"Ο Ψηφίδης έβαλε στην άκρη τον εαυτό του για τον ΑΡΗ, με αγάπη και ανιδιοτέλεια"

από Γιώργος Γκάτος

Ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη έφυγε σήμερα το πρωί από την ζωή και βύθισε σε πένθος την "Κιτρινόμαυρη" οικογένεια

“Δεν ήταν τόσο ξαφνικό γιατί πριν από δέκα μέρες που μιλήσαμε, μου είπε “ανιψιέ μάλλον θα το βγάλουμε το καλοκαίρι”. Μπορεί να τον άφησε η καρδιά του, αλλά υπήρχαν προβλήματα καρκίνου που είχαν κάνει ήδη τις πρώτες μεταστάσεις.Δεν ήταν καλά εδώ και δύο χρόνια. Αρκετές φορές είχε μπει στο νοσοκομείο όσο ήταν πρόεδρος. Επιβαρύνθηκε η υγεία του. Ηθελε να είναι μέσα στον σύλλογο και δεν ακολουθούσε τις οδηγίες των γιατρών, ούτε του δίδυμου αδερφού του που ήταν καθηγητής και του έλεγε συνέχεια να προσέχει” σημείωσε για τον Γιάννη Ψηφίδη.

Για την παρουσία του στα “κοινά” του ΑΡΗ:

“Μαζί με τον Παναγιώτη τον Αλεξανδρίδη, κράτησαν ψηλά τον ΑΡΗ. Πραγματικά ο Γιάννης με τον κ. Παναγιώτη ήταν οι άνθρωποι που -όχι μόνο έβαλαν ότι είχαν- έβαλαν τον ΑΡΗ και πάνω από τις οικογένειες τους. Δεν βοήθησαν απλά τον ΑΣ και την ΠΑΕ που δημιουργήθηκε μέσω του ΑΣ. Ουσιαστικά από αυτόν την πήρε ο Θόδωρος Καρυπίδης. Είχαν μπει μπροστά και για την ΚΑΕ. Είχαν έτοιμο άρθρο 44 για να μην πέσει ο ΑΡΗΣ στη Γ κατηγορία και να μην έχει ο ΑΡΗΣ αυτή τη περιπέτεια. Τι να πω; Είναι ένας άνθρωπος που όχι απλά παραμέλησε τον εαυτό του για τον ΑΡΗ αλλά το έκανε με αγάπη και ανιδιοτέλεια. Όσοι τον έζησαν, το γνωρίζουν.

Κοντραριστήκαμε πολλές φορές, για το καλό του ΑΡΗ γιατί και εγώ ήθελα το καλό του τμήματος μου. Ήταν επίμονος, σκληρό καρύδι και πετυχημένος επιχειρηματίας. Αυτά τα χρόνια τα οποία εργάστηκε στην ΠΑΕ, την συμμάζεψε. Ήταν πάντα με τον Παναγιώτη Αλεξανδρίδη, πάντα από κοινού έπαιρναν αποφάσεις. Ο Γιάννης είχε τον Παναγιώτη… παντού και πάντα. Ήταν επίσης πρόεδρος στον αυτοκινητιστικό όμιλο Θεσσαλονίκης. Δεν ανέλαβε τον ΑΡΗ… από το πουθενά. Είχε γνώση, είχε σχέση με τα “κοινά”. Δεν πήγαινε πίσω για το καλό του ΑΡΗ. Πάλεψε πάρα πολύ. Το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ έχει ενεργειακό πιστοποιητικό και μπορούμε και ενοικιάζουμε οτιδήποτε, ξεκίνησε και τελείωσε επί τον ημερών του. Έχει τακτοποιήσει πάρα πολλά πράγματα μέσα στον ΑΡΗ, τα οποία δεν άγγιζε κανένας. Αυτό που βλέπαμε κάθε πρωί, με την τσαντούλα, το κοστούμι και την γραβάτα του έδειχνε ότι τιμούσε την θέση του.

Για την ζωή του πρώην προέδρου του Ερασιτέχνη:

“Ήταν ωραίος τύπος, μποέμης και γλεντζές, με πολλούς φίλους σε όλη την Ελλάδα. Στα νιάτα του σαν οδηγός ράλλι αυτοκινήτων, ήταν από τους καλύτερους οδηγούς, τις περισσότερες φορές με τον Παναγιώτη Αλεξανδρίδη ως συνοδηγό. Ήμασταν τυχεροί που βρέθηκαν αυτοί οι δύο άνθρωποι και μπήκαν μπροστά, ώστε να νοικοκυρέψουν τον ΑΣ. Πλέον ξέρει ο Λευτέρης Αρβανίτης το τι χρωστάει ο σύλλογος και που. Έκαναν μια σειρά απο δίκαστήρια για τα πάντα, τα οποία ο ΑΡΗΣ δεν είχε ασχοληθεί ποτέ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δουλειά έχουν κάνει για τον ΑΡΗ. Δεν το διαφήμισαν, για αυτούς ήταν καθήκον.

Ο Βασίλης ο Ψηφίδης, ο μεγάλος αδερφός του που έπαιξε στον ΑΡΗ, του έλεγε ότι έχει φτάσει να αγαπάει την ομάδα περισσότερο και από κείνον. Είναι λίγα αυτά που σας έχω πει για αυτόν. Έχει αδικηθεί πολύ. Όσοι ήταν δίπλα στο σύλλογο, ξέρουν την προσφορά του.”

Ενώ, κλείνοντας σημείωσε: “Πραγματικά συμμάζεψε τα ασυμμάζευτα. Ο Σύλλογος δεν έχει καμία σχέση με το πώς ήταν πριν 5 χρόνια. Πλέον έχει αρχή, μέση και τέλος. Εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Σαν οικογένεια θα μας λείψει. Ήταν ο αγαπημένος μου θείος. Η κηδεία είναι αύριο, στις 17:45 στα Κοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου. Δεν ξέρουμε με τι συνθήκες θα πάμε (σ.σ. εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό).”

Προτεινόμενα Άρθρα