Το crash test της Νέας Σμύρνης

από AllAboutARIS

Το επόμενο κρίσιμο παιχνίδι για τον ΑΡΗ είναι αυτό με τον Πανιώνιο και το AllAboutARIS.com επιχειρεί μία σύγκριση αριθμών σε βασικές στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος.

Τέσσερις βαθμούς περισσότερους έχει ο προσεχής αντίπαλος του ΑΡΗ, ο Πανιώνιος. Οι Νεοσμυρνιώτες, η δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος- μετά τους «κίτρινους»- που δεν έχει πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής και είχε περιορισμό στις μεταγραφικές της κινήσεις, δεν έχει εντυπωσιάσει με την μέχρι τώρα εικόνα της αλλά έχει πάρει κάποια καλά αποτελέσματα. Το χάιλαϊτ ήταν σίγουρα η νίκη επί του Παναθηναϊκού, έστω και αν οι
«πράσινοι» δεν είναι το μέγεθος του παρελθόντος.

Ας δούμε όμως τι λέει η στατιστική του Πανιωνίου και πού διαφέρει από τους αριθμούς του ΑΡΗ. Οι «κυανέρυθροι» έχουν πετύχει έξι γκολ στο πρωτάθλημα (τα δύο με πέναλτι), έναντι μόλις δύο που έχει βάλει ο ΑΡΗΣ. Το οξύμωρο είναι ότι η ομάδα του Ζόραν Μιλίνκοβιτς έχει 71 τελικές προσπάθειες, έναντι 44 του προσεχή της αντιπάλου.

Ο Πανιώνιος μπορεί να έχει καταγράψει λιγότερες τελικές, είναι όμως πιο εύστοχος και αυτό είναι που μετράει στο τέλος. Η ομάδα του Νίκου Παντελή έχει 1 γκολ σε κάθε 7,3 τελικές, ενώ ο ΑΡΗΣ 1 γκολ σε κάθε 35,5 τελικές προσπάθειες.

Οι «κίτρινοι» υπερτερούν στις πάσες με 374, έναντι 220 του Πανιωνίου, αλλά υπερτερούν και στα λάθη με 333, την ώρα που οι Νεοσμυρνιώτες έχουν 261. Περισσότερες φορές έχουν κλέψει την μπάλα από τους αντιπάλους τους οι παίκτες του ΑΡΗ, 167, ενώ 103 κλεψίματα έχει ο Πανιώνιος.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα ο προσεχής αντίπαλος του ΑΡΗ έχει κερδίσει δύο πέναλτι, έναντι κανενός των «κίτρινων», που ούτε με αίτηση δεν τους δίνονται καραμπινάτες περιπτώσεις (βλ. Τάτου στην Ξάνθη) και επιπλέον έχουν την ατυχία των 3 δοκαριών, έναντι κανενός του Πανιωνίου.

Στον πειθαρχικό έλεγχο, ο ΑΡΗΣ έχει αντικρίσει 18 κίτρινες κάρτες, ο Πανιώνιος 24, ενώ οι «κυανέρυθροι» έχουν και μία αποβολή (με διπλή κίτρινη).

Προτεινόμενα Άρθρα