"Δέκα μήνες υπομονή"

από AllAboutARIS

Ο εκ των αρχηγών του ΑΡΗ εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η ομάδα φτιάχνεται για να πρωταγωνιστήσει και να μην υποτιμήσει κανένα αντίπαλο.

Δυο στοιχεία αποδεικνύουν την σημασία της παρουσίας του Γιώργου Δεληζήση στο ρόστερ του ΑΡΗ τη νέα σεζόν. Το ότι ήταν ο πρώτος που τηλεφώνησε ο Παύλος Μυροφορίδης όταν ανέλαβε να σχεδιάσει την ομάδα της νέας σεζόν αλλά και το ότι τον επιλέχθηκε ως ένας από τους τέσσερις αρχηγούς, αν και νεοφερμένος στην ομάδα. Ο 30χρονος αμυντικός, με δυο ανόδους στη Σούπερ Λιγκ με τον Απόλλωνα, δεν αισθάνεται καθόλου βάρος. Αντιλαμβάνεται την πίεση που υπάρχει στον ΑΡΗ και μιλώντας στο AllAboutARIS αναλύει τα χαρακτηριστικά που θα έχει η ομάδα, συστήνοντας στον κόσμο να κάνει υπομονή δέκα ακόμη μήνες.

Γιώργο σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα με γνώμονα την εμπειρία σου και πότε θα είναι έτοιμη;

“Γίνεται μία καλή δουλειά, με πολλή προσπάθεια, σκληρές προπονήσεις. Η ομάδα σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματά της, αλλά θεωρώ ότι ακόμα χρειάζεται χρόνο. Τα πόδα είναι βαριά, είναι κουρασμένοι, αλλά θα βρούμε τον δρόμο μας”.

Τι το καινούργιο θα δούμε από τον φετινό ΑΡΗ;

“Θα δείτε μία ομάδα που θα δίνει το 100%. Δεν θα παρατάμε ούτε ένα παιχνίδι και δεν θα θεωρήσουμε καν στο μυαλό μας, ότι είναι κάποιο ματς εύκολο. Θα τα βλέπουμε όλα το ίδιο”.

Αυτό το στοιχείο έλειπε πέρσι από τον ΑΡΗ;

“Νομίζω ότι ο περσινός ΑΡΗΣ είδε τα ματς με περισσότερη υπεροψία, από ότι έπρεπε. Ότι είμαστε… ΑΡΗΣ και θα βγούμε. Δεν είναι όμως έτσι. Πιστεύω ότι να δώσεις το 100% σε κάθε ματς και δεν το βλέπεις το κάθε ένα ξεχωριστά θα έχεις πρόβλημα”.

Το γεγονός ότι ήσουν ο πρώτος που κάλεσε ο Παύλος Μυροφορίδης για να ηγηθείς αυτής της προσπάθειας πως ένιωσες;

“Με τον κ. Μυροφορίδη, γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, υπάρχει εκτίμηση αμοιβαία. Θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του. Θα πετύχουμε 100% φέτος. Η παρουσία του έλειπε από τον ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια”.

Πόσο σε βοηθάει που γνωρίζεις τον Δημήτρη Σπανό από την περσινή σας συνεργασία και τι ζητάει από εσένα;

“Δεν έχει αλλάξει κάτι νομίζω. Ο κ. Σπανός με γνωρίζει, πιστεύει σε μένα, ότι ήρθα για να ηγηθώ μίας προσπάθειας. Θα βάλω τα στοιχεία που με έχουν καθιερώσει τα τελευταία χρόνια”.

Σε γεμίζει ευθύνες το περιβραχιόνιο;

“Καθόλου. Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή, αλλά θεωρώ, πως είτε το φοράω, είτε όχι τόσα χρόνια δεν μου λέει κάτι. Δεν περίμενα το περιβραχιόνιο να νιώσω σαν αρχηγός”.

Με τον Σόουζα πως είναι η συνεργασία σου;

“Είναι πολύ καλός παίκτης, όπως και ο Μαραγκός. Θα γίνει ένας αμοιβαίος ανταγωνισμός. Ο καλύτερος θα παίζει, δεν θα υπάρχει ταμπέλα του βασικού. Όλοι οι παίκτες θα χρειαστούν, ο καθένας με τα ξεχωριστά του σημεία”.

Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για σένα το “πρέπει” που υπάρχει στην άνοδο του ΑΡΗ;

“Γι αυτό και έχουμε έρθει. Ούτε ο ΑΡΗΣ, ούτε κι εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με την δεύτερη ή την τρίτη θέση. Θέλουμε να ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει”.

Παρατήρησες να υπάρχει βάρος ή πίεση στους παίκτες που έμειναν από πέρσι, μετά την αποτυχία;

“Υπάρχει ναι, όχι σε όλα, αλλά στα περισσότερα. Το διαπίστωσα και στο φιλικό που παίξαμε. Σιγά σιγά θα φύγει από πάνω τους. Θα τους βοηθήσουμε κι εμείς. Δεν θεωρώ ότι πρέπει ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ να έχει άγχος. Μόνο δουλειά και πίστη”.

Είναι μία καλή ευκαιρία για συμπεράσματα το φιλικό με τον Παναιτωλικό;

“Σίγουρα είναι ένα καλό τεστ, αλλά εμάς δεν μας καίει κιόλας. Θα βγάλουμε τα στοιχεία που πρέπει. Ο Παναιτωλικός σίγουρα είναι πιο έτοιμος. Πρέπει να παίξουμε όπως αρμόζει στον ΑΡΗ”.

Πως ένιωσες με τον κόσμο στο φιλικό;

“Όλοι καταλάβαμε ότι ο ΑΡΗΣ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, με κόσμο που τον ακολουθεί. Αυτό που διέκρινα, είναι ότι ο κόσμος θέλει αν γινόταν ακόμα και τώρα να ήταν η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Θέλω να τους πω να κάνουν 10 μήνες υπομονή και όλα θα πάνε καλά”.

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα