Στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος η εθνική ομάδα πόλο νέων ανδρών

από AllAboutARIS

Η εθνική ομάδα πόλο νέων ανδρών μπορεί να προβλημάτισε στα τρία παιχνίδια της στη φάση των ομίλων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Οτεπένι της Ρουμανίας, όμως την κατάλληλη στιγμή έδειξε τις πραγματικές της δυνατότητες, νίκησε την Ισπανία με 11-10 στα πέναλτι (καν. αγώνας 6-6), εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκεί το απόγευμα της Παρασκευής (16/6, 18:00) θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ντέρμπι Σερβία – Κροατία, που θα κλείσει τους προημιτελικούς την Πέμπτη (15/6, 19:30).

Ο προημιτελικός σημαδεύτηκε από τη διαιτητική απόφαση σε βάρος της εθνικής ομάδας, στο τελευταία δευτερόλεπτα. Η εθνική ομάδα κέρδισε αποβολή 1:13 πριν από το τέλος με το σκορ στο 6-6.

Μετά το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Ηλίας Μαχαίρας, ο Σπάχιτς σκόραρε στα 56 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος για το 7-6. Οι διαιτητές μέτρησαν το γκολ, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά, οι Ελληνες διεθνείς «έκλεψαν» την μπάλα στην άμυνα και ροκάνισαν το χρόνο, πανηγυρίζοντας τη νίκη.

Όμως, οι διαιτητές μετά από σύσκεψη με τη γραμματεία, στα 00:08 πριν από το τέλος γύρισαν το χρόνο πίσω στη στιγμή του τάιμ-άουτ, ακυρώνοντας το γκολ του Σπάχιτς! Ο Αλμύρας δεν κατάφερε να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ισόπαλο 6-6 και οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί οι διεθνείς φάνηκαν ψύχραιμοι, οι Γκίλλας, Καστρινάκης, Αλμύρας, Πούρος ευστόχησαν όπως και οι Ισπανοί. Στην πέμπτη εκτέλεση ο Νεκτάριος Ηλιόπουλος απέκρουσε το πέναλτι του Βιγιαμαγιόρ και ο Απόστολος Γεωργαράς. Ο Πατρινός διαμόρφωσε το τελικό 11-10, που στέλνει την εθνική στην τετράδα.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-2, 2-0
Τα πέναλτι: 4-5

Ισπανία (Μάρτιν Λοθάνο): λέγκρε, Βιγιαμαγιόρ, Χιλ 1, Βαλς 1, Λόπεθ 4, Περόνε, Μπαρχάγιο 1, Ιβάιλοφ 1, Πέρεθ 2, Μπρους, Μπονέτ, Γκομίλα, Τεκλάς.

Ελλάδα (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Κανδανολέων, Γεωργαράς 2, Αλμύρας 2, Καστρινάκης 1, Γκίλλας 2, Ανδρ. Μπιτσάκος, Χρ. Μπιτσάκος 1, Πούρος 3, Σπάχιτς, Λασκαρίδης 1, Ηλιόπουλος.

Προτεινόμενα Άρθρα