ΑΡΗστοι στο γήπεδο, ΑΡΗστούχοι στις Πανελλήνιες(pics)

από Γιώργος Γκάτος

Γκολ στις…Πανελλήνιες από τους νεαρούς παίκτες

Γράφουν ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΚΑΤΙΔΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Γκολ στις… πανελλήνιες εξετάσεις έβαλαν τέσσερις ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ19 του ΑΡΗ, οι οποίοι κατάφεραν να διαβούν το… κατώφλι της πανεπιστημιακής σχολής, που επέλεξαν και σε λίγες ημέρες ξεκινάει και επισήμως η φοιτητική τους ζωή!

Ο λόγος γίνεται για τους Σπύρο Καρβούνη, Νίκο Εμμανουηλίδη, Δημόκριτο Ψωματάκη και Δημήτρη Γκόλτσιο, οι οποίοι είδαν πλάι στα ονόματά τους πριν από μερικές ημέρες να αναγράφεται η σχολή της προτίμησής τους και μια νέα περίοδος να ξεκινάει γι’ αυτούς. Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, οι ατέλειωτες ώρες διαβάσματος, οι θυσίες που απαιτούνταν, το άγχος, όλα ξεχάστηκαν μονομιάς, αφού η χαρά της επιτυχίας ήταν τόσο μεγάλη και τα όποια αρνητικά συναισθήματα φάνταζαν πλέον τόσο μακρινά. 

Για τους τέσσερις προαναφερθέντες, μάλιστα, ο βαθμός δυσκολίας ήταν ακόμη μεγαλύτερος αν αναλογιστεί κανείς πως πέρα από τις σχολικές τους υποχρεώσεις είχαν υποχρεώσεις και με την ομάδα τους, τον ΑΡΗ, στο άκρως απαιτητικό πρωτάθλημα της Κ19, με την οποία έφτασαν μέχρι τον τελικό.

Ωστόσο, στην περίπτωσή τους αποδεικνύεται πως όταν πραγματικά βάζεις στόχους στη ζωή σου, βρίσκεις τη δύναμη να τους κατακτήσεις ακόμα και αν χρειαστεί να κάνεις θυσίες, γνωρίζοντας, όμως, πως αργά ή γρήγορα θα ανταμειφθείς για τον κόπο σου.
Όσο για τον συνδυασμό διαβάσματος και άθλησης, ας μην ξεχνάμε πως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι υποστήριζαν πως “νους υγιής εν σώματι υγιεί”, καθώς η άσκηση αφ’ ενός προσφέρει σωματική ευρωστία και αφ’ ετέρου ψυχική ευεξία και καλύτερη πνευματική απόδοση!

Η “ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!” συνάντησε τους τέσσερις επιτυχόντες της ομάδας Κ19 του ΑΡΗ στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις στο δεύτερο “σπίτι” τους, το “Κλεάνθης Βικελίδης” και μίλησε μαζί τους για την περσινή χρονιά, τους στόχους τους, αλλά και το πώς βλέπουν το μέλλον τους.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1. Η σχολή, στην οποία πέρασες, ήταν η πρώτη σου επιλογή στο μηχανογραφικό δελτίο;
2. Με ποια κριτήρια την επέλεξες;
3. Πόσο χρόνο αφιέρωσες στο διάβασμα την περσινή χρονιά;
4. Ήταν εύκολο να το συνδυάσεις με το ποδόσφαιρο;
5. Πώς βλέπεις το μέλλον σου; Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ή ν’ ασχοληθείς επαγγελματικά με το αντικείμενο των σπουδών σου;

Όνομα: Δημόκριτος
Επίθετο: Ψωματάκης
Θέση: Αμυντικό χαφ
Σχολή: Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο ΠΑΜΑΚ

