«Δυσάρεστη η εξέλιξη με το 99»

από AllAboutARIS

Για τη δυσάρεστη εξέλιξη αναφορικά με το άρθρο 99, αλλά και την πρόσφατη υπόθεση Αραβίδη, μίλησε στα ερτζιανά της πόλης, ο νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Libero 107,4:

«Σίγουρα δεν είναι ευχάριστη εξέλιξη, αλλά δεν έπεσε και… ο ουρανός στο κεφάλι μας. Είχαμε επισημάνει πως ως προς το θέμα της βιωσιμότητας είχαμε ένα θέμα».

Για το αν θα εξυπηρετούσε μια επιστολή με την οποία θα δεσμευόταν η ΠΑΕ, ότι θα πραγματοποιηθεί ΑΜΚ:

«Ναι, φυσικά και θα εξυπηρετούσε κάτι τέτοιο. Θα ήταν πολύ σημαντικό εχέγγυο. Έχουμε βέβαια και τον εορτασμό των 100 χρόνων μπροστά και τις διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες θα φέρουν έσοδα αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούν να φανούν ως εχέγγυο στο δικαστήριο. Για το εφετείο πιστεύω πως δε θα φανεί χρήσιμο. Χρειάζονται χρήματα σε κάθε περίπτωση».

Η απάντηση στους επικριτές οι οποίοι λένε ότι επίτηδες δεν μπήκε η ομάδα στο 99:

«Στην κάθε επιτυχία και αποτυχία όλοι όπως καταλαβαίνετε έχουν τις ευθύνες τους. Δεν κατηγορώ τον κόσμο που εκφράζεται με αυτό τον τρόπο. Αλλά και τι να κάνω, να βάλω εγώ τα 5 εκατομμύρια; Όσο για το άρθρο 44 δεν έγινε καμία κουβέντα σας διαβεβαιώνω. Θεωρήθηκε δεδομένο ότι οι υποχρεώσεις για το άρθρο 44 πληρώνονται κανονικά».

Όσων αφορά τη διαδικασία της έφεσης:

«Για το εφετείο, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, απαιτείται η προσωρινή διαταγή και αμέσως μετά η αίτηση αναστολής».

Για το θέμα που προέκυψε με τον Αραβίδη:

«Με τον Αραβίδη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα απ’ όσο γνωρίζω. Θα πληρωθεί κανονικά τις δόσεις που εκκρεμούν. Απλώς έχει παρατηρηθεί μια καθυστέρηση όσων αφορά τη δόση του Οκτωβρίου. Αυτό που πρέπει να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει καμία ρήτρα που να λέει ότι εκπίπτει η συμφωνία αν καθυστερήσει να πληρωθεί μια δόση. Οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας».

Για το γεγονός ότι η αίτηση έπεσε στο κενό λόγω βαθμολογικής θέσης:

«Σίγουρα παίζει ρόλο και η βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας. Δίνει και αυτή τα δικά της εχέγγυα για την μελλοντική οικονομική κατάσταση της ομάδας. Επίσης θέλω να αναφέρω και κάτι άλλο. Διάβασα ότι διαβεβαιώσαμε την ΚΜΑ, ότι όλα πήγαν καλά με το 99. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Ας μου στείλουν τα πρακτικά, να δούμε πότε έγινε αυτό. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να ερχόμαστε σε αποκλειστική συνεννόηση  με τον κ. Ηλιάδη για να ετοιμάσουμε τα δικόγραφα. Μόνο αυτός μπορεί να μας δώσει εντολή να προχωρήσουμε ή να σταματήσουμε.

Προτεινόμενα Άρθρα