Σοβαρός, πέρασε από τα Τρικαλα (0-1)

από AllAboutARIS

Έπειτα από ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, ο ΑΡΗΣ κέρδισε με σκορ 1-0 τα Τρίκαλα, σημειώνοντας την 2η συνεχόμενη νίκη του στα φιλικά προετοιμασίας. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος, ο Διαμαντόπουλος.

ΑΡΗΣ και Τρίκαλα έδωσαν μια δυνατή μάχη στο Δημοτικό Στάδιο των Τρικάλων, με τους “κίτρινους” να παίρνουν τελικά τη νίκη με σκορ 1-0, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Διαμαντόπουλου στο 18ο λεπτό και να σημειώνουν την 2η συνεχόμενη νίκη τους στα φιλικά προετοιμασίας. 

Έτσι ξεκίνησε

Ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε στο βασικό σχήμα τον Καντιμοίρη κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα τους Τζανακάκη, Δεληζήση, Σόουζα και Βαλεριάνο. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής με πιο ανασταλτικό ρόλο οι Μουμίν και Νίκιτς και στις πλευρές ο Μπαργκάν με τον Κάσσο. Σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Στεφάνοβιτς, πίσω από τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο, ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα το παιχνίδι, με αποτέλεσμα το πρώτο τέταρτο να περάσει χωρίς να σημειωθεί κάτι αξιόλογο. Ο ΑΡΗΣ προσπαθούσε να πάρει την κατοχή της μπάλας και να επιτεθεί από τον άξονα με κινητήριο μοχλό τον Στεφάνοβιτς, όμως οι μεταβιβάσεις ήταν λανθασμένες και η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει στον Διαμαντόπουλο.

Διαμαντόπουλος, ξανά, από την άσπρη βούλα και 0-1

Στο 17ο λεπτό, ο ΑΡΗΣ αναπτύχθηκε ωραία από τ’ αριστερά, ο Βαλεριάνος έκανε το γύρισμα στην περιοχή για τον Μουμίν, ο οποίος δέχτηκε το μαρκάρισμα από τον Αναστασόπουλο, κερδίζοντας στο πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Διαμαντόπουλος –όπως και στο ματς με τον Αλμωπό-, ο οποίος ευστόχησε από τα 11 βήματα, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.  

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού πήραν τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσαν να μπούνε απειλητικά στ’ αντίπαλα καρέ. Στο 33ο λεπτό, τα Τρίκαλα επιχείρησαν να χτυπήσουν στην κόντρα, όμως ο Μουμίν γύρισε γρήγορα στην άμυνά του και ανέκοψε την επίθεση των αντιπάλων, πριν αυτοί γίνουν πιο απειλητικοί. Το κακό στην συγκεκριμένη φάση όμως ήταν ότι, τραυματίστηκε ο Δεληζήσης και αποχώρησε από το παιχνίδι. Ο Στέλιος Μαραγκός, ήταν αυτός που πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας.

Στον χρόνο που απέμενε μέχρι το τέλος τους Α΄ μέρους ο ΑΡΗΣ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά παρέμενε ακίνδυνος, καθώς δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή. Στο 44ο λεπτό μάλιστα, οι κίτρινοι κινδύνεψαν να δεχτούν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Τζανακάκης δεν κατάφερε ν’ απομακρύνει, η μπάλα έφτασε στον Καπό ο οποίος σούταρε με δύναμη μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ και το 0-1 να διατηρείται μέχρι τέλους.

Στην επανάληψη, τα Τρίκαλα μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 47΄ με την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκόλια, απείλησαν την εστία του Αναγνωστόπουλου. Στο 51΄ ο Αναγνωστόπουλος δεν εκτίμησε σωστά την φάση, πήγε να κάνει την ντρίπλα στον Καπό, αλλά έχασε την μπάλα και αναγκάστηκε να κάνει το φάουλ στον επιθετικό των Τρικάλων. Η απάντηση του ΑΡΗ, ο οποίος ανέβασε ρυθμό μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, ήρθε στο 52ο λεπτό, όταν ο Κάσσος έφυγε στην κόντρα, δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Σπανού ανέβαζαν την απόδοσή τους και στο 73΄ απείλησαν ξανά την αντίπαλη εστία. Ο Μπούρμπος έκανε την σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Πασάς από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ με την μία, χάνοντας την ευκαιρία να στείλει την μπάλα προς το τέρμα. Στο 80ο λεπτό, οι γηπεδούχοι κατέγραψαν την σημαντικότερη ευκαιρία τους όταν ο Ζγκούρι έκανε την προβολή από την μικρή περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Σοβαρός μέχρι τέλους, έχασε ευκαιρίες για το 0-2

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο ΑΡΗΣ δημιούργησε δύο καλές στιγμές για να κάνει το 0-2 και να κλειδώσει τη νίκη. Στο 87΄ ο Ντούνης έκανε την ατομική ενέργεια, σούταρε με δύναμη από πλάγια θέση, με τον Αθανασόπουλο ν’ απομακρύνει σε κόρνερ. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Νίκιτς έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Κλιγγόπουλο, όμως ο νεαρός δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με την μπάλα, χάνοντας την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Στις τελευταίες προσπάθειες των δύο ομάδων δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο, με συνέπεια το 0-1 να διατηρηθεί μέχρι τέλους. 

Τρίκαλα (Σ. Αντωνίου): Αθανασόπουλος, Βέρτζος (80΄Γκαλίτσιος), Κοτσώνης (46΄Γιαννίτσης), Πάνος, Γκόλιας, Αναστασόπουλος (46΄Τεγούσης), Τσιάρας, Γροντής (70΄Τόμιτς), Μίλιεβιτς (74΄Ντιατά), Τσίπρας (64΄Ζγκούρι), Καπό

ΑΡΗΣ (Δ. Σπανός): Καντιμοίρης (46΄Αναγνωστόπουλος), Βαλεριάνος (64΄Τσουμάνης), Σόουζα, Δεληζήσης (34΄ αναγκαστική Μαραγκός), Τζανακάκης (46΄Μπούρμπος), Νίκιτς, Μουμίν (82΄Νέτο), Μπαργκάν (64΄Πασάς), Κάσσος (64΄Ντούνης), Στεφάνοβιτς (64΄Λώττας), Διαμαντόπουλος (64΄Καπνίδης, 80΄Κλιγγόπουλος)

Προτεινόμενα Άρθρα