Ο Δημόκριτος Ψωματάκης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο σε ηλικία 6 ετών και στα 12 του χρόνια μετακόμισε στον ΑΡΗ, στον οποίο παραμένει μέχρι σήμερα. Όπως δηλώνει ο ίδιος στην “ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!”, πάντα πρωταρχικός του στόχος ήταν το σχολείο και η μόρφωση και σε δεύτερη μοίρα έμπαινε ο αθλητισμός.
1. “Η σχολή, στην οποία πέρασα, ήταν στην ουσία η δεύτερη επιλογή μου. Πρώτη θέση στο μηχανογραφικό μου είχε το τμήμα των Χημικών Μηχανικών, αλλά δεν έπιασα τη βάση. Ωστόσο, η Εφαρμοσμένη Πληροφορική είναι μια σχολή που μ’ ενδιαφέρει εξίσου”.
2. “Μου αρέσει η πληροφορική και θεωρώ πως είναι σχολή με πολλές προοπτικές, η οποία σου ανοίγει πόρτες στο μέλλον. Όταν τελειώσω το προπτυχιακό μου, είμαι ανοιχτός στο να κάνω και κάποιο μεταπτυχιακό στο εξωτερικό”.
3. “Αφιέρωνα τρεις περίπου ώρες στο διάβασμα καθημερινά συν τα φροντιστήρια, που έκανα”.
4. “Ο συνδυασμός δεν ήταν καθόλου εύκολος. Αντιθέτως, ήταν πολύ κουραστικός και πνευματικά και σωματικά. Ωστόσο, η ομάδα και ο προπονητής μου, ο Πασχάλης Μελισσάς, με βοήθησαν και το έκαναν όλο πιο εύκολο”.
5. “Πρώτος στόχος μου είναι η μόρφωση, αλλά σίγουρα θέλω να προσπαθήσω να πετύχω όσα περισσότερα μπορώ και στο ποδόσφαιρο”.

Όνομα: Δημήτρης
Επίθετο: Γκόλτσιος
Θέση: Αριστερό μπακ
Σχολή: Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Α.Π.Θ.

Ο Δημήτρης Γκόλτσιος μπορεί να μην κατάφερε να πιάσει την πρώτη επιλογή του στο μηχανογραφικό, ωστόσο, δηλώνει πλέον περήφανα φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε να κλωτσάει το… τόπι σε ηλικία 7 ετών από τη Νίκη Ευκαρπίας, στη συνέχεια μετακόμισε στον Π.Α.Ο.Κ. και το 2013 πήρε μεταγραφή για τον ΑΡΗ, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.
1. “Πρώτη μου επιλογή ήταν τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και δεύτερη επιλογή μου ήταν το Οικονομικό”.
2. “Την επέλεξα στο μηχανογραφικό μου, καθώς θεωρώ ότι είναι μια ενδιαφέρουσα σχολή, που έχει πολλές προοπτικές για το μέλλον”.
3. “Διάβασα αρκετά την περασμένη χρονιά. Σχεδόν τρεις ώρες την ημέρα τις αφιέρωνα σε αυτό”.
4. “Ο συνδυασμός διαβάσματος και ποδοσφαίρου στη Γ’ Λυκείου δεν ήταν εύκολος, αν και εγώ έπαθα χιαστό τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να μείνω νοκ-άουτ από εκεί και μετά. Βέβαια, αφιέρωσα αρκετό χρόνο στο κομμάτι της αποκατάστασης”.
5. “Πρώτα θέλω να κυνηγήσω το ποδόσφαιρο, αυτό έχω ως προτεραιότητα και παράλληλα, όμως, δεν θέλω να αφήσω τη σχολή μου. Θα προσπαθήσω να τα συνδυάσω”.

