Στεφανίδη: «Δεν ήξερα καν αν θα πηδήξω, το μαγικό ραβδί υπάρχει μόνο στο μυαλό μου» (vid)

από AllAboutARIS

Η Κατερίνα Στεφανίδη τόνισε πως δεν υπάρχει στην πραγματικότητα μαγικό ραβδί, θεωρεί πως έπαιξε ρόλο η προετοιμασία της για τη διοργάνωση, χαρακτήρισε τον εαυτό της αθλήτρια αγώνων, στάθηκε στην αλλαγή στα κοντάρια και στην καλή ψυχολογία και θεωρεί πως έχει κάνει την κατάλληλη προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αναλυτικά: «Το μαγικό ραβδί το έχω στο μυαλό μου. Ξεκίνησα στο ζέσταμα να κάνω τζόκινγκ και πονούσα πάρα πολύ. Έχω ένα πρόβλημα, το οποίο ευτυχώς ξεκίνησε πρόσφατα, οπότε έχουμε κάνει την προπόνηση που χρειάστηκε.

Απλά τώρα με μία μέρα διαφορά στον προκριματικό με τον τελικό ήταν ζόρι. Δηλαδή, έφτασα να μην ξέρω αν θα πηδήξω σήμερα. Έκανα δύο φετινά ρεκόρ, οπότε ήταν μία καλή μέρα για μένα. Πλέον αισθάνομαι ότι είμαι μόνο αθλήτρια αγώνων. Η αλήθεια είναι ότι έχει πάει καλά η προετοιμασία μας. Οι αγώνες μου είχαν βγει λίγο έτσι κι έτσι, αλλά ψαχνόμασταν ακόμα με τα κοντάρια μου.

Σήμερα έβαλα δύο κοντάρια που δεν είχα ακουμπήσει ξανά. Υπήρξε δηλαδή μία πρόοδος όσον αφορά τα κοντάρια που ήταν σημαντικό κι έπρεπε να συμβεί. Αλλά, συνέβη γιατί ήταν μεγάλος αγώνας και ήμουν κι εγώ σε αυτή την ψυχολογία, πιθανόν σ’ έναν άλλον αγώνα να μην είχε γίνει. Και γι’ αυτό είπα ότι για μένα ήταν σημαντικός αυτός ο αγώνας, νομίζω ότι μπορεί να μου δώσει ένα μπουστάρισμα για το υπόλοιπο της σεζόν. Από εδώ και πέρα κοιτάμε πιο ψηλά από τα 4.73».
Για τους Ολυμπιακούς: «Το Ευρωπαϊκό ήταν λίγο νωρίς. Εμείς πολλές φορές ξεκινάμε τη σεζόν μας αρχές Ιουνίου. Παρόλα αυτά, εγώ είχα κάνει επίτηδες δυο-τρεις αγώνες που συνήθως τον Μάιο κάνω έναν, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για εδώ. Χαίρομαι που τους είχα κάνει γιατί δεν ξέρω αν θα είχα φτάσει σε αυτό το σημείο».
Μάλιστα, στο τέλος είπε και ένα ποίημα: «Πάμε στην απονομή με το Π με το Π ή με την μαγκούρα, δεν πειράζει».







Προτεινόμενα Άρθρα