Ρεβεγιόν με κωδικό ατομικής άθλησης και διανυκτέρευση στα σπίτια (vid)

από Αντώνης Γκάτζιος

Το φετινό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν θα είναι διαφορετικό από τα άλλα με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού να εφαρμόζονται κανονικά και ελάχιστες να είναι οι διευκολύνσεις που γίνονται ώστε η αλλαγή του χρόνου να θυμίζει κάτι από την εορταστική ατμόσφαιρα των άλλων ετών.

Με την εστίαση και τα νυχτερινά μαγαζιά κλειστά τουλάχιστον ως τις 7 Ιανουαρίου, ο μονόδρομος του ρεβεγιόν στα σπίτια θα γίνει με νέους κανόνες και υποχρεωτικές αλλαγές για την ομαλή λειτουργία της μικρής χαλάρωσης των μέτρων.

Τα 9 άτομα θα είναι ο μέγιστος αριθμός των ανθρώπων που θα μπορούν να βρεθούν σε ένα σπίτι και θα πρέπει να προέρχονται μέχρι από δύο οικογένειες. Η απαγόρευση μετακίνησης παραμένει ανάμεσα στις περιφέρειες και όσοι μετακινηθούν εντός αυτών θα πρέπει να στείλουν κανονικά sms στο 13033. Ο κωδικός που θα αποσταλεί θα είναι ο 6, αυτός που μέχρι εκείνη την ημέρα χρησιμοποιούσαμε μόνο για την ατομική άσκηση ή τη βόλτα κατοικίδιου.

Η απαγόρευση μετακινήσεων μετά τις 22.00 ως τις 05.00 ισχύει κανονικά, οπότε το ρεβεγιόν μεταφέρεται το μεσημέρι καθώς οι καλεσμένοι είναι υποχρεωμένοι μέχρι τις 22.00 να έχουν επιστρέψει σπίτια τους. Η μόνη δυνατότητα που έχουν για να το αποφύγουν αυτό είναι η διανυκτέρευση στα φιλικά σπίτια και η επιστροφή τους, πάλι με αποστολή sms, μετά τις 5 το πρωί.
 
Όσον αφορά τις εκκλησίες το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε από την κυβέρνηση αναφέρει ότι θα επιτρέπονται 3 Θείες λειτουργίες με μέγιστο αριθμό πιστών 25 σε ναούς και 50 σε μητροπόλεις.

Πηγή: instanews.gr

Προτεινόμενα Άρθρα