνε να πάρουν αυτά τα δυο παιχνίδια και αν τα πάρουν πιστεύω έχουμε πολλές ελπίδες, γιατί θεωρώ ότι και οι άλλες ομάδες θα χάσουν βαθμούς».

Προτεινόμενα Άρθρα