"Ο ΑΡΗΣ είναι ένας σύλλογος που κάνει πρωταθλητισμό"(audio)

από Γιώργος Γκάτος

Μίλησε για τους στόχους της νέας σεζόν, για την καθημερινότητα των αθλητριών και τα αναπτυξιακά τμήματα της ομάδας

Ο Τιμ Μάνατζερ του γυναικείου τμήματος βόλεϊ του ΑΡΗ παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή AllAboutARIS ON AIR στον Libero 107,4. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλωσεις του.

Για την έναρξη της προετοιμασίας:

 “22 Αυγούστου έχουμε την πρώτη μας προπόνηση. Τελείωνουμε και με τις τελευταίες μας λεπτομέριες για να ξεκινήσει η προετοιμασία χωρίς πρόβλημα. Τα αεροπορικά εισιτήρια για τις ξένες αθλήτριες μας είναι έτοιμα και ανυπομονούμε για την πρώτη μας συνάντηση.”

Για την περσινή σεζόν και τους στόχους της νέας:

“Η ομάδα τερμάτισε 5η στην Α1, οι νεανίδες ήταν πρωταθλήτριες Θεσσαλονίκης και Ελλάδος , οι Κορασίδες δευτεραθλήτριες Θεσσαλονίκης και Ελλάδος  ενώ οι παγκορασίδες τριταθλήτριες Θεσσαλονίκης. Σίγουρα μας δίνει δύναμη για ακόμα περισσότερο. Με την μη συμμετοχή του Παναθηναϊκού και με τις μεταγραφές που κάναμε, έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις φέτος. Στα αναπτυξιακά, θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω σε σχέση με αυτά που κάναμε πέρσι. Είναι μια χρονιά ορόσημο. Θέλουμε φέτος να κάνουμε το κάτι παραπάνω και ο ΑΡΗΣ να μπει για πρώτη φορά στις θέσεις του πρωταθλήματος. Δεν είναι εύκολο γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερα μπατζετ. Αλλά φέτος θεωρώ πως έχουν γίνει πολύ καλές κινήσεις στο γυναικείο τμήμα. Θα μπορέσουμε να έχουμε ένα σχήμα που να μην φοβόμαστε κανένα αντίπαλο. Η ομάδα θέλουμε να κατακτήσει αυτό που αξίζει. Αν είναι στην 4αδα καλώς. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να φτάνει εκεί που μπορεί.”

Για τα αναπτυξιακά τμήματα:

“Η γυναικεία ομάδα, αποτελείτε από 6 κοπέλες από το τμήμα νεανίδων, τρεις Ελληνίδες και τρεις ξένες. Θέλουμε τα παιδιά από τις ακαδημίες κάποια στιγμή να μπαίνουν στο γυναικείο τμήμα και η εμπειρία των υπόλοιπων γυναικών θα τους βοηθήσει. Δεν μπορείς να έχει πολλές απαιτήσεις από κορίτσια 16 χρονών. Εχουμε απαιτήσεις, αλλά δε μπορείς να περιμένεις τα πάντα και να τους ρίχνεις ευθύνες για έναν σύλλογο όπως ο ΑΡΗΣ. Ο στόχος του ΑΡΗ είναι πάντα να πρωταγωνιστεί. Με την ίδια σοβαρότητα που κάνουμε μεταγραφές στο γυναικείο, κάνουμε και στο αναπτυξιακό. Κάναμε 5 μεταγραφές στο αναπτυξιακό, τις οποίες παρακολουθούσαμε 6 μήνες.”

Για την καθημερινότητα των αθλητριών:

“Εχουμε ένα μότο. Τα παιδιά θέλουμε να αγαπάνε τον αθλητισμό και το βόλεϊ, αλλά να μη τον σιχαθούνε. Γιατί άμα καθημερινά στερούνται και την βόλτα τους και το διάβασμα τους, αντί να αγαπήσουν τον αθλητισμό θα γίνει το αντίθετο. Ενας αθλητής για να μπορέσει να είναι αφοσιωμένος και στον αθλητισμό και στη καθημερινότητα του πρέπει να είναι όλα με μέτρο. Γι’αυτό το λόγο προσπαθούμε να έχουμε ένα καλό συνδυασμό πραγμάτων. Προσπαθούμε να μην ταλαιπωρούμε τις αθλήτριες με επιπλέον άσκοπη κούραση. Γιαυτό το λόγο και δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμών αλλά και εξωαγωνιστικά προβλήματα. Προσπαθούμε να μπουν στην διαδικασία του αθλητισμού, όσο πιο ομαλά γίνεται γιατί ο ΑΡΗΣ είναι ένας σύλλογος που κάνει πρωταθλητισμό. Πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός, πρέπει να υπάρχει πρόληψη ώστε τα παιδιά να αποδώσουν αυτά που περιμένουμε χωρίς να παθαίνουν υπερκόπωση και να μην πηγαίνουν καλά στο σχολείο. Οσο μπορούμε παρακολουθούμε και την εξέλιξη που έχουν στο σχολείο τα παιδιά. Δεν είναι σίγουρο ότι το άθλημα αυτό θα γίνει επάγγελμα για αυτά τα παιδιά. Το ότι έχουν καλά αποτελέσματα και πρωτιές, τους βοηθάει και με έξτρα μόρια στις εξετάσεις.”

Για το ρόστερ:

“Το ρόστερ έχει κλείσει. Είναι 12 αθλητριες που θα είναι στην πρώτη ομάδα και 2 κοπέλες από το τμήμα κορασίδων θα εναλλάσονται.  Το ρόστερ μας έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα μήνα.”

Για τα διαρκείας:

“Ο κόσμος φέτος δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί η κίνηση στα διαρκείας είναι αυξημένη. Ενας φίλος του ΑΡΗ μπορεί να προμηθευτεί καθημερινά τα εισιτήρια διαρκείας από τα γραφεία του ΑΣ(10:00-14:00). Υπάρχει το Yellow(25€) και το Golden(50€). Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς τον αριθμό αλλά και οι σύνδεσμοι προμηθεύτηκαν. Είμαστε ικανοποιημένοι και περιμένουμε να ανταποκριθεί και άλλο.”

Για την πρώτη αγωνιστική:

 “Η ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Πορφύρα, μια ομάδα που έχει ενισχυθεί φέτος. Ομως είναι ένα παιχνίδι μέσα στην έδρα μας, και όπως πάντα θέλουμε να κερδίζουμε.”

Για την έδρα της ομάδας:

“Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η ομάδα θα αγωνιστεί στο γήπεδο της Πυλαίας.”

Για τον προπονητής της ομάδας:

“Ο Δημήτρης Σολκίδης θα είναι για 4η χρονιά μαζί μας. Είναι μια επιτυχημένη συνταγή. Εχει προσφέρει πολλά ο Δημήτρης όλα αυτά τα χρόνια και είμαστε ικανοποιημένοι και συνεχίζουμε μαζί.”

Προτεινόμενα Άρθρα