Το… 13άρι των νέων

από AllAboutARIS

Η πρώτη εικόνα των καινούργιων παικτών κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας.

Ο περσινός ανεπαρκής και επιπόλαιος μεταγραφικός σχεδιασμός οδήγησε αναγκαστικά σε αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ με συνέπεια να φύγουν πολλοί αλλά και να έρθουν ακόμη περισσότεροι ποδοσφαιριστές. Για την ακρίβεια 14 τον αριθμό που μετά τον τραυματισμό του Πίντο έγιναν 13. Η έλευση του Παύλου Μυροφορίδη στη θέση του τεχνικού διευθυντή και άρα του ανθρώπου που επωμίστηκε το έργο του αγωνιστικού σχεδιασμού της ομάδας της νέας σεζόν, σηματοδότησε ταυτόχρονα και μια αλλαγή φιλοσοφίας. Από τους πρωτοκλασάτους παίκτες με τα… αρκετά χιλιόμετρα στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ και τα παχυλά συμβόλαια, περάσαμε σε ποδοσφαιριστές με λιγότερο βαρύ βιογραφικό και λιγότερα μηδενικά στα συμβόλαιά τους αλλά σαφώς πιο συμβατούς με το πρωτάθλημα της FootballLeague. Πιο αθλητικούς, πιο δυναμικούς στο παιχνίδι τους, ενδεχομένως με χαμηλότερο δείκτη ποιότητας αλλά αντιστρόφως ανάλογη τη διάθεση να αρπάξουν την ευκαιρία αφού ο ΑΡΗΣ είναι από τις μεγαλύτερες (ενδεχομένως και η μεγαλύτερη) πρόκληση της ποδοσφαιρικής τους καριέρας.  

Με το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας να ολοκληρώνεται τη Δευτέρα το πρωί για τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ (η δουλειά βέβαια θα συνεχιστεί με διπλές προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη) έχουμε ένα πρώτο δείγμα γραφής. Αγωνιστικής παρουσίας και συμπεριφοράς εκτός γηπέδου. Λίγο πριν λοιπόν η ομάδα επιστρέψει στη βάση της και αρχίσει τον κύκλο των φιλικών αγώνων, το AllAboutARIS επιχειρεί μια πρώτη σκιαγράφηση του προφίλ τους, προχωρώντας σε κάποιες διαπιστώσεις που βέβαια όσο περνάει ο καιρός και μέσα από τα φιλικά παιχνίδια ενδέχεται να διαφοροποιηθούν. Ευχή όλων; Να αποδειχτούν εύστοχες επιλογές και με την παρουσία τους να επαναφέρουν τον ΑΡΗ στο φυσικό του χώρο…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΤΙΜΟΙΡΗΣ

Στα 35 του θεωρείται πια «φτασμένος» τερματοφύλακας με πολλές συμμετοχές τόσο σε Σούπερ Λίγκ όσο και τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Έδειξε αμέσως γρήγορη προσαρμογή, άλλωστε τον βοηθάει η εμπειρία του και ότι γνωρίζει αρκετούς παίκτες, δείχνει να απολαμβάνει την σκληρή δουλειά με τον Αντώνη Λυκούρη και μαζί με τον Αναγνωστόπουλο θα δώσουν τη μάχη για τη φανέλα του βασικού τερματοφύλακα. Πολύ καλή η εμφάνισή του στο φιλικό με τον Παναιτωλικό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΕΡΙΑΝΟΣ

Απόλυτα προσηλωμένος σε όλη την προετοιμασία, έρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με στόχο να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό σε μια ομάδα με μεγαλύτερη πίεση. Το έδειξαν με το καλημέρα τα νούμερά του στα εργομετρικά και την λιπομέτρηση. Καλός αθλητής, γνώστης της θέσης του αριστερού μπακ αλλά και της φιλοσοφίας του Σπανού θα είναι από τις βασικές επιλογές του έλληνα τεχνικού.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Κάλιο αργά παρά ποτέ. Ο έμπειρος αμυντικός και δηλωμένος οπαδός του ΑΡΗ, θα φορέσει επιτέλους την φανέλα της ομάδας που υποστηρίζει και δείχνει συνειδητοποιημένος αφού ξέρει τι εστί ΑΡΗΣ, τι έχει περάσει η ομάδα και ποιες οι απαιτήσεις. Σοβαρός στις προπονήσεις, με χρήσιμες εμπειρίες θα είναι μαζί με Σόουζα και Δεληζήση η αμυντική τριάδα και πάντα έτοιμος να βοηθήσει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΖΗΣΗΣ

Η επιτομή της εμπειρίας. Ο πανύψηλος στόπερ θα είναι ένας δεύτερος προπονητής στον αγωνιστικό χώρο, δυνατός στον αέρα σε άμυνα και επίθεση με θετικό το ότι γνωρίζει την φιλοσοφία Σπανού. Δεν έχει υπερβολές στο παιχνίδι του και η παρουσία του δεν αναλώνεται μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και στα αποδυτήρια (εξ΄ ου και ότι έγινε αμέσως ένας από τους αρχηγούς). Στα συν ότι συνεννοείται με κλειστά μάτια με τον Μυροφορίδη.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΝΤΖΟΓΛΟΥ

Από τα καλύτερα παιδιά. Χαμηλών τόνων, ήρεμος, κάνει την προπόνησή του στα… κόκκινα, δεν θα τον δεις να παρεκκλίνει του πλάνου και όσων ζητάει ο προπονητής και θα φανεί πολύ χρήσιμος στη θέση μπροστά από τα στόπερ. Προέρχεται από πολύ γεμάτες χρονιές, έχει ρυθμό και παραστάσεις και η σοβαρότητά του είναι εξόφθαλμη εντός και εκτός γηπέδου. Ο τραυματισμός του στο φιλικό με τον Παναιτωλικό θα τον αφήσει 20 μέρες έξω.

