Κλάσικο όπως λέμε… Super Bowl!

από Νίκος Παπαδόπουλος

"Τρελό" το μάρκετινγκ που έχει στηθεί γύρω από το αποψινό παιχνίδι

Ενα λόγο για ξενύχτι μας προσφέρουν απόψε οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, καθότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (30/7, 03:05) διεξάγεται ένα πρόωρο κλάσικο στο Μαιάμι, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στο φετινό International Champions Cup.

Η αναμέτρηση θα αποτελέσει μία εξέχουσα στιγμή στην ιστορία των ισπανικών ντέρμπι, αφού πρόκειται για την δεύτερη μόλις φορά που οι δύο σύλλογοι θα τεθούν αντιμέτωποι εκτός ισπανικών συνόρων, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα στην Βενεζουέλα το 1982.

Όπως γίνεται κατανοητό η αναμέτρηση αναμένεται να διαφέρει από τους τυπικούς αγώνες των δύο ομάδων, λαμβάνοντας λίγη από την γνωστή λάμψη, που διαχέει κάθε παρόμοιο γεγονός στις ΗΠΑ. Στόχος των διοργανωτών άλλωστε, αποτελεί η προσομοίωση της αίγλης ενός Super Bowl, σκεπτόμενοι ότι αφού το ισπανικό κλάσικο αποτελεί ένα από τα λαοφιλέστερα παιχνίδια παγκοσμίως, όταν διεξάγεται εντός συνόρων, γιατί να μην συμβεί το ίδιο και σε αμερικανικό έδαφος.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το μάρκετινγκ που έχει στηθεί γύρω από την σπουδαία φιλική αναμέτρηση, ενώ επιπλέον πρεστίζ κατά τα πρότυπα της διοργάνωσης-κορωνίδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου, θα προσδώσει η παρουσία του Μαρκ Άντονι που θα αναλάβει την ψυχαγωγία των 70.000 θεατών που αναμένεται να κατακλύσουν το Hard Rock Stadium.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ιδιοκτήτης του δικτύου Eleven Sport αλλά και των Miami Dolphins, Στέφεν Ρος: «Το 80% των ανθρώπων που θα παρευρεθεί στο γήπεδο θα προέρχονται από διαφορετικά μέρη των ΗΠΑ. Όλες οι πόλεις που φιλοξενούν αναμετρήσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχουν έσοδα περί τα 14 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο εν προκειμένω θα είναι κατά πολύ υψηλότερα».

Όπως γίνεται κατανοητό οι τιμές των εισιτηρίων θα βρίσκονται σε ιστορικά… υψηλά, με το φθηνότερο να ανέρχεται στα 200 δολάρια και τα πιο «αλμυρά» στα 2.000 δολάρια, με το sold out να αποτελεί γεγονός εδώ και καιρό.

Πάντως όσοι δεν έχουν προλάβει να προμηθευτούν το «μαγικό χαρτάκι» και επιθυμούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης τις αγαπημένες τους ομάδες, καλούνται να… ματώσουν, αγοράζοντας κάποιο από τα εισιτήρια που διατίθενται τον τελευταίο καιρό, έναντι του αστρονομικού ποσού των 10.000 ευρώ.

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα