Η επιστροφή στον ΑΡΗ, το πλάνο για… τίτλο και οι στόχοι

από AllAboutARIS

Ειλικρινής και αποφασισμένος να πετύχει ο Ελλληνοσλοβάκος τεχνικός

Στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air” φιλοξενήθηκε ο νέος προπονητής της ομάδας βόλεϊ του ΑΡΗ, Αντρέι Κράβαρικ.

Ο Ελληνοσλοβάκος τεχνικός μίλησε για το νέο βή,α στην προπονητική του καριέρα, την επιστροφή του στην ομάδα μετά από 16 χρόνια, αλλά και για τους στόχους της νέας χορνιάς.

Αναλυτικά η συνέντευξη του: 

Για τις ιδιαιτερότητες του ΑΡΗ ως ομάδα: “Κάθε σωματείο έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ας κοιτάξουμε τα θετικά και τα αρνητικά θα μας βοηθήσουν στην πορεία, για να δούμε που πρέπει να δώσουμε έμφαση και να βελτιωθούμε. Τα προβλήματα είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα”.

Για την επιστροφή του στον ΑΡΗ, μετά από 16 χρόνια:Έχω πετύχει πολλά με τον Ηρακλή και δεν το κρύβω. Ως προπονητής όμως, έχω έναν καινούργιο στόχο και επειδή ξέρουμε που είναι αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής και τα προβλήματα του, ήθελα να παραμείνω στη μεγάλη κατηγορία και στη Θεσσαλονίκη, λόγω της οικογένειας μου. Έτσι ήρθε η πρόταση του ΑΡΗ και τη δέχθηκα”.

Για τον τίτλο που κατέκτησε ο ΑΡΗΣ το 1997, “σπάζοντας” την κυριαρχία Ολυμπιακού και ΠΑΟ: “Η προσπάθεια που έκανε τότε ο ΑΡΗΣ δεν ήρθε έτσι ξαφνικά. Δούλεψε πολλά χρόνια, για εκείνο το αποτέλεσμα. Αν θέλει λοιπόν να το ξανακάνει και να επιστρέψει στους τίτλους, πρέπει να μπει ένα πλάνο. Πρώτα απ` όλα στα οικονομικά. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή χρονιά φέτος. Ας δουλέψουμε με τα παιδιά που έχουμε. Να βγάλουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από τους παίκτες και μετά θα μας δείξει ο χρόνος, τι μπορεί να κάνει η ομάδα”.

Για την προετοιμασία της ομάδας: “Είχαμε μεγάλη ατυχία με τους τραυματισμούς των Κυριακίδη και Γκαρά. Έχουμε κάποια προβλήματα και έτσι δεν είναι 100% έτοιμοι να αγωνιστούν. Δεν το φοβάμαι όμως αυτό. Θέλω όμως να είναι έτοιμοι για το πρωτάθλημα, γιατί αποτελεί έναν μαραθώνιο. Στόχος μας ήταν να κάνουμε μια δυνατή και δύσκολη προετοιμασία, κάτι που έχουμε καταφέρει. Θέλει όμως λίγο υπομονή από όλους μας, για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο, που θα μας δίνει αποτελέσματα και θα παίζουμε καλό βόλεϊ”.

Για τη στελέχωση του ρόστερ και αν θα γίνει κάποια άλλη κίνηση: “Παντού είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Εξαρτάται από το οικονομικό. Μέχρι και πρόσφατα, δεν ήταν επίσημη η διοίκηση του ΑΡΗ. Δεν ήμασταν σίγουροι αν θα ήταν αυτά τα άτομα. Όλα ήταν στο αέρα. Τώρα όμως που έχουμε μια καλή ομάδα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποια άλλη μεταγραφή. Ο χρόνος θα δείξει.

Ελπίζω τα παιδιά που είναι στην ομάδα να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να μη γίνει καμία αλλαγή στο ρόστερ”.

Για τους αγώνες του League Cup και αν θα διεξαχθούν τελικά στη Θεσσαλονίκη, αντί για το Αιγίνιο:Εξαρτάται από την ΕΣΑΠ, Μάλλον θα γίνει κλήρωση και πολύ πιθανόν θα γίνουν στη Μίκρα και τα τρία παιχνίδια”.

Προτεινόμενα Άρθρα