Όνομα: Νίκος
Επίθετο: Εμμανουηλίδης
Θέση: Επιτελικός μέσος
Σχολή: Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κομοτηνής

Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Εμμανουηλίδης, πέρασε στο Δ.Π.Θ., ωστόσο, έχει στα χέρια του προτάσεις και από δύο γερμανικά Πανεπιστήμια, στις πόλεις Φράιμπουργκ και Μανχάϊμ –επίσης- στον ίδιο κλάδο. Η αγάπη του, όμως, για το ποδόσφαιρο, αλλά και τον ΑΡΗ είναι τόσο ισχυρή που δεν αποκλείεται να τον κρατήσει στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του, χωρίς να παίζει ποδόσφαιρο με τα όνειρά του να είναι πλήρως… “κιτρινόμαυρα”.
1. “Ως σχολή ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ήθελα να περάσω στη Θεσσαλονίκη για να είμαι κοντά στην ομάδα, αλλά και η προοπτική της Κομοτηνής είναι εξαιρετική”.
2. “Μου αρέσουν τα θεωρητικά μαθήματα. Είχα πάντα μια κλίση προς τις διεθνείς και κυρίως τις πολιτικές σχέσεις μεταξύ των κρατών. Ήθελα να διαβάζω γι αυτά. Συν ότι μου αρέσει ο τομέας της πολιτικής”.
3. “Όλες μου οι ώρες, εκτός προπόνησης, ήταν αφοσιωμένες στο διάβασμα. Επίσης πολλές ώρες φροντιστήριο. Το ποδόσφαιρο ήταν η μόνη μου διέξοδος για να “αδειάσει” το κεφάλι μου”.
4. “Αν είσαι αποφασισμένος να πετύχεις, χρειάζεται να κάνεις πολλές θυσίες. Ήταν επίπονη χρονιά, αλλά το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο στο τέλος”.
5. “Φυσικά και θέλω να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αν αυτό γίνει στον ΑΡΗ ακόμα καλύτερα. Από μικρός είμαι Αρειανός. Σίγουρα, όμως, έχω ως στόχο να τελειώσω τη σχολή μου και να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό”.

Όνομα: Σπύρος
Επίθετο: Καρβούνης
Θέση: Επιθετικός
Σχολή: Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Πολυτεχνείο Χανίων

Ο μοναδικός που έχει βιώσει την εμπειρία της πρώτης ομάδας. Ο Σπύρος Καρβούνης δεν θα ξεχάσει ποτέ τα λίγα λεπτά συμμετοχής, που του είχε δώσει ο Νίκος Αναστόπουλος, στα ματς Κυπέλλου του ΑΡΗ με τον Ολυμπιακό. Τόσο στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, όσο και στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Παρότι αγωνίστηκε ελάχιστα, ως αλλαγή, για έναν 18χρονο ποδοσφαιριστή, αποτελεί την απόλυτη εμπειρία. Πλέον, εκτός από το ποδόσφαιρο, στη ζωή του έχουν μπει για τα καλά πλέον και οι σπουδές, με τον ίδιο να δηλώνει αποφασισμένος να πετύχει και στα δύο.
1. “Στη β’ τάξη του Λυκείου είχε κάποια άλλα “θέλω”, αλλά λόγω ποδοσφαίρου, άλλαξα φέτος τους στόχους μου και όρισα αυτή τη σχολή ως πρώτη. Ήταν η βασική μου επιθυμία για φέτος”.
2. “Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα σαν σχολή. Επίσης ο πατέρας μου είναι μηχανικός, οπότε στο μέλλον θα μπορούσε να με βοηθήσει στον κλάδο αυτό”.
3. “Δεν γινόταν να μην δεν διαβάζεις καθημερινά. Ήταν δύσκολο να τα συνδυάσεις όλα, αλλά αν έχεις θέληση μπορείς να καταφέρεις ακόμα και όσα θεωρείς αδύνατα”.
4. “Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Πολλές φορές με τα φροντιστήρια γυρνούσα και 11 το βράδυ σπίτι μου. Σημασία έχει, όμως, το τελικό αποτέλεσμα”.
5. “Θέλω να συνδυάσω το ποδόσφαιρο με τις σπουδές μου. Δεν θα παρατήσω τίποτα από τα δύο, δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό”.

Προτεινόμενα Άρθρα