ΧΟΥΣΕΙΝ ΜΟΥΜΙΝ

Σχεδόν απαρατήρητος με την καλή έννοια. Δεν έχουμε ακούσει τη φωνή του δυο εβδομάδες σχεδόν τώρα, αφού κοιτάει μόνο τη δουλειά του και τίποτα άλλο. Σοβαρός στις προπονήσεις, προσαρμόστηκε γρήγορα και θα είναι ένας εργάτης στο χώρο του κέντρου. Με το ύψος του… ψήλωσε τον ΑΡΗ εκεί που πονούσε και δείχνει ότι θα βοηθήσει και στις στατικές φάσεις (είχε το δοκάρι με την Βέροια). Είναι πάντως ακόμη πιασμένος όπως φάνηκε στα δυο φιλικά.

ΜΠΡΑΝΙΣΛΑΒ ΝΙΚΙΤΣ

Επαγγελματίας με το “ε” κεφαλαίο. Λόγω μπαμπά, ξέρει το μέγεθος του club και έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με την εργατικότητα και τα σωματικά του προσόντα. Δουλεύει πολύ στο γήπεδο και το γυμναστήριο, προσέχει το σώμα του αφού είναι πια 34 και δείχνει αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία γνωρίζοντας ότι στη θέση του υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός. Κύριο χαρακτηριστικό το δυναμικό του παιχνίδι, καλός στον αέρα επίσης.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΟΣ

Το… πιτμπουλ του ΑΡΗ. «Άρρωστος» με την προπόνηση, έχει απίστευτα φυσικά και σωματικά προσόντα, είναι εκρηκτικός και ταχύς, πατάει περιοχή και ήταν από τους καλύτερους στο φιλικό με τη Βέροια. Ο ΑΡΗΣ είναι μια καλή ευκαιρία για τον 25χρονο δραμινό να συστηθεί πιο ευρέως στο ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας και μοιάζει αποφασισμένος να την αρπάξει. Ταλαιπωρήθηκε τη δεύτερη εβδομάδα από ένα σφίξιμο στο δικέφαλο (μάλλον από την πολλή προπόνηση).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ

Ο πολυθεσίτης του ΑΡΗ. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και του φιλικού με τη Βέροια, αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Έχει καλά σωματικά προσόντα, επαρκή τεχνική, καλά πόδια και σημαντικές εμπειρίες με Παναιτωλικό και Ηρακλή. Θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη μια από τις δυο θέσεις των ακραίων επιθετικών. Είχε ένα ελαφρύ διάστρεμμα το οποίο ξεπέρασε γρήγορα.

ΑΡΗΣ ΛΩΤΤΑΣ

Ο παίκτης με περίσσια τα αποθέματα τεχνικής. Στα 29 του πια δεν είναι ταλέντο και έχει την ευκαιρία στον ΑΡΗ να βγάλει στο γήπεδο τα στοιχεία που έχει σε πλεόνασμα. Σε κάποιες προπονήσεις έδειξε ότι θέλει λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και τα θέλω του Σπανού που του ζητάει να παίζει κάθετα και να απειλεί. Εκτελεί τα στημένα όταν βρίσκεται στην ενδεκάδα. Από τα στοιχήματα της χρονιάς.

ΛΙΟΥΜΠΟΜΙΡ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΤΣ

Ταλαιπωρήθηκε για 2-3 μέρες από μια ίωση και δεν αγωνίστηκε στο φιλικό με τη Βέροια. Έμπειρος (στα 31)  με καλές χρονιές στα Τρίκαλα έρχεται να καλύψει το κενό του Τάτου. Έχει άλλα χαρακτηριστικά από τον πρώην αρχηγό του ΑΡΗ, καλή τεχνική, παίζει πολύ κάθετα και ψάχνει πάντα την τελική πάσα στον συμπαίκτη. Θα προσφέρει σίγουρα και κάποια γκολ και δείχνει πολύ ομαδικός.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΓΚΡΑΣ

Ο “μικρός” γνωρίζει ότι έχει μεγάλο ανταγωνισμό στη θέση του αλλά όχι μόνο δεν το βάζει κάτω αλλά δεν αφήνει καμία μπάλα να πάει χαμένη στις προπονήσεις. Βγάζει τσαμπουκά και πάθος όπως είδαμε και με τη Βέροια, δουλεύει αγόγγυστα και ψάχνει την ευκαιρία του και να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη. Είναι προσθήκη επένδυσης με προοπτικές ανέλιξης συν τω χρόνω.   

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο δεύτερος πιο άτυχος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας μετά τον Πίντο αφού μπορεί να μην τραυματίστηκε βαριά όπως ο βραζιλιάνος αλλά έχασε όλη την πρώτη εβδομάδα λόγω προβλήματος στη μέση και αμυγδαλίτιδας. Τον πήγε λίγο πίσω, έχασε αρκετά κιλά, σιγά-σιγά όμως επανέρχεται και θα βρει τη θέση του στην ομάδα αφού γνωρίζει καλά τι θέλει ο προπονητής του από τον σέντερ φορ. Διαθέτει εξαιρετικά πόδια, είναι δυνατός και το έδειξε στο φιλικό με τον Παναιτωλικό.

Προτεινόμενα Άρθρα