Υπόθεση έξι λεπτών…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Εύκολο μεσημέρι για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου

Το αυτονόητο έκανε ο ΑΡΗΣ για ακόμη μία αγωνιστική στην προσπάθεια του να διατηρηθεί σε…. τροχιά ανόδου, κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα. 

Με δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν έυκολο απόγευμα απέναντι στην ομάδα του Ευόσμου, της οποίας επικράτησαν με 2-0 και έτσι διατηρήθηκαν στο -6 από τη 2η Λαμία. 

Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Τάτος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 24ο λεπτό, για να έρθει ο Ίλιτς στο 30′ και με κεφαλιά να «υπογράψει» τη νίκη της ομάδας του Νίκου Κωστένογλου. 

Ετσι ξεκίνησε

Ο Νίκος Κωστένογλου επέλεξε τελικά να διατηρήσει τον Ίλιτς στην κορυφή της επίθεσης, επαναφέροντας τον Παυλίδη στο αριστερό άκρο, με τον Ντούη να καλύπτει το δεξί. Πίτου, Ρόβας και Τάτος ήταν η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή. Τζανακάκης, Ταυλαρίδης, Σόουζα και Καράμπελας συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα, με τον Διούδη στο τέρμα.

Ο… κεραυνός του Τάτου έδιωξε το άγχος

Το γρήγορο γκολ ήταν και πάλι ο στόχος του ΑΡΗ πιέζοντας ψηλά και με αρκετές πλαγιοκοπήσεις, ψάχνοντας τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» την κλειστή άμυνα του Αγροτικού. Το… κλειδί γα να γίνει τελικά αυτό το είχε ο Τάτος, ο οποίος «έπιασε» έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γιακουμή για το 1-0 στο 24ο λεπτό.

Γκολ ψυχολογίας ο Ίλιτς

Με το υπέρ του 1-0 ο ΑΡΗΣ άρχισε να παίζει πιο απελευθερωμένα και μόλις έξι λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα του, αυτή τη φορά με «δράστη» τον Μπράνα Ίλιτς. Ο Τζανακάκης γέμισε από τα δεξιά με τον Σέρβο να κάνει την κεφαλιά προ του Γιακουμή για το 2-0, αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Διαχείριση δυνάμεων

Στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας αυτό το 2-0, κατά διαστήματα κατέβαζε ταχύτητες κάνοντας διαχείριση δυνάμεων εν όψει της συνέχειας. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Αγροτικό Αστέρα να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να απειλήσει τον Διούδη. Στο 57′ ένα φάουλ του Φελίπε πέρασε λίγο πάνω από την εστία του ΑΡΗ, ενώ στο 75′ ο Πάτο με προβολή έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του 23χρονου πορτιέρε. 

Μπορούσε κι άλλα γκολ ο ΑΡΗΣ

Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έριξαν ρυθμούς στην επανάληψη, είχαν τουλάχιστν τρεις κλασσεικές ευκαιρίες για να πετύχουν τουλάχιστον ένα τρίτο γκολ. Αρχικά στο 61′ ο Παυλίδης έπιασε πολύ ωραίο πλασε΄από το γέμισμα του Τζανακάκη αλλά ο Γιακουμής μπλόκαρε τη μπάλα πάνω στην γραμμή. Ο τερματοφύλακας του Αγροτικού είπε «όχι» και στο κοντινό πλασέ του Τάτου στο 81′, για να έρθει ο Μιλούνοβιτς στο 86′ και να χάσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΑΡΗ στο δεύτερο μέρος, με τη λόμπα του να καταλήγει πολύ άουτ. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στάθης Κουμπαράκης (Θράκης)

ΒΟΗΘΟΙ: Ηλίας Εμπλιούκ (Ξάνθης), Χρήστος Δεμερτζής (Ξάνθης)

4ος: Νίκος Θεοδωρόπουλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44′ Τάτος, 56′ Ταυλαρίδης/47′ Κουκόλης, 58′ Γκότοβος, 85′ Τεγούσης, 90′ Βουτσιάς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Τζανακάκης, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Καράμπελας, Ρόβας, Πίτου, Τάτος, Ντούνης (72′ Μιλούνοβιτς), Παυλίδης (80′ Παυλίδης), Ίλιτς (67′ Καπνίδης)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Νίκος Καραμπετάκης): Γιακουμής, Βουτσιάς (69′ Τάι), Μπουτζίκος, Κουκόλης, Γκότοβος, Τεγούσης, Τριανταφυλλάκος (68΄Θεοδωρίδης), Γκέκας, Πάτο, Φελίπε, Μέρντοβιτς (46′ Χατζής)

Προτεινόμενα Άρθρα