«Οι οπαδοί του ΑΡΗ είναι πολεμιστές» (pics)

από AllAboutARIS

«Ο ΑΡΗΣ είναι πραγματικά στην καρδιά μου»

Ένα αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον Ιούλιο του 2005 έφερε στη Θεσσαλονίκη τον Ρόναλντ Λάζαρο Ουστινιάνο Γκαρσία. Λίγοι, ίσως, περίμεναν ότι ο διεθνής Βολιβιανός μέσος, ο οποίος υπέγραψε στην ομάδα χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, θα έφτανε να αναδειχτεί σ’ έναν από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια.

Ο «Νάτσο» έγινε από την αρχή ένα με τον κόσμο του ΑΡΗ, καθώς ο τρόπος παιχνιδιού του αποτύπωνε στον αγωνιστικό χώρο την εικόνα που είχαν οι εξέδρες στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: δύναμη, πάθος, θέληση, τσαμπουκάς, δίψα για τη νίκη και κανέναν φόβο ανεξάρτητα από τον αντίπαλο.

Η μοίρα, φυσικά, έπαιξε το δικό της παιχνίδι, προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να έρθει στον ΑΡΗ. Την τριετία 2001-2004 ο Γκαρσία πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις στα γήπεδα της Πορτογαλίας με τη φανέλα της Αλβέρκα. Είχε μπει, μάλιστα και στο στόχαστρο της Μπενφίκα, όμως τα χρήματα που είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ομάδας του κρίθηκαν υπερβολικά από τους «Αετούς της Λισαβόνας». Έτσι, αντί να αγωνιστεί στο «Ντα Λουζ», επέστρεψε στην πατρίδα του και την Πετρολέρο, όμως ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να στεριώσει. Τότε ήταν που βρέθηκε στον δρόμο του ο ΑΡΗΣ και η συνέχεια είναι γνωστή…

Ο Γκαρσία όχι μόνο έπαιξε στους «κιτρινόμαυρους», αλλά ήταν ηγετική φυσιογνωμία και για χρόνια το καλύτερο, ίσως, αμυντικό χαφ του πρωταθλήματος, μέχρι που και πάλι χτυπήθηκε από σοβαρό τραυματισμό. Μαζί με τον Μεχντί Ναφτί είναι οι κορυφαίοι ανασταλτικοί μέσοι που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας τα τελευταία 15 χρόνια.

Στα καλά του, εξάλλου, ο «Νάτσο» δεν περιοριζόταν στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά ήταν ένα… κέντρο από μόνος του. Έκοβε, προωθούσε το παιχνίδι, μοίραζε κάθετες πάσες και σκόραρε. Ο Βολιβιανός μέσος μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!» και μοιράστηκε αναμνήσεις και εντυπώσεις από τη θητεία του στην ομάδα.

– Τι θυμάσαι από την παρουσία σου στον ΑΡΗ; Οι αναμνήσεις σου είναι ευχάριστες;
«Είναι τόσες πολλές και έντονες οι αναμνήσεις μου από την περίοδο που αγωνιζόμουν στον ΑΡΗ, που θα μπορούσα να μιλάω γι’ αυτές για ώρες. Πάντα, όταν θυμάμαι την παρουσία μου εκεί έχω πολύ όμορφα συναισθήματα και με πιάνει νοσταλγία. Ήταν από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Και εγώ και η οικογένειά μου περάσαμε υπέροχα στη Θεσσαλονίκη».

– Θυμάσαι ιδιαίτερα κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι;
«Το παιχνίδι που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου είναι αυτό με το Χαϊδάρι. Ήταν κομβικό για να καταφέρουμε να ανεβούμε στην πρώτη κατηγορία και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 1-0. Τελικά καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή και να πάρουμε τη νίκη με 2-1, με γκολ στο 93ο λεπτό. Η απόλυτη τρέλα, τα θυμάμαι όλα καθαρά σαν να έγιναν χθες. Τα πανηγύρια, η χαρά, η ανακούφιση. Πολύ έντονες στιγμές, που σίγουρα τις θυμούνται όλοι όσοι τις έζησαν».

