«Ευχή όλων η άνοδος της πρώτης ομάδας»

από AllAboutARIS

Ο προπονητής της ομάδας Κ-19, Πασχάλης Μελισσάς μίλησε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air και στον Αλέξη Σαββόπουλο στον Libero 107,4 για την συνάντηση του με τον κ. Σπανό και τον προγραμματισμό.

Αρχικά τόνισε για τον προγραμματισμό και την συνάντηση του με τον κ. Σπανό: «Ο προγραμματισμός  έχει γίνει με το που τελείωσε η προηγούμενη σεζόν. Ήθελα να δω ποιος θα είναι ο προπονητής της πρώτης ομάδας για να δω την φιλοσοφία του, να μας δώσει μία κατεύθυνση. Είχα μία πολύ καλή συζήτηση με τον κ. Σπανό, έχει γνώση της κατάστασης και μία συγκεκριμένη φιλοσοφία. Μιλήσαμε και ξεκινάμε τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά όσον αφορά την ομάδα. Είναι θετικό που ήθελε να συναντηθούμε άμεσα. Στο παρελθόν δεν έγινε αυτό γιατί υπήρχε η σκέψη για το άμεσο αποτέλεσμα. Και τώρα υπάρχει αλλά πιστεύω ότι θα γίνει ένας καλύτερος προγραμματισμός».

Για το περσινό πρωτάθλημα και την παρουσία του ΑΡΗ στον τελικό, ο κ. Μελισσάς δήλωσε: «Ήταν πρόχειρα προγραμματισμένο το πρωτάθλημα, ο σκοπός δεν ήταν ο τελικός αλλά η συναρμολόγηση της ομάδας γιατί δεν υπήρχε. Φέτος δεν θα δείτε κάτι διαφορετικό, θα βάλουμε παιδιά από την Κ-17 για να έχουμε μία… συνέχεια, θα γίνεται ένας κύκλος. Θα φύγει ένα 30% από την Κ-19 και θα έρθει ένα ποσοστό ίδιο από την Κ-17».

Για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας υπογράμμισε: «Φέτος δεν είχαμε κανένα οικονομικό πρόβλημα, έχουμε και φέτος τον χορηγό μας. Επίσης θα είμαστε πιο συντηρητικοί, αλλά θα έχουμε και βοήθεια από τον κ. Μυροφορίδη σε εξοπλισμό.  Για τα γήπεδα έχουμε ένα πλάνο, θέλουμε και τα δύο τμήματα να κάνουν μαζί προπόνηση για να έχουμε έναν καλύτερο έλεγχο».

Για το κατά πόσο παίκτες από την Κ-19 θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας τόνισε: «Είναι κάποια παιδιά που έχουν μεγαλύτερη εξέλιξη, όλα τα παιδιά είχαν συμμετάσχει σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας, κάτι που κάναμε με τον κ. Κωστένογλου. Θα τους δει όλους ο κ. Σπανός, έχει την εμπειρία για να αξιολογήσει ποιους θα πάρει μαζί του. Ο ρόλος μας είναι εισαγωγικός για τα παιδιά».

Για τον Παύλο Μυροφορίδη ο κ. Μελισσάς τόνισε: «Θεωρώ ότι είμαι περισσότερο αισιόδοξος στο κομμάτι οργάνωσης και λειτουργίας της ομάδας. Ο κ. Μυροφορίδης με τα έργα του έχει δείξει ότι είναι ικανός για πρωταθλητισμό, εύχομαι να συνεχίσει και φέτος έτσι ώστε να ανέβει η ομάδα στην SuperLeague. Όλοι μας, σε όλα τα τμήματα αποσκοπούμε στην άνοδο της ομάδας».

Για την πρώτη ομάδα και τις κινήσεις που γίνονται είπε: «Αυτό θα φανεί μετά την προετοιμασία, στα φιλικά. Είναι παιδιά που θέλουν να διακριθούν, με την κατάλληλη… χημεία, θα χτιστεί μία ομάδα όπως πρέπει να είναι στο πρωτάθλημα της Football League».

Για το σεμινάριο που έκανε για το δίπλωμα UEFA A «Γνωρίζω τα δεδομένα της εποχής, προσπαθώ να πατάω στα πόδια μου. Οι απαιτήσεις της ομάδας είναι υψηλές, προσπαθούμε να δώσουμε στα παιδιά όσα περισσότερα εφόδια για την πρώτη ομάδα. Πρέπει να υπάρχει εξέλιξη και για εμάς. Σε κάθε σχολή που πάω, καταλαβαίνω ότι δεν ήξερα τόσα πολλά και μαθαίνω. Θα είμαι από κοντά, παρακολουθώ την φιλοσοφία του προπονητή, τι θέλει και να προσπαθήσω να το μεταδώσω κι εγώ στην Κ-19. Μας βοηθάνε όλα όσα μαθαίνω, στα αποδυτήρια, πριν από τον αγώνα, τι χρειάζεται να δώσουμε στους παίκτες».

Για την ενημέρωση που έχει αν θα ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα της Κ-19 είπε: «Αναμένουμε μία καθυστέρηση γι’ αυτό και θα πάει λίγο πιο πίσω η προετοιμασία.  Γι αυτό θέλουμε η ομάδα να ανέβει στην SuperLeague προκειμένου να υπάρχει καλύτερος προγραμματισμός σε αυτό το κομμάτι το δικό μας»

Προτεινόμενα Άρθρα