Δίχως έπαρση και αλαζονεία…

από ΑλανιΑΡΗΣ

Ο αθλητισμός, όπως και κάθε ανθρώπινη, ατομική ή συλλογική, δραστηριότητα, έχει τα πάνω και τα κάτω της. Εκεί που αισθάνεσαι ότι ανοίγεις ένα παράθυρο και ότι το μέλλον μπορεί να είναι καλύτερο από το παρόν και σίγουρα καλύτερο από το παρελθόν, κάτι συμβαίνει και βρίσκεσαι και πάλι στο ίδιο σημείο ό

Στο πρόσφατο παρελθόν πολλές φορές ο ΑΡΗΣ βρέθηκε σε αυτό το σημείο. Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια να γεμίσει την καρδάρα με το γάλα, μια κλωτσιά… και πάλι από την αρχή. εν θα πάω στη «λίθινη» εποχή. Λίγα μόνο χρόνια πίσω θα πάω, Νοέμβρη του 2004, τότε που η υπαγωγή στο άρθρο 44 έμοιαζε σαν την πύλη του παραδείσου. Τα υπερβολικά χρέη άνηκαν στο παρελθόν, οι προοπτικές ευοίωνες, το έδαφος πρόσφορο για να κτιστεί κάτι νέο, η έπαρση όμως της επιτυχίας έφερε τον αγωνιστικό υποβιβασμό, την διόγκωση των χρεών και το πισωγύρισμα.

Η άνοδος έφερε και πάλι κάτι νέο και ελπιδοφόρο, το λάτιν project, μια καλή διοίκηση, όχι μεν οικονομικά ισχυρή αλλά τουλάχιστον έμπειρη από την σφαλιάρα του υποβιβασμού, τον κόσμο του ΑΡΗ να τρίβει τα μάτια του στο φιλικό με την Ουέστ Χαμ και την πρώτη αγωνιστική με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ, την έξοδο στο ΟΥΕΦΑ, την επόμενη χρονιά η άφιξη Μπάγιεβιτς, ο αποκλεισμός της Σαραγόσα, η πρόκριση στον τελικό κυπέλλου μέσα στον Ατρόμητο… και πάλι… ακόμη στο Περιστέρι ήμασταν, στα πούλμαν δεν είχαμε ανέβει, η έπαρση και έκανε την εμφάνισή της σε υπερθετικό μέγεθος. «Γ@μήστε το κύπελλο και πάμε Champions League”.

Πριν το τελικό όλη η Θεσσαλονίκη μεθυσμένη πολιτεία, φασαρία με το Δήμο αν θα ανοίξει τον Λευκό Πύργο για να ανέβει η ομάδα με το Κύπελλο, τα ψάρια στο γιαλό, το τηγάνι στη φωτιά. Κατραπακιά από τον μεταφραστή – προπονητή Σεγκούρα, μπάχαλο με τον Μπάγιεβιτς και τον Αβρααμ, η συνέχεια προδιαγεγραμμένη… Αποκλεισμός από ένα χωριό στο ΟΥΕΦΑ, αλλαγές προπονητών, η ομάδα εκτός play off πρωταθλήματος, διοικητική ανωμαλία, πισωγύρισμα.

Διοικητική αλλαγή, ντελίριο ενθουσιασμού, Boca Juniors, Αμπρέου, Γκρασιάν, Κούπερ, και τα λοιπά. Έπαρση, ηχηρές μεταγραφές αρκετές δίχως ουσία, χαμένος τελικός κυπέλλου, Ευρώπη, Ατλέτικο, οικονομική δυσπραγία, δυο χρονιές εκτός play offs, οικονομική ασφυξία, εμφύλιος, μπάχαλο, πισωγύρισμα. Όταν οι άλλοι έψαχνα χρήματα και τρόπους επιβίωσης (και βρήκαν, βλέπε Πανιώνιο, Γιάννενα) εμείς ψάχναμε μεταξύ άφραγκων ποιός θα παριστάνει τον πρόεδρο

Καθώς η ζωή δεν αποδέχεται κενά, το διοικητικό κενό (καθώς όσοι παρέλασαν από τις διάφορες προεδρικές καρέκλες ουσιαστικά ήταν το… κενό) ο ΑΡΗΣ βρέθηκε στη Γ’ Εθνική με την έπαρση να «προτάσσει» τραίνα και υπερταχείες για την επάνοδο στην Superleague. Δυο χρονιές στη Γ’, έτσι για να την μάθουμε καλά, δεύτερη χρονιά στη Β’ και είμαστε κάπου κοντά στο σημείο να βγάλουμε το κεφάλι έξω από το πηγάδι. Από υπερταχεία, καρβουνιάρης. Σήμερα όλα μοιάζουν ιδανικά. Ιδανικά τρόπος το λέγειν φυσικά, όσο ιδανικές μπορεί να φαντάζουν καταστάσεις με τον ΑΡΗ αγωνιζόμενο μακριά από το φυσικό του χώρο για 4 η συνεχή χρονιά. Η διοίκηση του ΑΡΗ με επικεφαλής τον Θόδωρο Καρυπίδη, ο προπονητής του ΑΡΗΣ Δημήτρης Σπανός, ο τεχνικός διευθυντής Παύλος Μυροφορίδης, και οι ποδοσφαιριστές κατόρθωσαν να έχουν την ομάδα αήττητη, αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο, σιγά-σιγά πείθουν τον κόσμο να επιστρέψει στο Κλ. Βικελίδης, στις δημόσιες τοποθετήσεις τους δείχνουν να έχουν κάποιο σχέδιο για τον ΑΡΗ που δεν περιλαμβάνει απλώς την άνοδο, αλλά η άνοδος θα είναι το πρώτο βήμα. Ιδωμεν.

Η σύγκριση πάντοτε αδικεί κάποιον, καθώς αναγκαία απλουστεύει. Και σίγουρα οι πράξεις, παραλείψεις και συμπεριφορές ανθρώπων του παρελθόντος δεν πρέπει να αδικεί τους ανθρώπους που προσπαθούν στο παρόν. Ωστόσο, δεν θέλει πολύ, το αντίθετο, θέλει πολύ λίγο, η προσπάθεια που μέχρι τώρα εξελίσσεται επιτυχώς στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ να… καταλήξει στον κουβά.

Στο χέρι σας είναι, Θόδωρε Καρυπίδη, Δημήτρη Σπανέ, Παύλε Μυροφορίδη και λοιποί άνθρωποι του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ να μην επαναλάβετε την έπαρση που επέδειξαν οι προκάτοχοί σας όταν έβλεπαν την επιτυχία να ζυγώνει, και την οποία έπαρση ο ΑΡΗΣ την πλήρωσε ακριβά, πιο ακριβά δεν γινόταν. Η επιτυχία θέλει κυνηγητό και διαρκή προσπάθεια. Όποιος απλώς έκλεισε ραντεβού μαζί της, αυτήν τον έστησε.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X