– Οι οπαδοί της ομάδας σε αγαπούσαν γιατί είχες το ίδιο πάθος με αυτούς. Τι νιώθεις εσύ για τον κόσμο του ΑΡΗ;
«Ειλικρινά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την ομάδα και τους οπαδούς. Μου φέρθηκαν όλοι με εξαιρετικό τρόπο στον ΑΡΗ και έχω μόνο καλά λόγια να πω. Η ομάδα είναι τεράστια και ο κόσμος της πολύ παθιασμένος. Ο ΑΡΗΣ είναι πραγματικά στην καρδιά μου και οι οπαδοί του είναι πολεμιστές».

– Ποιος ήταν κατά τη γνώμη σου ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο είχες συνεργαστεί στον ΑΡΗ;
«Μου είναι πολύ δύσκολο να επιλέξω μόνο έναν, γι’ αυτό θα αναφέρω δυο ονόματα που ξεχωρίζω. Οι προπονητές που θυμάμαι πιο έντονα είναι ο Γκιγιέρμο Όγιος και ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Και οι δυο ήταν επαγγελματίες και απαιτούσαν σκληρή δουλειά από εμάς τους ποδοσφαιριστές, κάτι που νομίζω ότι φαινόταν και μέσα στο γήπεδο».

– Τώρα έχεις αποσυρθεί από την ενεργό δράση; Με τι ασχολείσαι;
«Έχω σταματήσει να παίζω ποδόσφαιρο εδώ και κάποιον καιρό, όμως συνεχίζω να ασχολούμαι με το άθλημα από άλλο πόστο, καθώς πλέον εκπροσωπώ παίκτες. Επίσης είμαι ιδιοκτήτης μιας εταιρίας σεκιούριτι και ηλεκτρονικής φύλαξης».

– Έχεις επαφές με πρώην συμπαίκτες σου στον ΑΡΗ;
«Ναι, με αρκετούς. Έχω πολύ καλή σχέση με τον Κάσερες, ξέρω πως μιλήσατε και μαζί του πρόσφατα για την εφημερίδα».

– Πόσο καιρό έχεις να βρεθείς στη Θεσσαλονίκη; Θα ήθελες να την επισκεφτείς και ενδεχομένως να παρακολουθήσεις έναν αγώνα του ΑΡΗ;
«Έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα είναι η αλήθεια από την τελευταία φορά που ήρθα στη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα πολύ να ταξιδέψω σύντομα στην πόλη μαζί με την οικογένειά μου και να ξαναδώ την ομάδα».

– Αισθάνεσαι δικαιωμένος από την απόφασή σου να μείνεις πολλά χρόνια στον ΑΡΗ και την Ελλάδα;
«Νιώθω ευλογημένος που βρέθηκα σε μια τέτοια ομάδα για αρκετό καιρό. Τα έξι μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη τα θεωρώ πολύτιμα και δεν τα αλλάζω με τίποτα».

– Ενημερώνεσαι για τα νέα του ΑΡΗ;
«Ναι, φροντίζω να μαθαίνω για την ομάδα και βλέπω όλα τα παιχνίδια. Γνωρίζω πως τα τελευταία τρία χρόνια ήταν δύσκολα για τον ΑΡΗ, μπήκε σε πολλές περιπέτειες και δεν ήταν εύκολο να ανέβει. Μακάρι η επόμενη χρονιά να τον βρει στην πρώτη κατηγορία, όπου αξίζει να παίζει».

– Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους φίλους της ομάδας;
«Στέλνω σε όλους τους Αρειανούς τους θερμούς μου χαιρετισμούς από τη Βολιβία. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όσα ζήσαμε μαζί. Να είναι δυνατοί και να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ομάδα με το ίδιο πάθος που έχουν πάντα. Θα ήθελα να στείλω ιδιαίτερους χαιρετισμούς στον σύνδεσμο SUPER 3. Ζήτω ο ΑΡΗΣ, πάντα είναι στην καρδιά μου!»

Προτεινόμενα Άρθρα