Στο… εξοχικό του Κριστιάνο (vid)

από AllAboutARIS

Ο Ρονάλντο χρειάστηκε 24 λεπτά για να πετύχει ένα μαγικό γκολ, να αποβληθεί με ανύπαρκτη κάρτα και να οδηγήσει τη Ρεάλ σε θρίαμβο με 3-1 μέσα στο Καμπ Νου επί της Μπαρτσελόνα, στον πρώτο αγώνα για το ισπανικό Σούπερ Καπ.

Είναι η βασίλισσα των τίτλων και το επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά. Ναι, υπάρξει και δεύτερη πράξη για να σηκώσει κι αυτή την κούπα, αλλά η μαγική Ρεάλ του Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκεται αγκαλιά με μία ακόμη κούπα. Μόλις πέντε ημέρες μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, οι Μαδριλένοι έστησαν… πάρτι μέσα στο “Καμπ Νου” και με το τελικό 1-3 στο πρώτο -επίσημο- clasico της σεζόν, πήραν σαφέστατο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού την ερχόμενη Πέμπτη στο “Μπερναμπέου”.

Ενα ματς στο οποίο δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά… τι να το κάνεις που ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έβαλε τη σφραγίδα του σε ακόμη ένα ματς στο “άντρο” των Καταλανών”. Το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε άλλωστε ο CR7 ήταν το 11ο στις ισάριθμες τελευταίες επισκέψεις του στο Καμπ Νου! 

Μέτριο πρώτο ημίχρονο και μετά… πανικος!

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν αρκετά “φτωχό” σε φάσεις, με τη Μπαρτσελόνα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην απειλεί ιδιαίτερα, πέραν ενός φάουλ του Μέσι, ενώ ο Μπενζεμά είχε την καλύτερη ευκαιρία για τους Μαδριλένους στο 28′. 

Στην επανάληψη η ομάδα οι πρωταθλητές Ισπανίας ευτύχησαν να προηγηθούν από νωρίς, όταν μετά το γύρισμα του Μαρσέλο από αριστερά, ο Πικέ με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (50′). Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή για το… Βατερλώ του Ισπανού στόπερ, ο οποίος πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του σε clasico, αφού ευθύνεται και στα τρία γκολ της Ρεάλ! Πέντε λεπτά αργότερα η Ρεάλ έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Καρβαχάλ για το 0-2, αλλά έκοψε σωτήρια με τάκλιν ο Ζόρντι Άλμπα. Στο 58′ ήταν η ώρα του Ρονάλντο να μπει στο ματς κι αφού είχε την πρώτη του ευκαιρία με ψαλιδάκι στο 70′, ακολούθησε ένα ανεπανάληπτο δεκάλεπτο όπου κάθε κατεβασιά των δύο ομάδων έβγαζε φάση! 

Στο 71′ ο Μαρσέλο βρέθηκε από αριστερά απέναντι στον Τερ Στέγκεν, αλλά σούταρε πάνω στον Γερμανό γκολκίπερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο CR7 σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε σωστά ως οφ σάιντ. Η ισοφάριση για τους “μπλαουγκράνα” ήρθε στο 75′, με ένα πέναλτι που κέρδισε ο Σουάρες και προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, καθώς ο Ουρουγουανός φαίνεται να ξεκινάει να πέφτει πριν τον βρει ο Νάβας κι ο Μέσι τελικά δεν αστόχησε από τα 11 βήματα. 

Μαγεία Ρονάλντο και Ασένσιο!

Τρία λεπτά μετά μετά από μία εκπληκτική ενέργεια του Μέσι, ο Αργετινός έβγαλε τον Ντένις Σουάρες ο οποίος σούταρε από δεξιά με τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 80′ κι ενώ η Μπαρτσελόνα συνέχιζε να έχει την κατοχή και να πιέζει, η Ρεάλ βρήκε την ευκαιρία να φύγει με τρεις μπαλιές στην αντεπίθεση, ο Ρονάλντο… χόρεψε τον Πικέ και με ένα εκπληκτικό πλασέ στην απέναντι γωνία, άφησε άγαλμα τον Τερ Στέγκεν. Η χαρά του Πορτογάλου όμως κράτησε μόλις για δύο λεπτά καθώς στο 82′ μετά από μαρκάρισμα του Ουμτίτι έπεσε στο έδαφος, ο διαιτητής θεώρησε ότι έκανε θέατρο και τον κιτρίνισε, με την κάρτα να είναι η δεύτερη (στο γκολ έβγαλε τη φανέλα του). Ο CR7 μάλιστα έγινε έξαλλος και δεν δίστασε να σπρώξει τον ρέφερι της συνάντησης!

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στα λεπτά που απέμειναν. Οι Καταλανοί να έχουν κλείσει τους πρωταθλητές μέσα στα καρέ τους και να χάνουν στο 85′ ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Ντένις Σουάρες να στέλνει τη μπάλα άουτ βγαίνοντας απέναντι από τον Νάβας. 

Ολα αυτά για να φτάσουμε στο 90′ και να έρθει μία φάση καρμπόν με το 1-2 των “μερένγκες”. Ξανά στην κόντρα οι Μαδριλένοι, αυτή τη φορά με αποδέκτη τον Ασένσιο, ο οποίος είχε και πάλι τον Πικέ να τον μαρκάρει με τα… μάτια και με ένα εκπληκτικό σουτ στο “παραθυράκι” της εστίας, έγραψε το τελικό 1-3.

Προτεινόμενα Άρθρα