Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022 (vid)

από AllAboutARIS

Πάνω από 1,2 εκατ. φορολογούμενοι μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες θα απαλλαγούν και το 2022 από την εισφορά αλληλεγγύης αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Οι αποφάσεις της Κομισιόν ανοίγουν τον δρόμο για να λάβουν φορολογική ανάσα και το 2022 οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, φορολογούμενοι που εισπράττουν ενοίκια, τόκους, μερίσματα με το “πάγωμα” για δεύτερης συνεχόμενης χρονιάς της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αυτό ελήφθη πέρυσι, στο πλαίσιο στήριξης της οικονομίας και των νοικοκυριών απέναντι στις επιπτώσεις από την πανδημία και είχε προσωρινό χαρακτήρα, δηλαδή θα ίσχυε μόνο για το 2021.

Βέβαια στην κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή είχαν πει ότι εφόσον βρεθεί δημοσιονομικός χώρος, το μέτρο θα λάβει μόνιμο χαρακτήρα.

Το θέμα επιβεβαιώνεται και από την κυβέρνηση, δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη. Όπως τόνισε έχει αποφασίσει να ανασταλεί η εισφορά αλληλεγγύης και το επόμενο έτος μετά το παράθυρο που άνοιξε η Κομισιόν για διατήρηση της ρήτρας διαφυγής και το 2022.

Προτεινόμενα Άρθρα