Στράτευσε… τους παίκτες ο Σάουθγκεϊτ στην Αγγλία

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η αναμέτρηση της Αγγλίας με τη Σκωτία για το προκριματικά του Μουντιάλ 2018 δεν έχει αμιγώς ποδοσφαιρικό χαρακτήρα, για αυτό και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ προετοίμασε τους παίκτες του για πόλεμο οι οποίοι φόρεσαν στρατιωτικές στολές!

ρόκειται για δύο χώρες οι οποίες το μακρινό 1872 έδωσαν το πρώτο διεθνές ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Αγγλία και Σκωτία ωστόσο πέρα από τις αγωνιστικές τους διαφορές έχουν και ζητήματα «εθνικά» που τις χωρίζουν. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η προσπάθεια της Σκωτίας να αποσχιστεί και να γίνει ανεξάρτητη χώρα, με το δημοψήφισμα πάντως που διεξήχθη να αποφαίνεται αρνητικά.

Όλα αυτά τα δεδομένα έλαβε υπόψη ο τεχνικός των «τριών λιονταριών» Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ο οποίος θέλει παίκτες… «στρατιώτες» για αυτή την εκτός έδρας μάχη.

Άπαντες λοιπόν άφησαν τα κινητά τους και ξεκίνησαν μια σειρά από σκληρές δοκιμασίες στις οποίες μάλιστα υποβάλλονται όσοι επιθυμούν να εισαχθούν στο βασιλικό ναυτικό με χαρακτηριστικό παράδειγμα την άσκηση «πνιγμού», συμπεριλαμβανομένης και μιας νύχτας στην ύπαιθρο.

Μάλιστα, κάποιοι μπήκαν στο «πετσί» του ρόλου ώστε να χρησιμοποιήσουν και μπογιά στο πρόσωπο όπως ο Τζακ Λίβερμορ, με τον Σάουθγκεϊτ να τονίζει μετά τη λήξη του ιδιαίτερου αυτού διημέρου:

«Θέλαμε οι παίκτες να κάνουν προσομοίωση σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, γεγονός το οποίο δεν περίμεναν». Το αν θα δικαιωθεί για την επιλογή του θα φανεί το Σάββατο στο «Χάμπτεν Παρκ» της Γλασκώβης.

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα